2012-09-23 @ 13:39:11 / Vardag

Liseberg

Haha alltså

Min blogguppdatering går sämst! Förlåt för det..

Igår var vi på Liseberg från 11:30 till 22:00, åkte allt och drack god varm choklad. De sista tre timmarna hade det blivit mörkt och regnet kom, det var inga köer så vi åkte bara mer och mer. Uppswinget 7ggr på rad, kanonen 3ggr på rad osv. Sen så skulle vi ju åka stockarna två gånger till och vi blev gaaanska blöta.

Sen vart det kallt och vi skulle hem. Vi frös och var genomblöta och hade minst 40 min hem och en lång kall backe som väntade på oss.

Men hade iaf en riktigt bra dag! Om ni åker till Göteborg, missa inte Liseberg!


2012-09-17 @ 03:08:00 / Film

Dag fyra av fem

Under mina dagar här ensam i lägenheten har jag hunnit se några väldigt bra filmer! Har snittat två per dag, så det har blivit en del!
 
 
Chicago -
En musikal med Renée Zellweger, Cathrine Zeta Jones och Richard Gere. Den handlar om Roxie Hart som lever på 20talet och drömmer om att bli en stjärna. Mannen hon har en affär med lovar att göra henne till en, men när hon får reda på att han ljugit så skjuter hon honom, och hamnar då i fängelse. Hela filmen handlar om hur hon vill bli benådad och släppt genom att göra sig känd från fängelset och med en bra advokat.
 
Hela musikalbiten i filmen är scener som händer som vanligt men också visas i musikalform (eller hur man nu ska förklara). T. ex. som när kvinnorna på fängelset berättar om varför de är inlåsta så visas det i ett musikalnummer, samtidigt som man ibland får se när de bara sitter kring ett bord och pratar. Det är mest sånna nummer, och de allra flesta är i en slags tango/stepp/jazz-takt och jag kommer faktiskt inte på en enda låt som inte är det. Jo, några lugnare fanns också föresten. 
 
Det är en bra film, men jag tycker att storyn är för händelselös och musikalnumrerna berättade ingenting i sig, de skulle man lika gärna kunna ta bort och filmen hade nästan blivit likadan. Zellweger passar utmärkt i sin roll och jag blev riktigt glad över att även se Queen Latifah i den. Det här är inte den sortens musikal jag gillar mest, då musiknumrerna inte berättar någonting i sig och storyn inte är särkillt fängslande. Den passar säkert andra människor bättre, det är ju som sagt en bra film trots allt. 
 
En del av varför filmen inte tilltalade mig så mycket kan också vara det att jag hade andra och högre förväntingar av den. Jag trodde filmen utspelade sig mer på rökiga klubbar, att det skulle finnas med starkare känslor än "jag vill ut och vill bli känd" (som är huvudpersonens huvudsakliga berättelse) och det fanns faktiskt inte en enda låt som satte sig på hjärnan och som jag kommer på nu. Alla nummer kändes faktiskt onödiga, och så ska det ju inte vara! 
 
Oj, det blev mycket sagt om Chicago! Men det är i alla fall min åsikt och om någon av er har sett den och vill kommentera mina åsikter så feel free! 
 


 
 
21 jump street - 
Nya filmen med Channing Tatum och Jonah Hill som spelar poliser som går undercover och låtsas vara highschool elever för att lösa ett knarkbrott. (haha säger man knarkbrott? lät väldigt fel)
 
Älskade filmen! Humorfilmer blir bättre och bättre tycker jag, då de inte bara är skämt och skämt och skämt och samma sak hela tiden och bara en blaha-historia då vi vet precis hela händelseförloppet men vi har bara inte hört skämten förut. 
 
Den här filmen kändes ny och hade bra balans mellan humorn och det seriösa, och den hade inslag man inte förutspått. Det hände mycket hela tiden och den var helt enkelt väldigt bra! Helt klart en film ni borde se. 
 

