2011-01-31 @ 19:57:40 / Vardag

I don't want to be anyone other then me.

Igår såg jag nog nått av det bästa jag någonsin sett, nämligen Sherlock Holmes! En ny "serie" som kommer i tre delar, och varje del är 1½ timme lång. Det är en modern version av Sherlock Holmes, och självklart utspelas den i London och på Sherlocks egen Baker street! (Där jag varit för övrigt ;) score! haha) 

Längtar ihjäl mig till nästa söndag då andra programmet sänds! Mitt tips till er alla är att se första avsnittet här på internet, ni kommer inte ångra er! 



2011-01-31 @ 07:59:02 / Vardag

Now it's gonna be me and you

What I like about today:

- Plusgrader
- Ny musik på mp3n
- Slutar klockan 1
- Får pengar idag
- Top model ikväll

It's all about staying positive!




2011-01-30 @ 18:48:04 / Vardag

She was a darkness afraid of the light.

Söndag idag då! Känner mig duktig som skottat taket samt gården typ hela eftermiddagen. Ikväll blir det att ta fram pappret och pennan och rita lite och efter det se Solsidan. Imorgon är det kort skoldag som gäller vilket känns skönt, och innan jag vet ordet av kommer det vara helg igen!

Det känns som att den här veckan också kommer bli en bra en. Jag tror nog det.

2011-01-30 @ 00:45:26 / Vardag

Dag 28 - Det här saknar jag.

Jag kommer inte på så många saker jag saknar faktiskt. Visst finns det saker och stunder man saknar ibland, som sin "problemfria" barndom, gamla klasser, resor och platser och så.

Jag saknar min mormor. Det gör jag.
Väldigt mycket.

Jag saknar också att rita och måla. Jag gör det här hemma då och då, men inte lika mycket som förut.

Jag saknar sommaren och min stuga, men det kommer ju tillbaka snart så.

Det finns nog inte så mycket annat jag saknar, som jag brukar tänka på i alla fall.


2011-01-29 @ 14:50:35 / Vardag

Förstaklass och komfort.

Fan vad taggad jag är på hockeyn! Det har ju gått en hel vecka sen sist, haha! Drar till arenan om 20 min, då blir det Skellefteå AIK - Djurgården, and djurgården is going doooown! Haha. 

När hockey är slut blir det att åka hem och äta någon dyr lamm-rätt... Sen blir det väl att ta det lugnt och se nån film! 



2011-01-29 @ 14:33:29 / Vardag

Ny header igen!

Så ja, ny header! Feels great, den här får nog hänga kvar ett tag! 



2011-01-28 @ 10:45:59 / Vardag

Gårdagens fynd!

Nu ska jag berätta historien om gårdagens fynd, nämligen dessa skor!





Dom här skorna har jag tittat på i tre år, sen vi kom hem från Tjeckien då Lisette hade köpt ett par liknande där borta. 600 kronor kostar dom i orginalpris och under tre år har dom aldrig varit på lägre rea än halva priset, och jag har sagt till mig själv att jag inte tänker betala mer än 200 för dom. 

Så igår när jag var på stan så upptäckte jag att dom var på halva reapriset på Euro sko! MEN, dom hade inte min storlek. SADFACE. Gick sen Aveny sko (?) i Vintergatan, och där hade dom rätt storlek men inte halva reapriset. SADFACE. Efter det var jag tvungen att åka till skolan, men kom tillbaka till stan direkt efter det. 

Gick in på Euro sko och frågade om den fanns i rätt storlek, men nej den fanns inte. Så då gick jag till Aveny sko och gick fram till skon och tog upp den och tittade på den med en funderande blick (hehe) och då tog det inte lång tid innan en som jobbade där kom fram och frågade om jag ville ha någon hjälp. 
"Nja, alltså... Det är det att på Euro sko har dom halva reapriset på dom här skorna men dom har inte min storlek, men här finns rätt storlek men ni har inte halva reapriset..." Och tjejen förklarade att Euro sko börjar med sin rea på annandagen medans dom började med den för två veckor sen, så därför ligger Euro sko före i rean. 
"Men ja, jag kan nog fixa så att du kan få dom till det priset, jag måste bara gå och prata med min chef." Sa hon, och gick iväg. Sen kom hon tillbaka med en skolåda och sa "Ja, det gick bra! Så vi kör på det!" 

And I was like: AHMAJGAD!

Så det var historien om gårdagens fynd. Och ja, jag älskar dom.

2011-01-28 @ 02:02:42 / Vardag

Dag 27 - Detta skulle jag göra om jag vann 1 miljon kronor.

Åh vore inte det behagligt, haha. Ganska enkel fråga faktiskt, jag skulle spara pengarna till framtida flytt och studieutgifter. Jag skulle självklart shoppa för en del av pengarna, och en ny mobil skulle jag unna mig. Och säkert en sån där iPad som jag inte kan hjälpa att fascineras av. Jag skulle också resa, utan tvekan. London, Paris, ja gud vet var!

Jag skulle också bli isbjörnsfadder, det har jag länge velat bli men finner det svårt att skänka 100 kronor i månaden när jag inte ens lyckas spara en hundring i månaden till min egen framtid. Vilken dålig människa man är egentligen, kan inte ens skänka 100 kronor för att rädda en utrotningshotad djurart men istället kan man köpa tex. en bok för samma summa. Helt insane.





2011-01-28 @ 01:48:38 / Vardag

Dag 26 - Mina rädslor.

Jag har egentligen bara en rädsla, förutom att dö ung eller att någon annan ska dö eller lida osv. Det är djupt vatten. Då menar jag inte pooler, utan hav och sjöar. Jag klarar bara inte av det. Är jag ute i vattnet i en sjö eller hav så kan jag bara inte lyfta fötterna från bottnen, för då känns det som att vattnet är oändligt djupt. Jag vet faktiskt inte var det kommer ifrån, men jag minns att jag kände så redan när jag var i Thailand 2005. 

