2011-04-30 @ 13:41:32 / Vardag

Saturday

Idag har jag hjälpt till och lasta ton av ris/gamla träd på en släp och slängt upp på majbrasan vid Landskyrkan. Tre vändor och två timmar senare så gör jag mig klar för att åka upp till solbacken en sväng. 

Ikväll blir det grillning vid älven med en massa härligt folk!

2011-04-30 @ 10:10:57 / Vardag

Red riding hood

Filmen igår var väldigt bra faktiskt, men jag blev grymt störd på likheterna med Twilight. Två snygga killar, som har samma "look" som Edward och Jacob, huvudpersonens pappa är samma skådespelare som Bellas pappa, osv.  

Jag tycker i alla fall att den här filmen var 100 gånger bättre än Twilight, och Amanda Seyfried är ju bara för bra! 



2011-04-29 @ 19:40:54 / Vardag

Fredag, fredag, jag måste ner på fredag

Förjäkligt skön dag idag också! Hur underbart är inte det? ;) Slutade 11 och lunchen åts på pizzeria med Lisette och Jessica. Efter det cyklade jag hem, gymmade i hemmagymmet en timme och sen såg jag några random tv-program. 

Ikväll blir det att se på bio med några härliga brudar, väldigt trevligt! 



2011-04-29 @ 19:31:05 / Vardag

They don't understand you


2011-04-29 @ 13:41:27 / Vardag

Kiss me, fill me with your poison


2011-04-28 @ 11:14:49 / Vardag

Oh lovely sovmorgon!

Nu ska jag äta scones och dricka te i solen med syster! Och det här ska vara en skoldag? Ha!



2011-04-28 @ 08:58:57 / Vardag

Blue birds fly

Gårdagen var väldigt bra, fick sluta många timmar tidigare och dom spenderades på stan med Jessica och Lisette! Det enda jag köpte var en guldpenna, shoppingen får jag ta en annan dag!

På stan köpte jag med mig en sallad från Icas salladsbar och tog med mig hem. Fruktansvärt god middag! Dom borde ha en sån salladsbar till lunchen på skolorna, som Jessica sa! Det vore underbart.

Idag har jag sovmorgon till tolv, men vaknade tidigt iaf, av solen. Nu ska jag nog lägga mig och sola lite innan jag måste göra mig klar för skolan. Snacka om skön morgon? ;)

2011-04-26 @ 13:18:37 / Vardag

Singing class...

Sitter på dans och teater och väntar på att min sånglektion ska börja, trevligt värre...

Snart kommer jag iaf vara hemma och då ska jag lägga mig på balkongen med Dylan och ha det bra, om solen är på min sida.

2011-04-25 @ 23:10:13 / Vardag

Baka en liten kaka
































2011-04-25 @ 16:26:08 / Vardag

Åh härliga måndag!

Solen är snäll och visar sig idag också, och Lisette är hemma! Vi gick en sväng på stan, även om bara CK hade öppet. Jag fick med mig tre nagellack hem, ett mattande överlack och två dependlack! 

Vi tog oss även en fika på Kitchen, väldigt trevligt! 



En dålig bild på nagellacken, hehe. Det i mitten är inte så rosa som det ser ut som på bilden, det är mer beige.


2011-04-24 @ 22:26:15 / Vardag

What kind of heart doesn't look back?

Idag har jag hållt på med en massa saker. Jag har sytt en mobilväska (som faktiskt blev bra!), gjort om två tshirts till linnen och så har jag fixat till balkongen.

Det blev hur mysigt som helst! En stor röd orientalisk matta, massa tjocka röda filtar, fina orientaliska kuddar, en röd ljusslinga, en massa levande ljus, rökelse och en massa andra fina saker! En stor griffeltavla med guldram finns här, och två glasburkar med kritor, en med färgglada kritor och en med vita.
Gitarren och jordgloben står också här ute nu, och även växter, vindspel, böcker, skivor och en stereo. Just nu har jag tagit med mig datorn ut också!

Nu hade jag tänkt se på antingen Desperate Housewives, repris från förra veckans "Det blir bättre" eller någon film. Vi får se vad det blir! Ha det bra folkes!

2011-04-24 @ 12:30:53 / Vardag

What a wonderful world




Glad tjej innan Idas finmiddag!

Solen skiner idag också, och jag hoppas på att kunna tillbringa dagen i solstolen med härlig musik.