 
 
 
American pie the reunion - 
Jag är inte mycket för American pie och la inte ner så mycket energi på den här filmen när jag såg den. Men å andra sidan så behövs det inte heller. Ni vet ju hur American pie-filmerna är, men jag tyckte faktiskt att det här var den bästa. Killarna är ju vuxna nu och problemen är också mer vuxna, trots att det fortfarande var samma stil på filmen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här filmen, säkert så finns det folk som tycker den är jättebra men eftersom att det här är en sån film jag kallar blaha-film så är den väl kul att se på sådär precis innan man ska somna, och det gör ingenting om man slumrar till en minut eller tio.  
 

 
 
 
The best exotic Marigold hotel - 
Såg den här filmen nu ikväll och tyckte om den väldigt mycket! Det är verkligen en feelgood-film utan att vara en kärlekshistoria. 
 
Filmen handlar om ett gäng pensionärer från England som åker till Indien för att bo på Hotel Marigold, som ska vara ett palats för åldringar. Pensionärerna (eller ja, de äldre människorna kanske man bara ska säga) träffas där och lär känna varandra, och de utforskar staden och kulturen en del, men det är relationerna som är viktiga i filmen. Den fokuserar inte på en viss person eller ett visst par, utan alla har likvärdiga roller och man djupdyker inte ner i dem. Men ändå får man en bra relation till alla och filmen är verkligen fin. Man vill bara det bästa för alla och någonting jag gillade mycket var att alla inte var klassiska stereotyper. Alla var vanliga människor som inte var jättesnälla, jättearroganta, jätteblyga, eller någonting. Alla hade en dos av allt, precis som i vanliga livet. Som jag sa tidigare så är det verkligen en feelgood-film som man gärna ska se sist på kvällen, då sover man gott! (tyvärr gjorde inte jag det men vi kommer dit, håll ut)
 
Det var massor av kända namn bland dessa äldre skådespelare, bland annat underbara Maggie Smith, Bill Nighty och Judi Dench! Hotellägaren spelades av han som spelar Jamal i Slumdog millionaire! (Vet inte vad han heter...)
 
Jag tycker för övrigt att det här är en av de filmerna jag gillat Bill Nighty i bäst. I en scen var han verkligen fantaastisk. Oh gosh.  
 
 
Slumdog millionaire - 
Ja du, Slumdog millionaire! Den här filmen har jag sett förr men såg den igen nu (egentligen för en vecka sedan men ville skriva om den ändå). 
 
Den här filmen, är en av de bästa jag sett. Fullkomligt älskar den! Den är så mångsidig och den har en sån fantastisk historia, och det bästa med den är hur den är gjord. Den vann 8 oscars, 7 Baftas, 4 golden globes och många fler. Den vann bland annat för bästa Cinematography, alltså hur den är filmad, och det är något av det bästa med filmen. Den är helt enkelt BRILLIANT. Älskar den!
 
Kanske ska nämna vad den handlar om också. Den handlar om Jamal och hans bror Salim och deras livsöden. Man får se hur Jamal sitter i studion till det indiska "Vem vill bli miljonär", och han svarar rätt på en massa frågor. Han blir anklagad för fusk, för hur ska någon från den indiska slummen veta någonting om dessa svar? Man får se Jamal och Salims uppväxt, även om Latika, och man får veta den riktiga anledningen till varför Jamal sitter och är med i TVprogrammet, när han faktiskt inte bryr sig om pengarna alls. 
 
Musiken är också så bra, och man blir så glad av filmen! Man sveps in i den och tänker hela tiden och man hänger med och är engagerad, och man bryr sig och man vill bara veta vad som händer sen! Den är helt enkelt jävla brilliant, om du inte har sett den, så SE DEN. Tänk inte bara "äääh en indisk film det orkar jag inte", för det är fel tankesätt! (dom pratar ju till och med Engleska haha..)
 


 
Moulin rouge - 
Musikalen som är en smäktande kärlekshistoria om en ung man som skriver poesi och flyttar från London till Paris, bara för att få skriva om det vackra i världen, och framförallt om kärleken. Han träffar ett bohemiskt teatersällskap och i ett försök att övertala mannen som äger Moulin Rouge att investera i deras pjäs så träffar han den vackraste av kvinnorna på glädjehuset, Satine. De fallar för varandra, men Satine måste ju gifta sig med härtigen, så det går inte! Åh ändå! 
 