Jag älskar att simma egentligen och gör det gärna i pooler, och då får den nästan vara hur djup som helst. Däremot kan jag knappt se filmklipp som är filmade under havsytan. Det kan till och med vara animerat eller tecknat, min hjärna säger emot i alla fall. 

FYFAN JAG ÄR JU DUM I HUVUDET. Googlade "deep water" för att hitta någon bild att lägga in här i inlägget, och självklart kom dom värsta bilderna jag någonsin sett fram. FYFAN för mig. Men okej... ska försöka spara en bild och lägga upp den här... Åååh seriöst får rysningar och typ tårar i ögonen. Vad är det för fel på mig egentligen?

Klicka på bilden för att se den större. Klarar inte av att ha den stor hela tiden.


2011-01-28 @ 01:34:04 / Vardag

You'll find a reason for love.

Vilken fantastiskt bra dag jag har haft idag! Vaknade på morgonen och kände redan då hur glad jag var, utan större anledning. Hade sovmorgon, så jag klev upp vid tio. Åt frukost, lyssnade på fantastisk musik och trampade sen iväg till stan! Efter att ha gått på stan i en timme med Lisette så trampade jag vidare till skolan för att ha mentorstid och sen Konst och idéhistoria! Var på så bra humör att jag inte kunde sitta still när läraren pratade, haha! 

Efter den lektionen var det bara att dra tillbaka på stan, fynda någonting fantastiskt som jag berättar mer om sen, träffa Lisette igen och även Ida och sen äta middag med dom på frasses! Har inte ätit på en hamburgeria sen i somras, haha! 

På kvällen drog jag till Johanna och såg två filmer, Year one och Get him to the greek! Fick en överraskning av den andra filmen när den finaste Tom Felton dök upp! Haha :) Nu har jag precis laddat hem en massa fin musik och ska titta runt lite på datorn innan jag drar mig mot sängen! Godnatt på er, hoppas er dag också varit bra! 




2011-01-27 @ 11:04:42 / Vardag

Oh what a lovely morning!

Härlig superlång helg! Är så gott som ledig idag, sen så är jag ledig imorgon också! Idag ska jag dra mig till stan vid tolv och sen kika förbi på skolan klockan 2 för att fixa lite text till en bild och sen blir det att åka tillbaka till stan! Har inte så mycket pengar så jag får försöka hålla mig ifrån att köpa någonting, haha!

Imorgon fyller Jessica 18 år, och tror ni inte att stackaren är sjuk? In till sjukhuset ska hon åka och kolla upp sin hals och en massa. Festen blir därför flyttad till någon senare helg!

Imorgon är det två veckor kvar till Larsa släpper sitt album! Helt otroligt! Wihooooo!



2011-01-27 @ 00:03:37 / Vardag

You gotta clean your soul, there's life in there.

Fan vad livet är svårt alltså. Eller ja, svårt kanske inte är rätt ordval, men livet är krångligt. Alltid stör man sig på något eller så vill man förändra något. Det där med att vara nöjd är en konst som inte många förstår sig på...


Uppmärksamhet, uppskattning, otillräckligt.

Livet är bra konstigt alltså. 





2011-01-26 @ 20:13:59 / Vardag

Dag 24 - Det här får mig att gråta.

På senaste tiden har jag börjat ha enklare att börja gråta. Jag gråter åt TV-program, filmer, böcker, musik, historier, ja en massa! Både sånt som är sorgligt och lyckligt. Jag gråter åt Extreme home makeover, det är nog ett av de värsta gråt-programmen jag vet. Jag gråter åt varje avsnitt! Självfallet gråter jag åt filmer också, tex. allt för min syster. Började gråta efter en halvtimme och grät sen hela filmen igenom, haha! 

Jag gråter speciellt mycket när någon blir lycklig. Tex. när min syster berättade om hennes kompis storebror som kom hem från en flera månaders resa på sin mammas födelsedag för att överraska henne! Fantastiskt fint. Dessutom dom här "Soldiers coming home"-videorna, då man får se när soldater kommer hem och överraskar sina barn, gråter floder! 

Jag kan gråta åt sorgliga händelser i en bok, men då måste det vara lite mer extrema saker som död och så. Och vem har inte gråtit av en fantastiskt bra låt?

Kort och gott så kan man säga att jag gråter åt fina saker, sorgliga saker och så gråter jag när någon annan gråter. Jag gråter mycket, men försöker att göra det när det inte finns någon annan där, haha! ;)



2011-01-24 @ 22:23:19 / Vardag

Kiss me in the morning and I'm yours all day

Har haft en bra dag idag! Fick skjuts till skolan idag, ingen matte, kort skoldag, promenad hem. På kvällen blev det att dra iväg till Balderskolan och se min kompis Johanna gå catwalk på deras egen modevisning! Det var väldigt kul! Efter det gick jag och Lisette till hemmakväll och sen hem till mig för att se Top Model. Efter det såg vi slutet på Guldbagge galan, och nu sitter jag och övar på min sångläxa!

Morgondagen blir nog bra, kort dag då också fast sånglektion klockan två, efter det blir det att träffa Carro på stan en stund och sen ska jag tillbaka till skolan och uppträda! Vi ska visa upp våra egenskrivna sagor, men eftersom att Jessica är sjuk så vet jag inte hur det blir med våran grupp... Vi måste nog ta in en stand-in skådis! 

Nu ska jag öva lite mer på min sångläxa!

2011-01-23 @ 21:54:17 / Vardag

Musikreflektion.