2011-04-24 @ 00:55:21 / Vardag

Oh let him go

18 grader på termometern och stekande sol! Ett bra recept för en lyckad lördag. Idag har jag varit en sväng på solbacken och varit med Johanna. På eftermiddagen gick vi en promenad och fotograferade, och på kvällen såg vi film och hade det bra.

Igår var jag hos Carro som fyllde 18 i torsdags, och det var väldigt kul! Det vart timmar av spel, ringsignaler, musiklekar och annat. Tack så mycket för kvällen tjejer!

Nu ska jag fortsätta lyssna på min fina musik och kanske skissa lite, ha det bra!



2011-04-22 @ 14:46:51 / Vardag

Östersundbilder 2

Här kommer lite fler bilder från Östersund! Enjoy!



















































2011-04-22 @ 13:46:06 / Vardag

Hemma är var jag hör hemma

Nu är jag tillbaka hemma i Skellefteå! Har haft några jätteroliga dagar i Östersund med Antonia, Jessica och Amelia. Vi har sett på en massa film, gått en massa på stan, ätit på restaurang, sjungt och flummat runt på en scen och bara haft det bra. Har flera hundra bilder, och alla dom kan jag ju inte visa, men ni kan få se en del! 















































Det var den första bildbomben! Det kommer fler bilder sen.



2011-04-16 @ 18:02:29 / Vardag

Beigea kappor och fina människor

Idag har jag irrat runt på stan för att hitta mig någon fin vårjacka, men antingen var det fel på modell eller pris! Jag har ett vagt hopp om att Lindex kanske får in fler av en kappa jag gillade, det fanns bara en kvar och det var fel storlek.

Träffade Elisa på JC och vi diskuterade jackor en liten stund, efter det åkte jag till Johanna och vi har varit ute och fotat en del och även snackat designer till Johannas kommande syprojekt.

När jag kom hem från Johanna och startade mobilen hade jag fått världens finaste SMS av Elisa, och jag blev jätteglad! Hon skrev att det var så kul att träffa mig och att jag hade en härlig utstrålinging och en massa fina saker, och jag blev alldeles rörd. Tack Elisa, du är en sån fin människa!

Nu mååååste jag sluta skriva för maten ska lagas, och det fort! Uppdaterar snart igen, haaa det braaaaa!

2011-04-16 @ 11:40:59 / Vardag

Gotta get down on friday

Gårkvällen blev mycket bättre än vad jag förväntat mig faktiskt!

Hade halft planerat att vara med Jojjo och se film, och det kändes VÄLDIGT lockande, men då var det efyrans berättarfestival (eller vad man nu ska kalla det), och min syster skulle uppträda med berättande och två teatrar. Min första tanke var att det skulle vara på caféscenen och alla skulle gå runt och umgås med sina vänner och jag skulle sitta ensam i ett hörn, men så blev det inte!

När jag kom dit så visade sig att uppträdandena var i Pansalen, och hela alltet var som en stor show med allt från standup, streetdance, sång, rapartister, teater och självklart en massa berättare. Duktiga Mathilda sjöng lika fint som vanligt, min syster berättade om katterna med blod runt munnen och Tove dansade som aldrig förr! 
 
Mot slutet började ett samarbete mellan efyrans teatergrupp (med min syster och Elisa!) och bandet Stolen deer. Teaterscenerna var kopplade till den västerbottniska skogen och vad som kan tänkas hända där, och Stolen deer spelade fantastiska låtar i pauserna. Jag lutade mig tillbaka i stolen med min tekopp och njöt av den underbara musiken, och trivdes förjävla bra! För er som inte upplevt Stolen deer spela live, make sure you do!

Efter musiken och de roliga teaterscenerna om norrlänningar som hade det svårt och bjärvar så var det dags för en till teater. Det var teatergruppen som varit i samarbete med en teatergrupp från Bolonga i italien, där både min syster var med och Mathilda! Mathilda agerade berättare, tolk och trubadur och min syster var med i den annorlunda teatern.

Det var kul att se, och det var verkligen annorlunda. Alla var svartklädda, alla tjejerna spelade samma roll och alla killar spelade samma roll och de hade inga repliker när de stod på scenen. Däremot så gick de runt bland publiken och pratade ett tag. Hur som helst så var det kul att se! När pjäsen var klar drogs publiken upp på golvet för att dansa, skutta och klappa. Efter det var slut så var det bara för mig att åka hem, och klockan var tolv, så ingen Johanna blev det för den kvällen.

Ikväll ska jag dock vara med Johanna och ha det bra, för imorgon åker jag till Österund!