Musiken som är med känner vi igen från sent 1900-tal, men filmen utspelar sig år 1899. Ewan McGregor spelar poeten (Christian fyi) och Nicole Kidman spelar Satine. Båda sjunger, och båda sjunger bra. Det är så smäktande och romantiskt och man blir så glad! Musiken är fantastisk, både den nyskrivna och den som kommer från de gamla hitlåtarna. De sjunger bland annat Lady marmalade, Like a virgin, The show must go on, All you need is love, In the name of love, och självklart Your song och Nature boy (som jag haft i sångläxa haha). 
 
Det här är en såndär film jag måste se mer. Jag hade sett den en gång förut men totalt glömt bort, och nu känner jag bara att jag vill se den igen. Sountracket därifrån är det jag lyssnar på nu, typ hela tiden. Så mäktigt och romantiskt! haha! Har du nu inte sett Moulin Rouge eller inte minns mycket från den alls, så se om den! Jättehärlig och väldig rolig på många ställen! 
 

Salmon fishing in the Yemen (laxfiske i jemen) - 
Så, nu har jag äntligen sett Salmon fishing in the Yemen! Ewan McGregors nya film med Emily Blunt om hur en arabshejk vill plantera laxfiskar i jemenfloden. Jemen ligger ju då precis under Saudiarabien, så det är väldigt varmt där, och det är absolut inget klimat för vanliga laxar. Ewan spelar en fiskexpert i Skottland och Emily Blunt spelar en kvinna som jobbar för de som tagit sig an uppdraget från shejken. Ewans karaktär Alfred försöker förklara hur totalt omöjligt det är att genomföra, de behöver tillstånd från en massa politiker, de skulle behöva få tag på 10 000 laxar utan att alla brittiska fiskare ska bli rasande, de skulle behöva frakta laxarna till Jemen, få vattnet till rätt temperatur, fixa med en massa dammar, osv osv osv. Trots detta blir han indragen i projektet.
 
Filmen var faktiskt så bra som jag förväntat mig! Den var så fin, och enkel, och komplicerad, och ovanlig, och bra gjord, och karaktärerna var ärliga och sanningsenliga. Filmen kändes äkta även om det är en storbudgetfilm och inte en indiefilm. Den är ju regisserad av Lasse Hallström och det är ju ett plus! 
 
Det är verkligen en film värd att se, den har både den äkta och fina känslan av vardagen i ett vanligt hus i en stad i Skottland, samtidigt som den har det vackra och äventyrliga landskapet av Jemen. Se den här filmen, och ni kommer inte ångra er! 
 


 
Stay -
I fredags tittade jag på twitter och såg en tjej som blivit retweetad. Hon skrev: "Swedes! Don't miss the movie Stay on SVT1 tonight at 21:00!" Jag såg då att hon blivit retweetad av Ewan McGregor. "Hm.." tänkte jag då. "Går det en Ewan McGregor-film på TV ikväll? Det måste jag kolla upp!"
Efter en snabb imdb-sökning såg jag ju då att så var fallet, och det skulle vara en psykologisk thriller, så det lät intressant! Jag han bara se några minuter innan jag var fast och bara var tvungen att se hur det skulle sluta. 
 
Den handlar om Henry som är psykiskt sjuk och kommer till psykologen Sam. Henry spelas av Ryan Gosling och Ewan spelar Sam. Henry har verkligen en massa problem, men man vet inte riktigt vilka. Ibland kan han se saker i framtiden. Ibland vet man inte vem som är Henry och vem som är Sam. Sam blir indragen i Henrys liv, och Henry säger att han ska dö, på Lördag klockan 24:00. Tyvärr går det inte att göra någonting åt, men då ska han ta sitt liv. Sam vill göra något åt det men Henry försvinner. Sam blir förvirrad, han ser också in i framtiden, han träffar människor som ska vara döda, han vet inte vad som är upp och vad som är ner, och det vet inte vi som tittare heller. 
 