Jag såg The last song igårkväll, rätt okej film men tycker att den var dåligt uppbyggd. I alla fall så har jag någonting emot Miley Cyrus samtidigt som jag tycker synd om henne som inte kommer undan från "teen-star"-stämpeln. Jag gillar inte hennes musik, men så hörde jag låten "When I look at you" på filmen igår. Och jag måste säga att jag totalt ÄLSKAR introt. Seriöst alltså, hur bra som helst. Däremot passar inte refrängen ihop med resten av låten tycker jag.

Lyssna på introt, hur bra som helst!


2011-01-23 @ 19:18:14 / Vardag

Eyewear everywhere!

Sunglasses, sunglasses, sunglasses!
What's your style?




















2011-01-23 @ 15:28:41 / Vardag

Dag 23 - Det här får mig att må bra






















Och en massa mer!


2011-01-23 @ 15:21:29 / Vardag

Magical Trevor!

Den här har jag inte tänk på på huuur många år sen som helst! Herregud alltså!



2011-01-23 @ 11:30:18 / Vardag

You and me together, stars for ever.

Sitter för stunden och laddar ner musik som jag kan ha i öronen medans jag utför dagens arbete! Blir att skotta taket, dammsuga hela huset, tvätta, dammtorka, och lite annat småjobb!

Och förresten, är det bara jag som är superpepp på att Robyn kommer till stadsfesten?! Det kommer bli så awesome!










2011-01-22 @ 13:18:27 / Vardag

"Dag 22 - Det här upprör mig" Comming soon...

Jag är inte riktigt på humör för att klaga på sånt som upprör mig, därför så kommer jag inte på en enda sak! Solen skiner och jag mår bra, nu vill jag bara göra mig klar och hitta på någonting! Gå ut och fota kanske. Mitt klagande inlägg får komma senare ikväll! Ciao!



2011-01-22 @ 13:01:13 / Vardag

Dag 21 - Det här vill jag bli när jag blir stor.

Ja, som sagt så vill jag jobba med film eller teater. Antingen som skådespelerska eller regissör, men allvarligt så skulle jag trivas med nästan vad som helst! Jag vill däremot inte ha något 8 - 5 jobb, även om det är väldigt svårt att undvika, haha. Jag skulle trivas bättre med ett period jobb, då man jobbar kanske flera intensiva månader och sen är ledig några veckor/månader i rad.

Andra jobb utanför film/teaterbranschen som jag skulle kunna tänka mig är:
- Fest/bröllopsplanerare
- Någonting inom musikbranschen
- Någon typ av arrangör
- Mäklare
- Flygvärdinna
- Turistguide utomlands
- Manager
- Fotograf
- Författare
- Någonting konstnärligt
och mycket mer!






2011-01-20 @ 22:33:08 / Vardag

Dag 20 - Min dag i bilder.

Började dagen med en kopp kaffe och lite bloggtittande!



Sen cyklade jag in till stan där jag träffade Remi. Vi intervjuade Ted Kjellsson som är en regissör och bor här i Skellefteå! Har inga bilder från det. Efter det gick jag en vända på stan!



Efter det cyklade jag till skolan, satt ensam på en bänk i 50 min och väntade på att Albin skulle sluta dansen så jag skulle ha någon att äta lunch med.



Lämnade sen igen stativet som syns på bilden ovan. Sen åt vi lunch iaf, och efter det var det dags för gympa, handboll!



Efter gympan satt jag, Lisette och Albin och väntade på att Konst och Idé-historia lektionen skulle börja.





Sen började lektionen, kopierade en bild och fick fin-besök en kort stund!





Haha ja, fin-besök var det ja... Iaf!
Efter det var det bara att slänga sig på cykeln och trampa hem!



Väl hemma drack jag te och såg på mina älskade fastighetsprogram!







Åt en banan eller två...



Somnade... nästan.



Sen blev det middag! 







Sen drack jag en kopp kaffe!



Och sen en till...



Läste i en bok om byn min mormor växte upp i



Sen gick jag upp till mitt rum och tittade på månen ett tag.



Tände sen min stackars julstjärna som fortfarande hänger i fönstret. (Lilla julgranen står också kvar...)



Sen satte jag mig vid mitt skrivbord, slog på musik, tände ljus och skrev samt ritade på ett kort. 







Gick utan plattat hår på skolan idag, och jag passade på att fota det när jag satt framför en spegel, haha.



Kom sedan ner för trappan och möttes av nybakat bröd jag fick smaka av! Supergott!





Och efter det har jag inte gjort mer än att kolla runt på datorn. Nu ska jag däremot börja göra mig klar för att gå och lägga mig i sängen och läsa! "Veronika bestämmer sig för att dö" är jättebra. Läs den!



2011-01-20 @ 08:07:09 / Vardag

Dag 19 - Jag som liten.




Det här är då jag som 6-åring på nyårsafton!



2011-01-19 @ 07:53:59 / Vardag

Kyla.

Tio minuter innan jag ska cykla iväg till skolan hör jag en röst som ropar: "Det är kallare idag!"
... Jätteroligt.

Att man alltid ska vara tvungen att frysa. När man tror det är på bättringsvägen så blir det fem grader kallare. Åhh...

2011-01-18 @ 23:59:29 / Vardag

On Tuesday I'm a foolish man.

Jag känner att blogglusten har sjunkit mer och mer på senaste tiden. Kan det ha att göra med "inläggs-listan" som jag håller på med? Har jag bara börjat få ett mildare intresse över bloggar och internet över huvudtager? Börjar jag bli girig över kommentarer jag inte får?

Dom frågorna kan jag inte svara på, men jag tror alla har en poäng.

Idag har jag iaf varit i skolan till klockan 2. Cyklade sen med Jessica hem och vi disktuterade rymdens oändlighet och vad som händer efter döden. Dessutom pratade vi om hur otroligt konstigt sömn är.
När jag kom hem kokade jag te i den superfina tekannan jag nyss hittat i ett skåp och började läsa en bok jag lånat på skolan idag, Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho. Såg ju filmen nyss och jag har länge velat läsa boken. Jag har varvat läsningen med brittiska mäklarprogram på tv (som jag älskar för övrigt) och så har jag inte gjort så mycket mer.