2011-04-15 @ 18:47:31 / Vardag

Grattis Spotify, you got me.

Då blir det väl att köpa till sig Spotify premium, precis som de vill. Stryper gratistjänsten för att tjäna pengar. Men sanningen är att jag klarar mig inte utan Spotify! Hemskt, man sant.

Det första jag gör när jag vaknar är att stänga av väckarklockan, starta datorn som står bredvid sängen och klicka igång min "morgon-spellista". Då kan jag dunka musik några minuter innan jag kliver upp och gör mig klar. När jag gjort mig klar stänger jag av Spotify och går ner för att äta fukost och fixa mig klart, då startar jag igång Spotify där nere och lyssnar vidare tills jag åker iväg till skolan.

Efter skolan startar jag direkt Spotify, och musiken spelar hela eftermiddagen och kvällen, och när jag går och lägger mig spelar jag också Spotifymusik ett tag innan jag somnar. 

Hur skulle jag då någonsin kunna klara mig utan detta underbara datorprogram? Att köpa musiken går bara inte, eftersom jag lyssnar på så slumpmässiga låtar och har så specifika och exakta spellistor som är i en perfekt ordning. Så ja, grattis Spotify, ni får era 49:-/månad av mig. Hoppas ni är lyckliga nu. 




2011-04-14 @ 23:26:01 / Vardag

Tack för den här säsongen.

Ikväll vann Färjestad mot Skellefteå AIK med 4-1, och med det vann de även SM-guldet.

Skellefteå AIK må ha förlorat ett guld, men de vann ett silver. Och det är stort det med. Bästa placeringen AIK haft på 33 år, och med tanke på att de kom upp till elitserien för endast 5 år sen så är det väldigt stort. Färjestad har vunnit SM-guld 9 ggr och varit i final nästan varje säsong i 10 år.

Det första som slår en är självklart silvertårarna, och tankarna som säger "det hade ju bara varit så jävla roligt om de hade vunnit..." Men när den känslan runnit av inser man vad Skellefteå AIK har åstadkommit i år, och jag är så otroligt stolt över dem.

Tack för en fantastisk säsong AIK, och grattis till silvret!



2011-04-14 @ 18:11:41 / Vardag

ALLT GÅR I KRAS

Mitt liv gick precis i kras. Helt seriöst, vad ska jag ta mig till?!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12881320.ab

"Spotify stryper gratistjänsten

Spotify inför begränsningar för gratislyssnandet.

Från och med 1 maj kan den som har ett gratisabonnemang endast lyssna 10 timmar per månad.

Det har ryktats om det länge men i dag har uppgifterna publicerats på Spotifys officiella blogg.

Träder i kraft efter 6 månader

För de som redan har ett konto som registrerats före 1 november 2010 inträder förändringarna omedelbart. För alla som registrerat sig efter ovan nämnda datum eller kommer registrera sig framöver inträder inskränkningarna i lyssnandet först sex månader efter registreringen

 

Förändringarna innebär följande:

Varje spår får endast spelas totalt fem gånger.

Den totala lyssningstiden kommer att inskränkas till 10 timmar per månad, vilket motsvarar cirka 200 låter.

Hoppas på fler betalkunder

Daniel Ek, grundare av gratistjänsten Spotify, skriver i blogginlägget att han hoppas att flitiga användare av gratistjänsten nu ska överväga att bli betalkunder.

Han menar även att detta är ett sätt att säkerställa att man även fortsättningsvis kan erbjuda Spotify till alla."


SERIÖST. "VARJE SPRÅR FÅR ENDAST SPELAS TOTALT FEM GÅNGER?!?!?!?!" 
200 LÅTAR PÅ EN MÅNAD?! SERIÖST. SERIÖST.


2011-04-14 @ 10:40:59 / Vardag

Something always brings me back to you

Sitter och redigerar lite bilder som ligger i mappar jag inte rört förr, här är ett exempel.






2011-04-13 @ 22:42:57 / Vardag

Sommarens första mjukglass!

Ikväll träffade jag Lisette och Johanna på ica och vi köpte oss årets första mjukglass! 10 kr var det lilla priset jag fick betala för en bägare, och gott var det!













Invigde även mina USA-converse för första gången på året!

2011-04-13 @ 16:30:49 / Vardag

Välkommen sol!

Härom dagen satt jag ute och åt en jättegod sallad på altanen bestående av salladsblad, banan, honungsmelon och jodnötter! Till den drack jag ett glas Coca cola zero och lyssnade på sommar-listan på Spotify. Underbart! 