Filmen är komplicerad, och stjärnan i den här filmen är Ryan Gosling. Den är från innan hans kända tid, och det här är filmen jag sett av honom där han varit bäst. Oh god. Har aldrig uppmärksammat honom för hans talang förut. 
Vi som tittare (säger man tittare?) blir förvirrade, indragna, intrasslade i historien och vi vill veta, vi vill förstå, men vi gör inte det. Vi vill att allt ska gå bra, men vi vill ännu mer förstå. Vars är föräldrarna? Vad hände den där kvällen? Vem är hon? Varför händer samma sak om och om och om igen? 
 
Vi lämnas inte heller i förvirring, kanske lite, men slutet var bra. Väldigt bra. En lagom förvirring kanske man kan säga, haha! Filmen handlar inte bara om förvirringen kanske jag måste tillägga. Det är mycket mäsklighet i den och Sam är en fantastiskt sympatisk person. Man får följa Sams kamp, Henrys kamp och även Sams flickvänns kamp, (hon spelas av Naomi Watts föresten) 
 
Jag hoppas verkligen att om ni får chansen så väljer ni att se den här filmen! Den är klaaart sevärd. 
 


 
Trainspotting -
Filmen jag såg senast, och med det menar jag för bara någon timme sedan.
Ännu en Ewan McGregor-film, denna är dock från nittiotalet och han har rakad skalle, är ung och spinkig och filmen är i ett helt annat stuk. Det är en sån där klassisk gammal brittisk film, i stil med This is England. Den är skitig och äkta. Den handlar om Renton (McGregor) och hans vänner som är djupt insatta i Edinburghs drogscener. Renton försöker bli ren, flytta ut, byta liv, men med hans vänner och umgänge är det minst sagt svårt att kliva ut och börja om. 
 
Filmen var bra, vissa scener var jävligt obehagliga, drogerna de tar är bland annat Heroin och det är ju inte mysiga grejer. Deras liv är helt klart fucked up, och en scen då Rentons droger börjar avta så hallucinerar han jäääävligt otäcka grejer, nästan så jag kommer ha svårt att somna! Haha. Skulle inte valt att se den här filmen sist alltså. 
 


(Justja, måste berätta! Efter att jag sett filmen och eftertexterna började så läste jag "Kevin McKidd". Min tanke var "Whaaat?!" och då spolade jag tillbaka lite och insåg att holyshit Tommy är ju Kevin McKidd! Tommy är en av killarna i gänget, kolla bild nummer två, han är snubben till höger med blont lockigt hår!) 
 
Men. Den är bra, jag tjatar mycket om när filmer är "äkta", men det är viktigt för mig. Att det känns som att det som händer i filmen faktiskt kan hända på riktigt. Blaha-filmer är kul i stunden, men äkta filmer kommer man ihåg. 
 
Man kan ju göra film på två olika sätt. Antingen att göra de äkta och verklighetstrogna, för att berätta om livet och andra människors öden, för att lära oss om varandra och om våran värld. 
Man kan också utnytja allt det fantastika vi kan göra med film som redskap. Vi kan drömma oss bort och skapa galna karaktärer i galna världar, vi kan göra agenter som går ifrån en explosion i slowmotion och vi kan springa tusentals meter utan att bli anfådda. Vi kan andas under vattnet, slåss mot aliens eller svinga med trollstavar. Vi kan också skapa den fantastiska romansen, hur prinsen räddar byflickan med sin kärlek, och vi kan få de värsta av sjukdommar att bara försvinna. Inget av filmsätten är fel, båda är fantastiska. Tänk ändå vilket fantastiskt redskap film är. 
 
Men hörrni. Nu har jag suttit och skrivit det här alldeles för länge. Jag har suttit med det här inlägget för många timmar för att inte få nån kommentar så var gärna snäll och lämna en liten! Har du sett någon av dessa? Håller du med mig? Skulle du vilja se någon av de andra? 
 
Men nu ska jag sova. God natt på er gullefjun, och grattis om du orkat läsa allt. 
 

2012-09-13 @ 23:58:17 / Vardag

The show will run for 50 years

Nu har jag varit ute och flängt en hel del! 
 