Nu tänkte jag läsa lite till och sen släcka lampan för att glida in in John Blunds värld! Vi ses när vi ses!

2011-01-18 @ 23:47:55 / Vardag

Dag 18 - Dåliga vanor och laster.

Jag har länge försökt komma på om jag har någon dålig vana, och nu har jag kommit på vad! Endel människor biter på naglarna som ni vet, men jag river sönder dom. Jag kan sitta och såga upp kanten på en nagel med hjälp av en annan nagel så att jag får en kant jag kan dra i. Då river jag helt enkelt bara bort en bit av nageln.

Jag gör det inte om mina naglar är slipade och fixade såklart, men om en nagel inte är riiiktigt rätt formad så känner jag att jag måste fixa till det. Det fixas ju inte till precis, men det känns som att det gör det.

Laster är svårare att berätta om, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva där. Jag kommer inte på någonting, och om jag skulle komma på någonting skulle det säkert vara för personligt för att skriva här.


2011-01-17 @ 23:41:00 / Vardag

Dag 17 - Ett favoritminne

Jag har ju samlat på mig ganska många minnen under mina år, haha, och det är svårt att bara välja ett. Tex. trästocks förra sommaren och stadsfesten! Så finns ju Rock weekend on tour, PDOL-resorna, massa andra resor, osv.

Några av mina favoritminnen är då jag varit i min stuga med mina kompisar och stannat där i flera dagar. Nätterna vi suttit uppe och bara pratat, då vi cyklade in till Byske, skoterkörningen, snö-kastningen, mini-picknicken, dom kreativa vatten lösningarna, skrämmande snöras, osv! Jag längtar tills vi åker dit nästa gång!
Love you girls!

2011-01-16 @ 19:32:00 / Vardag

Söndag, o ack alltid Söndag.

Idag känner jag mig riktigt duktig! Har skrivit hela loggboken till engelskan, det tog tre timmar, hämtat min plånbok som jag glömde på bion igår, sett "Min granne Totoro" och så har jag även hunnit rita litegrann! Tänk vad man hinner med! Hahaha. Söndagar brukar alltid vara en väldigt slapp dag. Jag brukar inte hinna med särskilt mycket eftersom jag sover så länge, men idag vaknade klockan tio!
Nu ska jag göra någonting jag inte gjort på hela helgen, se på TV! Ha det bra guys!

2011-01-16 @ 19:25:41 / Vardag

Dag 16 - Det här har jag ätit idag.

Men herregud vilken tråkig rubrik! 

Frukost: Hembakat bröd med smör, juice, cappuccino
Middag: Lax i ugn med potatis

Utöver det så har jag ätit en mandarin, en banan och druckit 3 koppar kaffe! Intressant va?

2011-01-15 @ 14:03:17 / Vardag

Lördag

Gårkvällen spenderades hos Ida och Oscar i sällskap av Lisette :) Vi pratade, såg Megamind och tittade på roliga djurklipp i två timmar! Haha. Nu har jag sett Megamind tre gånger på två dagar! haha, men den är asbra!

Ikväll ska jag och Lisette på bio, men vi har inte bestämt vad vi ska se än, hehe :) Blir nog trevligt!

Haha det här klippet visade Ida igår... Så barnslig humor, men jag kan inte hålla mig från att skratta!


2011-01-15 @ 13:47:37 / Vardag

Dag 15 - Mina framtidsdrömmar.

Jag vill jobba med film. Stora drömmen är att bli skådespelerska eller regissör, och jag har tänkt gå någon sådan utbildning efter gymnasiet. Helst vill jag flytta till USA för att utbilda mig, men för att ha råd med det så måste jag jobba ihop pengar först.

Jag tänker mig allvarligt flytta till USA i framtiden och har inga planer på att flytta tillbaka, men man vet aldrig! Jag skulle också vilja jobba med teater/musikaler. Tänk så kul! Dessutom är det ju en massa annat man vill göra också, och det är bara att skaffa sig tid till det :)

Som sagt så vet man aldrig vart livet tar en, men det är ingenting fel med att drömma stort, och jag tycker alltid att man ska följa sina drömmar. Vad det än är för drömmar!

2011-01-14 @ 17:05:49 / Vardag

Inaktivt..

Förlåt att bloggen har stått stilla ett tag. Jag har varit sjuk i två dagar och då har jag inte spenderat mycket tid vid datorn! Nu mår jag däremot bättre. 

Under mina sjuka dagar har jag bla. sett Mega mind, Despicable me, Dinner for schmucks och Salt! Alla väldigt olika filmer och alla var väldigt bra! Ta er gärna tid och se dom. 










2011-01-14 @ 13:41:00 / Vardag

Dag 14 - Bloggfavoriter

Hahaha ojdå. Ja, jag läser inte så många andra bloggar förutom mina vänners. Tittar in till Kenza då och då och så följer jag bloggen killercolours

Det är faktiskt inte roligare än så i mitt bloggliv. Jag tycker inte det är särskilt intressant att läsa om andra människors vardag (människor jag inte känner alltså). En del bloggar kan vara intressanta och annorlunda, och sånna läser jag gärna, men jag har inte stött på någon bra hittills, haha.

2011-01-13 @ 13:29:00 / Vardag

Dag 13 - Mitt hem

Jag bor i en stor grön villa i centrala stan. Har bott här sen 2002 och delar huset med mina föräldrar, en syster, en hund, en katt och en orm. Jag har tyvärr ingen bild på huset... Vad mer kan jag berätta?