2011-04-13 @ 13:27:21 / Vardag

Teaterlektion





Sitter här på teaterlektionen och skriver om varför barn leker.
Bjuder på en bild på poolpojkarna 2009, väldigt fint!


2011-04-13 @ 07:53:42 / Vardag

Stolthet.




Vi älskar er Skelleftå, det kan ni lita på!
För alltid ska mitt hjärta slå
för Skellefteå AIK!



2011-04-10 @ 23:04:26 / Vardag

I'll let it break away

Idag har jag verkligen gjort mycket känns det som. Jag har putsat fönster i fyra timmar, rensat garderoben, sorterat mina skor och väskor, färjat mina rosa converse röda (ASFINT!), filmat, städat rummet, hängt upp en whiteboard på väggen med texten "AKTUELLT" på samt hängt upp alla aktuella papper, torkat fönsterkarmar, sorterat tvätt och lite till!

Vips så är klockan 11 och imorgon börjar en ny skolvecka. Men nästa vecka kommer gå lika fort som den här och den föregående, så snart sitter jag på en buss mot Östersund!

Nu ska jag kika in på Big brothers hemsida för att kolla vem som åkte ut, missade avsnittet ikväll. Take care guys!


2011-04-10 @ 02:08:02 / Vardag

Lördag i korta drag

Idag har jag varit en sväng på pappas jobb för att skriva ut en massa papper till min minnespärm. 70 sidor med utklipp från min blogg, bilddagbok samt gamla blogg, haha!

Efter det var det då dags för hockeyn som slutade 5-3 till färjestad, men det var bra gjort av AIK att dra sig upp från 4-0! Sen så har spenderat kvällen hos Lisette med film och kladdkaka! Riktigt mysigt!

Nu sitter jag i sängen, lyssnar på fin musik och tittar igenom några nytagna bilder. Jag kan bjuda på en random bild från tisdagens hockeytittning då korsringen var nyköpt, bara för att jag inte har något bättre att visa eller skriva.


     


2011-04-09 @ 12:05:34 / Vardag

Världens bästa låt.




2011-04-08 @ 16:37:55 / Vardag

Jag hör ett hav av röster: Vi vill ha mer!

Gårdagens hockeymatch slet verkligen på krafterna. I fem och en halv timme stod jag upp och skrek (förutom pauserna såklart) och dessutom utlöstes brandlarmet så vi var tvugna att utrymma arenan. Sen gick matchen till två förlängningsperioder och TILLSLUT petade AIK in pucken i mål!

Förjävla skönt att komma hem efter det, då hoppade jag i duschen och vips så var klockan halv ett, haha! 

Nu står jag klar för att åka iväg på finmiddagen, kommer bli jättekul!

2011-04-07 @ 11:07:25 / Vardag

I want a perfect moment

Börjar dagen med att se dansföreställningen Svansjön på nordanå klockan tolv! Efter det blir det att gå till kyrkbacken och åka madrass eller hitta på nåt annat med klassen. När vi gjort det är det bara att traska hem igen ;) 

Jobbig friluftsdag va? haha

I övrigt så ser jag fram emot morgondagens finmiddag, kvällens hockeymatch och påsklovsresan till Östersund! 
Livet leker, and I love it!



2011-04-06 @ 23:17:23 / Vardag

Sjömannen är inne, flickan på hans knä.




Flickan i Havanna,
hon har inga pengar kvar,
sitter i ett fönster,
vinkar åt en karl.
Kom, du glade sjömatros!
Du skall få min röda ros!


2011-04-06 @ 17:23:36 / Vardag

Wednesday

These are dark times, there's no denying.
Our world has perhaps faced no greater threat, then it does today.
But I say this to our citizenry
We, ever you servants, will continue to defend your liberty and repell the forces that seek to take it from you.
Your ministy remains strong.


Ikväll ska jag hem till Jessica där även Antonia infinner sig, och vi ska se Harry Potter 7.1! Den släpps först på DVD om en vecka men Antonia som jobbar på hemmakväll får låna hem den i förväg ;) Weho!

2011-04-05 @ 20:29:13 / Vardag

Would you like a cuppa?

I helgen kände jag mig extremt brittisk. Jag åt nybakta scones med engelsk marmelad, drack Earl grey te, hade en bricka med en karta över Londons tunnelbanesystem och så tittade jag på ett engelskt mäklarprogram. 

Tror ni jag längtar till London eller? Haha... 









2011-04-05 @ 20:20:43 / Vardag

Blonde. Alma Blonde.