Som ni läst så har det varit besök av min mamma två nätter, sedan en fem timmars bilresa till Uppsala där jag stannade två nätter, sedan blev det tåg in till Stockholm där jag spenderade dagen med Jessica och sedan en fyra timmars tågresa hem till Göteborg! 
 
Lisa är ju utomlands och kommer hit på Måndag. Alltså så har jag fyra dagar här i ensamhet, fast en har redan gått. Jag har spenderat dagen med en promenad och att handla, produktiv dag! hahah nä.. Imorgon blir det mer på schemat!
 
MEN, en sak jag har gjort är att se Moulin rouge som jag köpte i Stockholm igår. Är ju lite sådär hooked on Ewan McGregor just nu, och jag kom på mig själv med att inte minnas någonting från Moulin Rouge, och jag som älskar musikaler! Så då känns det ju bara som en självklarhet att jag ska köpa och se den så snart som möjligt! Eller hur? 
 
Och MAN ALMIGHTY, så bra. Åååh musikaler. Och åååh Ewan. Och ååååh musiken. Och åååh that cheesy love story we all just can't help but to love. VILL UPP OCH GÖRA MUSIKALER PÅ EN SCEN NU. Typ så känns det. 
 
JAJA. Tänkte skriva lite inlägg om dagarna borta också, tog faktiskt en hel del bilder i Uppsala! 
Ni får ha det gött! 
(kom på mig själv med att alltid avsluta mina inlägg med typ "Ha det bra!", hahaha så artig jag är)

2012-09-11 @ 20:01:48 / Vardag

Come what may

Hallå från Uppsala!
 
Är och hälsar på hos Elina i hennes lilla hus, superfint och supergulligt! Har även utforskat staden i två dagar nu, träffat Gustav Vasa, Carl von Linné och Heliga Birgitta bland annat. Deras gravar finns i den fina och GIGANTISKA domkyrkan! Har även fotat och shoppat och lite dittochdatt. 
 
Imorgon drar jag mig vidare till Stockholm för att träffa Jessica, åker första klass på tåget (woho) och sen åker jag med tåg tillbaka till Göteborg på kvällen! 
 
Förlåt för att bloggen blivit så lite uppdaterad på sista tiden, men bloggar då jag kan och vill! Blir säkert mer senare! 
Ha det bra nu! Tjooooo! 
 
 
 

2012-09-09 @ 22:30:42 / Vardag

Halloj från fiskriket!

Hej där allihopa! 
 
Nu har jag bott i Göteborg en vecka, Lisa har åkt utomlands och min mamma är här på besök! Hon tog med min dator som jag nu hinner använda lite snabbt! Imorgon blir det nya äventyr då jag följer min mors bilfärd och åker till systern i Uppsala! Mycket som händer nu! 
 
Jag hade tänkt skriva värsta inlägget om allt som hänt och sånt där trevligt men kommer faktiskt inte på särskillt mycket att skriva.. 
 
Vi har utforskat stan en hel del och sett Frölunda, Slottsparken, Majorna, och en massa trevligt. Idag har jag och min mamma varit inne vid Linné och Haga och jag blev lite för kär i de områdena. Jobbsökandet rullar på men det tar jag när jag kommit tillbaka från Uppsala! Kommer troligtvis att åka in till huvudstaden också och träffa Jerre! Blir en bra vecka det här! 
 
Hoppas ni alla har det bra vars ni än befinner er! 
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! 
 
 
(här får ni en suddig bild från bonstan, baraföratt)

2012-09-06 @ 21:18:24 / Vardag

En lista som är kul

1. Vad heter du?
Alma Lindström

2. Vad kallas du för?
Alma, har typ inga smeknamn. Almis har slängts runt en del förut.

3. Vad vill du att folk ska kalla dig?
Alma passar bra!

4. Vad gör du just nu?
Dricker kaffe och äter brieost! Väldigt bra.

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu?
Sitta och se en musikal på West end i London!!! Åh. Helst Billy Elliot, måste bara se den igen.

6. Vad har du på dig?
En svartsilvrig tröja från Gina, en kofta från nåt märke och svarta jeggings. Skulle vilja ha en filt också.