Huset var indelat i två lägenheter när vi köpte det, och vi har renoverat varenda rum i huset förutom toaletten på övervåningen. På nedervåningen har vi ett vardagsrum, en matsal, ett kök och ett kontor. På övervåningen finns mitt rum, min systers rum och mina föräldrars rum. Där finns också mitt och min systers egna vardagsrum samt ett extra kök som används som målar/pyssel/spel/paketinslagnings-rum. En källare och en vind har vi också såklart, haha.

Någonting som jag gillar med mitt hus är att vi har en 42" TV med surround nere och likadant uppe, och jag brukar koppla upp datorn till det så jag kan se film eller dunka musik ;)

2011-01-12 @ 21:22:11 / Vardag

Dag 12 - I min handväska.

Ja, det här blir ett tråkigt inlägg. Jag köpte mig en ny "handväska" för en vecka sen och den är tyvärr nästan tom. Min plånbok ligger där, min analoga kamera, hörlurar till mobilen och en massa kvitton. Roligare än så är det inte. Orkade tyvärr inte ta någon bild heller!

Ikväll har jag sett på TV, och typ ingenting mer. Mår inte särskilt bra, är typ illamående och jag ber bara till gud att det inte är magsjuka!




Random bild ut genom mitt fönster...

2011-01-11 @ 20:06:56 / Vardag

Dag 11 - Mina syskon



Jag har bara ett syskon, och det är den här tjejen som heter Elina!

Hon är snart 19 år och går natur på balder. Vi är inte ett sånt där syskon-par som bråkar hela tiden, utan vi bråkar typ aldrig. Om vi gör det så är det snarare: "Men seriöst, du får inte", "Men jo", "Nej!", "Jahapp." Haha.

Hon är snäll och lite virrig, men hon är den bästa syster jag har! :)

2011-01-11 @ 19:48:57 / Vardag

Alma hearts rea!

Idag var jag en sväng på stan med Jessica, Albin, Antonia, Amelia och Lisette! Amelia åkte hem först, sen åkte Antonia och Lisette. Vi åt lunch på subway och senare tog jag, Jessica och Albin en kaffe på Kitchen! (Eller ja, dom drack iste). Lite småsaker fick jag shoppat! I'm very happy with it!




Mörkgrönt nagellack Isadora, 19:-
Rött nagellack Lumene, 49:-



Halsband flygplan + maskinplatta, 15:- 



Ögoncreme, 25:-



Ögonskugga, 40:-



2011-01-11 @ 19:33:57 / Vardag

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag.

Jaha, jag måste väll... Hahaha.





Skjota, Gina, 99:-
Jeansleggings, ... Lindex? Haha vet inte.
Halsband, New Look London, 30:-
Uppblåst min, improviserad.



2011-01-10 @ 19:53:33 / Vardag

Welcome home, son.

Första skoldagen var helt okej! Matte, engelska och musik för dans och teater, slutade klockan 1 ;) Efter det gick jag på stan med Jessica. Vi träffade Amelia på stan och vi gick på Gina tillsammans och testade lite reakläder, där jag testade en basebolljacka för 124:-, och blev nästan lite sugen på att köpa den! haha, men det är ju ett tag kvar tills sommaren är här, och när det väl blir sommar kanske jag inte vill ha en!

Ikväll blir det att ta det lugnt, se film, måla naglarna, dricka te, osv, och sen ligga och läsa i några timmar. Måste läsa ut boken till på fredag och då ska jag också föra loggbok på det jag läst! Kuuuuul... Dessutom är det en bok som inte är bra, vilket gör det hela mycket jobbigare.



2011-01-10 @ 07:45:47 / Vardag

Hey ho, of to school we go!

Ja! Då kör vi igen då. Förhoppningsvis går den här terminen lika fort som den förra! Sitter och peppar mig själv med Disney-musik, det funkar väldigt bra, haha!


2011-01-09 @ 13:55:26 / Vardag

Nyhet!

Nu har jag skaffat mig en gilla-knapp till min blogg! Använd den flitigt ;) haha
|
V

2011-01-09 @ 13:24:48 / Vardag

Ny dag, ny termin!

Imorgon börjar då skolan, men jag känner ingen ångest över det! Det ska bli kul att träffa alla igen och att ha någonting att göra, haha. Dessutom är vårat schema så bra! Förutom torsdagar... 20 minuters mentorstid och sen hål till 12:10... Och så har jag ju fortfarande min sång klockan 2 på tisdagar när vi egentligen slutar 12, hehe.



2011-01-09 @ 13:13:36 / Vardag

It's time you had the talk.

Igår var jag hemma hos Lisa och firade hennes 18årsdag ännu en gång! I fredags hade vi ju en överraskningsfest för henne ;) Riktiga födelsedagen är imorgon! Igår så åt vi pizza, spelade spel och såg på film! Det var väldigt trevligt :)
Idag vaknade jag och hade planer på att köra lite bil, måla och lite sånt, men så kom jag på att jag var bort-bjuden på middag klockan 3! Så jag hinner inte med någonting av dom sakerna, haha! Men kanske när jag kommer hem!


2011-01-08 @ 23:56:15 / Vardag

Dag 9 - Min musiksmak

Oj oj oj!

Jag lyssnar på allt och inget. Jag lyssnar på country, indie, pop, techno, rap (i vissa fall...), rock, soul, jazz, ballader, metal, blues och en massa annat! Det är inte genrerna jag fastnar vid utan låtarna i sig. Det kan dyka upp någon låt i en genre jag aldrig lyssnat på som jag börjar gilla. Det är mest texterna jag bryr mig om när jag lyssnar på musik, men ibland kan en låt med världens sämsta text och världens härligaste melodislinga få mig på topphumör!

Här är några godingar!









2011-01-08 @ 23:28:22 / Vardag

Dag 8 - En pinsam händelse.