Införskaffade en hårfärg idag! Det var en halvblekning som blekte 3 toner och samtidigt färgade en jämn färg. Here's the result! 

Innan och efter: 


2011-04-05 @ 20:11:27 / Vardag

New in



Älskade kors-ring!
79,90:- Gina tricot

2011-04-05 @ 14:18:05 / Vardag

Daylight in the city

Idag har jag haft en mysig dag! Förmiddan spenderades med att diskutera relationer på E4an, och efter det åt jag lunch på Subway med Lisette, Jessica och Antonia! Sen blev det en liten runda på stan och jag inhandlade en kors-ring och en hårfärg som jag nog ska färga nu.

Solen lyser varmt, det är tio grader! I sånt här väder vill man bara vara utomhus.



Random bild på mig i lurvmössan, haha!



2011-04-04 @ 21:01:21 / Vardag

Photoshoot 1/4


















Modeller: Johanna Stenberg och Lisette Holmgren.
Kamera: Canon EOS 500D


2011-04-04 @ 08:02:17 / Vardag

När man är trött

Från förra inlägget:

"Jag har knappt sattit in något än"

Haha, kanske var jag lite trött? 


Nu är det iaf måndag morgon med isregn och en promenad till skolan istället för en cykeltur, måste göra mig klar!

2011-04-04 @ 01:26:22 / Vardag

Livet vaknar på natten.

Klockan är snart halv två på natten, imorgon är det skoldag och jag ligger vaken. Hela dagen har jag tillbringat till att göra en pärm med minnen, och jag har knappt sattit in något än! Jag har sytt ett läderomslag till den, och pyntat det med remsor av guldtyg. Väldigt fint blev det!

När jag väl hade symaskinen framme så sydde jag lite snabbt ihop en mobilväska, men orkade inte vara nogrann med någonting så den vart klumpig och konstig, haha!

Nu känner jag att jag måste sova för att orka vakna imorgon... Inga lektioner, bara tittade på barnteater, dansföreställning och planera invigning av berättarfestivalen! Skön måndag.

God natt på er mina vänner. Vi hörs någon annan gång.

2011-04-03 @ 00:22:50 / Vardag

Början på april

Igårkväll var jag hos Johanna med Lisette och vi hade ett litet photoshoot! Det var väldigt trevligt och vi fick många snygga bilder! 

Vi sov över där och såg Monsters inc. och hade det allmänt bra! Vi vaknade klockan 11, såg reprisen på Talang 2011 och åt sen frukost. När jag kom hem (vid halv 4) så var det bara någon timme till middagen så då gjorde jag ingenting särkillt. Hos Johanna så visade hon en pärm hon gjort med minnen, och hon har skrivit ut texter hon skrivit på Bilddagboken och så, och det inspirerade mig till att göra någonting liknande! Så hela kvällen har jag suttit inne på Bilddagboken, min gamla blogg och den här bloggen och gått igenom alla bilder och alla inlägg jag någonsin lagt ut! 

Det som varit speciellt och intressant har jag sparat ner i ett worddokument, och det är uppe i 58 sidor! Helt sinnesjukt, haha! Men många roliga minnen fick man när man läste, och det var mycket som jag glömt bort. 

På tal om minnen så snubblade jag över Stratas låt Hot/cold när jag gick igenom min blogg, och damn vad bra den är. Sitter nu och lyssnar på dom på Spotify! 

Jag kan bjuda på en oredigerad bild från vårat photoshoot igårkväll!


2011-04-01 @ 16:58:32 / Vardag

My very first love


2011-04-01 @ 11:29:23 / Vardag

Quit work, be a ninja!

Idag är jag ledig, eftersom vi har praktikvecka den här veckan. Alla praktiserar hos våran lärare så att vi ska kunna jobba en vecka i streck med våra barnteatrar, men vi har ju spelat klart alla föreställningar! 

Egentligen skulle vi varit på skolan och sett en annan grupps barnteater, "Flodhästen", men dom kunde inte visa upp idag så det blir nästa vecka! :) 

Annars så är det ju 1 april idag, och förutom att man får lura alla hit och dit så är det en Emil Jensen föreställning ikväll, Lars Erikssons födelsedag och en Tre kronor match i Skellefteå kraft arena, men kvällen spenderar jag hos Johanna istället med den lättlurade Lisette! 

Tio minuter efter att jag vaknade imorse så hade jag har redan smålurat Lisette. Det gäller att börja smått förstår ni, haha! ;)