7. Vad har du gjort idag?
Jag har varit ute och tittat på stan! Åkte ut till Frölunda och gick runt på affärer i några timmar. Åkte sen till Slottskogen där vi tittade på en massa djur. Älskade älgen, sälarna och dom stackars pingvinerna som frös så. Åkte sen hem och stekte blodpudding!

8. Vad var det roligaste med din dag?
Se djuren! Ville bara hoppa in till dom.

9. Vad var det tråkigaste med din dag?
Gå upp för mördarbacken (finns en här också ska ni veta...) i regnet.

10. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Vaknar utvilad, äter frukost med Ewan Mcgregor på ett kafe i Paris, går sedan runt i London hela dagen, ser de bästa banden och artisterna live i en park på eftermiddagen, äter en god middag på gräset i solen med diverse fantastiska vänner, går sedan på musikal på West end (såklart) och avslutar dagen med fest och dans!

11. Om du tittar åt höger, vad är det du ser?
En stooor tavla med en bild på en zebra, en nästan ännu större nalle och en liten orange radio.

12. På tal om höger, är du vänsterhänt eller högerhänt?
Vänsterhänt!

13. Om du hör ordet perfekt, vad förknippar du det med?
Kärlek :)

14. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Höst i England, sommar i Sverige. Fast vinter i fjällen.

15. Vilken högtradition är din favorit, julen, midsommar, påsk etc? Och varför?
Julafton. Värmen, färgerna och släkten!

16. Beskriv den perfekta outfiten?
På mig? Haha. Eh, svarta jeggings (såklart..), den nya tröjan från Gina och min nya jacka!

17. Välj något inom modeindustrin som du skulle vilja rädda svenska folket ifrån genom att banna, som t ex gröna strumpbyxor, boyfriend jeans etc?
Ojdå... Linnen med sånnadär supersmala axelband, haha...

18. På tal om mode, din favoritbutik?
Gina tricot, vero moda och top shop!

19. Favoritplagg som du har i garderoben?
Nya jackan!

20. Favoritoutfit som du har haft på dig hittills i ditt liv?
I mitt liv? Herregud. Men samma som jag sa tidigare då... Dålig på det där med outfits, haha.

21. Favoritplagg på en man?
Typ en mjuk stickad tröja. Gärna mörka fina färger.

22. På tal om killar, vad föredrar du, svenskar eller utländska?
Brittiska ;)

23. Beskriv en egenskap hos en man som du skulle vilja ha, t ex mörk röst, synliga ådror etc.
Lång, mörk röst, naturligt hår, fint leende, och så ska han ju gärna vara rolig, romantisk, knäpp och inte vara blyg! Charm ska han gärna ha massa av också!

24. Vad är det mest romantiska en kille gjort för dig?
Ojdå, vilken fråga!

25. Vad är det mest romantiska du gjort för en kille?
Haha åh

26. Vad är den perfekta presenten? Ifall du skulle fylla år imorgon.
En lägenhet i London. (mamma snälla?)

27. Vad är den hemskaste presenten du fått?
Fick skinnet av en get jag var bästa vän med en sommar. Min mormor förstod inte varför det skulle vara konstigt att gen en tioårig tjej, haha.

28. Cola eller fanta?
Coca cola light!

29. Choklad eller sur/salt godis?
Choklad, är inte så mycket för annat godis.

30. Sallad eller McDonalds?
McNuggets på McDonalds, annars sallad. (hatar donalds hamburgare..)

31. Myskväll eller utekväll?
Åh. Det beror ju på. Men.. Utekväll säger jag nu.

32. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
Sex utan kärlek känns mer sunt.

33. Pengar eller kärlek?
I slutändan skulle vi alla nog välja kärlek.

34. Tåg/buss eller bil?
Buss eller tåg, men kom igen! Varför är inte flygplan med? Det vinner varje gång, finns knappt något bättre än att flyga!

35. Bloggen, instagram eller twitter?
Alltså åh. Haha. Instagram säger jag idag. Har varit så dålig på bloggen och twitter i veckan!