Haha jag kommer typ inte på någonting... Har råkat ropa några saker och sånt, men annars vet jag inte... Ååh vad tråkigt, någonting har jag väl gjort?! Kommer ni på någonting? Kommentera isf!

2011-01-08 @ 02:15:54 / Vardag

The only way her heart will mend, is when she learns to love again.


2011-01-08 @ 02:12:43 / Vardag

Dag 7 - Min bästa vän.

Jag har tagit mig friheten att även döpa om det här inlägget till "Mina bästa vänner".





Här är dom alltså, 8 stycken supertjejer! Johanna, Sandra, Carro, Ida Maria, Lisette, Jessica, Sofie och Lisa!
Vissa har jag känt längre, vissa har jag känt kortare, men jag älskar dom allihopa! Jag kan prata med dom om vad som helst och vi har alltid kul tillsammans!

Vi har känt varandra i många år och fler ska det bli! Love you girls!

2011-01-06 @ 23:00:10 / Vardag

Torsdagkväll

Ikväll har jag lekt lite med smink och hår! Har testat nya locktången och limmat fast stenar vid ögonen, haha.

 

 

 

I'm comming to get you! Moahaha


2011-01-06 @ 22:49:19 / Vardag

Veronica bestämmer sig för att dö.

I tisdags gick jag på Ica för att hyra film, men kom istället hem med tre köpta filmer. Public enemies, Year one och Veronica bestämmer sig för att dö. Den första jag såg var Year one.

Year one var faktiskt mycket bättre än jag trodde. Det är en komedi/parodi med Jack Black och Michael Cera i huvudrollerna. Den handlar om två grottmänniskor som åker igenom tiden på sätt och vis. Jag överaskades även med att se Paul Rudd, David Cross och Christopher Mintz-Plasse (McLovin) i filmen! Väldigt kul!

 

Igårkväll såg jag Veronika bestämmer sig för att dö. Det är en film baserad på en Paulo Coelho-bok som jag velat läsa länge, och nu har ju filmen kommit ut och när jag såg den så var jag tvungen att köpa den!

Den handlar då om Veronika, en ung kvinna som har ett bra jobb, bra lön, ett snyggt utseende och ett bra liv framför sig. Ändå bestämmer hon sig för att ta sitt liv. Hon misslyckas och vaknar sen upp på ett mentalsjukhus, och får då reda på att hon bara har en dryg vecka kvar att leva. Först då, med vetskapen om att hon ska dö, börjar hon verkligen leva livet.

Jag ska vara ärlig, när jag märkte att det var Sarah Michelle Gellar som skulle spela Veronika blev jag inte glad. Jag gillar henne som skådespelare och tycker hon är jätteduktig, men hon kändes inte som att hon skulle passa rollen. Hon passade faktiskt rollen bättre än jag trodde, men jag skulle ändå hellre velat se någon annan, okänd, i rollen.

Filmen var iaf riktigt bra och väldigt vacker, och den levde verkligen upp till mina förhoppningar! Ett tips till er alla, SE DEN!

 


2011-01-06 @ 17:06:32 / Vardag

Dag 6 - 10 saker du inte visste om mig

Det är allvarligt svårt att försöka komma på 10 saker som dom flesta inte vet om mig, men jag ger det ett försök!

1. När jag var liten gjorde jag och min syster en Malfoy-tortyrdocka. Haha, efter andra Harry Potter-boken var vi så arga på Draco att vi gjorde en tortyrdocka av papper och tejp, och så torterade vi den med eld, hängde upp den i en tråd och slog på den med ett tennisracket och andra saker! Hahaha.

2. När min syster bröt armen såg det så roligt ut så att jag började skratta, och jag gav världens sämsta ursäkt. Hon skrek åt mig: "SLUTA SKRATTA!" Och jag svarade: "Jag skrattar inte åt dig, jag började bara tänka på clownerna på cirkus maximum!" Kan tillägga att vi var små, jag var 7.

3. Jag har varit nära på att bli dödad av en katt. När jag var nyfödd hade vi en katt som hette Alexander, och han rev och bet på allting och även på mig, och då var vi tvungen att ta bort honom innan han gjorde nån stor skada på mig.

4. Jag kan alla USAs delstater och var dom ligger. Pluggande ger resultat! Däremot kan jag nästan inga landskap i Sverige...

5. Jag har fått danslektioner av Sean Banan. Haha ja det är sant, men dom flesta vet om det nu. Det var på ett Idol-kollo.

6. Jag sitter ofta och tittar på resesajter och kollar på priser till olilka destinationer. Som window-shopping, fast med resor. Jag vill bara ha all tid i världen och alla pengar i världen så jag kunde resa vart jag vill, när jag vill.

7. Enda till jag var 14 gillade jag ingen annan pizza än Vesuvio. Nu gillar jag Calzone också.

8. Jag dagdrömmer typ hela tiden. Om allt mellan himmel och jord!

9. Jag älskar att måla. Båda att rita och skissa, men även måla med akrylfärger!

10. Jag lyssnar alltid på musik!
När jag sover spelas musik, när jag vaknar slår jag på partymusik på högsta volym, osv! Spelar alltid hög musik här hemma, speciellt nu när jag kopplat datorn till surroundsystemet! Love it!

2011-01-05 @ 23:53:23 / Vardag

Dag 5 - Vad är kärlek?

Ujuj, djupt ämne. Nu hade jag inte tänkt att gå för långt in på det här, för det skulle kunna bli en vägg av text som ingen skulle orka läsa. Men lite djup får jag väl ta och bli ;)

Kärlek är det mest underbara som finns samtidigt som det är det värsta som finns. Kärlek är att älska en annan människa och kärlek är att älska allt i världen. Kärlek är att uppskatta, kärlek är att tacka, kärlek är att vara osjälvisk, kärlek är det största som finns.

Kärlek är den finaste gåvan man kan ge någon annan. Vad vore mänskligheten utan kärlek?


2011-01-05 @ 21:36:23 / Vardag

Filip och Fredriks årskrönika 2010

Sitter och ser på Filip och Fredriks årskrönika 2010, hittar en massa härliga klipp! Bland annat det jag la upp i förra inlägget och även det här:





HAHA och den här! "What does it mean?!?!"





Hahaha och den här killen! Klockrent!


2011-01-05 @ 21:24:41 / Vardag

Like an icecream!

Haha alltså man kan inte mer än att skratta.


2011-01-04 @ 19:21:04 / Vardag

4 Januari 2011

Idag har jag då varit hos tandläkaren, blev bedövad i typ halva ansiktet och det var bort-domnat från klockan elva till fyra. Dom skulle bara fixa vad som var början på ett hål. Gick på stan med Lisa Äggtott (hennes nya smeknamn, lär er det) och köpte en ny superfin väska och ett linne på Gina! Dessutom åt vi lunch på subway, och gissa om det var obehagligt? Bort-domnad i halva munnen så dricker man en kall dricka, vad händer? Jo, det blir kallt i halva munnen.

Ikväll var det som sagt tänkt att jag skulle på hockeyn, men det blev inte eftersom varken Jessica eller Carro kunde, och jag vill ju inte stå där själv på min födelsedag :) Istället ska jag nu pallra mig till Ica och hyra nån film som jag kan se i natt!



2011-01-04 @ 19:09:56 / Vardag

Dag 4 - Min önskelista

Haha, ironiskt att det här inlägget skulle komma på min födelsedag.

Just nu har jag ingenting jag önskar mig faktiskt, förutom resor. Jag vill resa, åh gud vad jag vill resa! I sommar MÅSTE jag iväg någonstans, I won't tolerate anything else! Om det blir London, Thailand eller Stockholm spelar inte så jättestor roll, jag vill bara iväg och upptäcka nya saker! (Även om jag varit på alla dom tre ställena, hahaha)

Som ni vet så vill jag ju också verkligen till USA, men jag vill inte bara dit på en snabb semester. Jag vill dit under en längre tid i framtiden! ;)



2011-01-04 @ 08:23:30 / Vardag

En dag senare, ett år äldre

IT'S MAH BIRTHDAY!

Äntligen ett år äldre, jippie! Har fått en locktång från Vidal Sassoon, tofflor, hörlurar, ett klockhalsband och ett presentkort på Accent! Supeeer!

Min dag ska spenderas hos tandläkaren nu på morgonen och ikväll på Skellefteå kraft arena!


Gammal bild från då jag var nyblond!


2011-01-03 @ 21:24:07 / Vardag

Dag 3 - Mina föräldrar




Det här är då mina föräldrar!
Min pappa äger företagen Diling Teknik AB och Strike Produktion. Min mamma jobbar på psykiatrin som psykoterapeut. Dom är två stycken härliga filurer som verkligen är som yin och yang. Dom är fantastiska och ställer alltid upp för mig och min syster. Jag vet att dom alltid vill mig väl och jag är verkligen glad att jag har dom.

2011-01-03 @ 01:41:00 / Vardag

Dag 2 - Min första kärlek.

Due to unwanted personal information leak så har jag tänkt ändra rubriken till "Min första officiella kärlek". Hoppas det inte blir några protester från eran sida.

Så ja. Min första officiella kärlek var ingen mindre en mannen ni läste om i förra inlägget, Garrett Hedlund. Dom flesta vet hela historien om det här, och jag tillåter dom att sluta läsa nu.

Garrett John Hedlund.



Amerikan med svenskt ursprung, nu 26 år gammal.
Been seen in; Troy, Friday Night Lights, Four brothers, Eragon, Georgia rules,
Death Scentence, Tron legacy and soon Country Strong and On the road.



Japp, det var lite snabbfakta där.
Jag upptäckte den där snubben 2006 då jag var ynka 12 år och såg Eragon på bio. Premiären den 15 December klockan 18:15. Jag minns det tydligt hur jag såg honom kika fram under en svart huva och jag slogs direkt över hur snygg han var. Och lilla jag som aldrig tidigare sagt till någon att jag tyckt en kille var snygg, det hade alltid varit "joo... han såg väl bra ut." Jag fick en knuff i sidan av en av mina kompisar som viskade "Åh, han var snygg!" och jag hörde två andra vänner sucka och viska "åh vad snygg han är..." mot bioduken.

När bion var slut stod vi utanför och pratade om filmen, och jag kunde inte sluta tänka på honom. Såg hans namn på eftertexterna och tittade på hans ansikte på en poster när vi stod ute och frös. Jag minns hur jag några dagar senare smög undan när vi hade gäster för att googla hans namn. Det här var då väldigt pinsamt för mig eftersom jag inte ville erkänna att jag faktiskt tyckte en kille var snygg. Bilden där ovanför var den första på honom som jag såg. Han fick en mapp på min dator som fylldes med alla bilder som fanns på honom (allvarligt) och jag var fast.

Min obsession blev större och större, jag hängde upp så många bilder på honom i mitt rum att man inte kunde se tapeten och jag skrev brev som aldrig skickades. Började må dåligt pga att jag-kommer-aldrig-få-honom-tankarna blev fler och det gick så långt att jag inte kunde sova om jag inte hade en bild av honom vid min sängkant. Men så gick åren, jag blev äldre och mer mogen och kärleken dunstade. Tur var väl det! Hahaha, tänk annars hur mitt liv skulle sett ut.

(Nu kanske jag ska tillägga att mina vänner inte heller var så mogna då med Tokio Hotel-romanser och liknande)



Det var då alltså vad jag hade att berätta om min första officiella kärlek.
Feel free to ask anything or just leave a comment!

2011-01-03 @ 01:16:08 / Vardag

Dag 1 - Om mig.

Ja då ska jag alltså börja hela alltet med att berätta om mig själv.



Jag heter Alma Lindström, och det vet ni ju redan. På tisdag fyller jag 17 år och den dagen kommer nog gå högst obemärkt förbi mig. Det här året börjar alla mina vänner fylla 18 och själv har jag ett år kvar. Jag har spelat teater sen jag var sex år och går nu andra året på estetiska programmet, musikteater. Jag har också alltid älskat musik och att sjunga, och jag sjunger alltid! Jag älskar att stå på scen och agera, men sen jag gick 7an har jag inte vågat sjunga inför publik. Jag bor i Skellefteå och trivs väldigt bra med det. Jag stör mig på alla som bor här och hatar staden när dom egentligen hatar några människor som bor här. Hockey är en stor passion för mig och missar inte Skellefteå AIKs hemmamatcher. Jag älskar att fotografera och jag älskar film. Jag älskar att göra film, se på film, analysera film osv.

I framtiden vill jag även jobba med antingen film eller teater. Att bli skådespelare har alltid varit en dröm för mig, men jag vet hur svårt det är att lyckas som det. Att bli regissör är också en stor dröm och jag har tänkt att satsa på någonting av dom två i framtiden. Efter gymnasiet har jag tänkt flytta härifrån och plugga film/teater. Helst vill jag flytta från landet. Jag har inga planer på att flytta tillbaka till Skellefteå senare, men framtiden är oklar och man vet aldrig var man hamnar.

Jag har haft några svåra år personligen men under slutet av 2009 lättade allting en aning och under 2010 blev allt ännu bättre. Än har jag problem med min självkänsla på vissa delar, men jag är lycklig på ett sätt jag inte var förr.

2007 blev jag löjligt kär i en skådespelare vid namn Garrett Hedlund och var kär i honom i några år, men tur nog så dog det bort. Jag följer fortfarande hans verk och tycker fortfarande att han är oförskämt snygg.

(Come on liksom, vem tycker inte han är goodlooking?)

2008 upptäckte jag en musiker som heter Lars Eriksson. Var helt galen i han och hans musik, jag skrev mycket med honom på datorn och infekterade min dåvarande blogg, bdb och mina vänners öron med tjat om honom. Sanningen är att hans musik och livssyn hjälpte mig att se det vackra med livet när allt kändes som mörkast, cheezy men sant. Jag vänder mig fortfarande till hans musik när jag behöver landa lite eller då jag känner mig nere. Jag skriver även till honom då och då och blir alltid lika glad när jag får ett svar.



Jag har åtta underbara, helt fantastiska vänner som alltid finns där för mig. Lisette har jag varit vän med sen förskolan och Johanna blev jag vän med strax där efter. I sexan hamnade jag i samma klass som Lisa, Jessica, Carro och Sofie. I sjuan ploppade Ida Maria in i klassen och det var någon gång efter det som vi alla blev ett gäng. Vi blev "the gangsters" som gick runt och rånade kiosker och misshandlade lärare. Hahaha nja, så var det väl inte riktigt. Vi var väl töntarna i början antar jag. Senare kom även Sandra in i klassen och blev direkt med i vårat lilla gäng. I slutet av sjuan blev töntarna "emo" och vi hamnade alla i samma sits. Vi hade typ ingen annan än varandra så det har gjort oss starkare som grupp. Nu går vi i olika klasser men vi står fortfarande varandra lika nära. Jag går i samma klass som Lisette och Jessica, och i våran klass går det en massa underbara människor som jag önskar jag umgicks mer med.

(Och justja, vi kan inte ta ett lyckat gruppfoto. Det är omöjligt.)


Jag vet inte riktigt vad mer jag kan berätta om mig själv. Nu var det här en stor del av min livshistoria, och jag får väl bara hoppas någon orkat läsa!

2011-01-03 @ 00:00:29 / Vardag

Time for something new!

Dag 1 - Om mig
Dag 2 – Min första kärlek
Dag 3 – Mina föräldrar
Dag 4 – Min Önskelista
Dag 5 – Vad är kärlek?
Dag 6 – 10 saker du inte visste om mig
Dag 7 – Min bästa vän
Dag 8 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 9 – Min musiksmak
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Mitt hem
Dag 14 – Bloggfavoriter
Dag 15 – Mina framtidsdrömmar
Dag 16 – Det här har jag ätit idag
Dag 17 – Ett favoritminne
Dag 18 – Dåliga vanor och laster
Dag 19 – Jag som liten
Dag 20 – Min dag i bilder
Dag 21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bra
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första gång
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Detta skulle jag göra om jag vann 1 miljon kronor
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Min favoritsemester
Dag 30 – Om det här vore min sista dag

 

Det här hade jag tänkt genomföra, kanske inte riktigt varje dag, men vi får se hur det går! Bra när man börjar få bloggtorka :)

Eftersom jag ligger lite efter om jag ska köra i takt med datumen i Januari så gör jag två nu i kväll!


2011-01-02 @ 15:26:30 / Vardag

It's over but starts again.

Nu är både julafton och nyårs över. Två dagar kvar till min födelsedag, sen är det rakt på en ny termin. Någonting säger mig att den kommer gå lika fort som den förra, och då vips sitter vi där med sommarlovet runt hörnet! Stadsfest, trästocks och mycket mer! Låter ganska frestande, eller hur?

Har lite reseplaner för kommande år också, bla. så pratade mina föräldrar om att åka med släkten på kryssning på medelhavet i sommar. Lite av ett önsketänkande kanske, men visst vore det härligt? :)

Nu i vinter blir det ju fjällresor med en massa skoterkörning och förhoppningsvis andra små tripper! (Säger man tripper? Så fult ord, haha)

Idag ska jag däremot bara färga håret och ta det lugnt! Take care!