36. Tv eller dator?
Alltså, sitter aldrig vid datorn typ nu när jag har min iphone, så kommer faktiskt säga TV.

37. The Notebook eller Fast and the furious filmerna?
The Notebook, hopplös romantiker som jag är! Hahaha! Dessutom är det den filmen Ryan Gosling är snyggast i.

38. Roligaste fyllehistoria?
Måste väl säga då jag svimmade på Mollys då Nause var där. Inte pga alkohol dock! Klämde fingret..

39. Pinsammaste fyllehistoria?
Samma antar jag.. Hah.

40. Om du läser bästa vän, vem tänker du då på?
Siri, haha ;) (snygg räddning Alma!)

41. Något som du är riktigt rädd för? Spindlar, framtiden, att misslyckas etc.
Djuuupt vatten. Uschhh... Vågade knappt gå fram till glaset vid sälarna idag.

42. En vacker mening som har fastnat hos dig?
"Dreamers can never be tamed" - Paulo Coelho ur Aleph. Om jag skaffar en texttattuering så blir det den meningen.

43. Dra ett skämt?
Dra inte ut det för mycket bara! HAH SÅ ROLIG

44. Ditt finaste minne från dina gymnasietider?
Veckan på Nordanå.

45. Det roligaste som hände dig under gymnasiet? T ex, faceplanta (ramla framför alla på ansiktet)
Då Lisette svarade ja på uppropet till namnet Ali. Herregud. det var inte jag som gjorde det, men ändå.

46. Någon som du önskar att du kunde ha gjort under gymnasiet? (t ex vara mer social, vara mindre social)
Börjat umgås med personer tidigare. Vi blev sådär bra vänner i sista månaderna, what's up with that liksom? Haha!

47. Något som du vill uppleva i livet som du inte hunnit göra än?
Gifta mig med den där perfekta engelsmannen och bo i London. Arbeta med film och teater med de bästa i branchen! Träffa Ewan Mcgregor också. (såsnyggjagdör)

48. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
Söka mer jobb, städa, packa upp.

49. Beskriv din favoritscen från en film/serie.
Kör på Snape-scenen i HP7.2 då Harry tittar i minnessållet. Inte då Snape går in till Lily, utan då han pratar med Dumbledore. Nivet, "Always"-scenen.

50. Berätta tre saker om dig själv som ingen vet? (sjunger i duschen, äter baklänges middag etc)
Baklängesmiddag? Va?
1. Dagdrömmer varenda sekund jag är ensam, helt seriöst.
2. Tänker på döden hela tiden och gör mig alltid beredd på den. Typ "idag kan vara dagen jag dör", eller "det är inte säkert att jag träffar honom igen, han kanske hinner dö" eller så. Jättehemskt ju! Jag har en underlig hjärna. Jag tror också att jag kommer få en såndär hemsk sjukdom som cancer, tänker typ tvärtemot "det händer inte mig", haha...
3. Jag tycker våran kung är supergullig. HAHA. Måste ju avsluta i god ton!2012-09-01 @ 14:32:46 / Vardag

Att flytta

Imorgon lämnar jag Skellefteå och flyttar till Göteborg. Jag ska bo i en liten lägenhet med Lisa och jobba. 
Jag har inte riktigt förstått det än, det känns som att jag ska på en liten semester. Vi har lägenheten i tre månader, och efter det får vi se vad som händer. 
 
Jag tror att anledningen till varför det inte riktigt känns som att vi flyttar är att först och främst kom det väldigt plötsligt, Lisa fick ett sms av en vän att vi fick hyra hennes lägenhet nu om vi ville, för en billig peng. Lägenheten är fullt möblerad, så det vi egentligen behöver ta med oss är en väska med kläder och lite personliga saker. Vi har som sagt bara lägenheten i tre månader, så det är inget permanent boende. Därför känns det inte riktigt som "Ja okej this is it, nu flyttar jag!" 
 
Nu börjar jag känna peppen igen i alla fall. Tidigare kändes det lite som att jag bara packar en väska och sticker och bara lämnar alla, men nu när det kommer närmare så känns det bara bättre! Jag är glad att jag gör något, att jag får lämna Skellefteå, att jag får ta mig ut och se mer än samma gator. Jag har ju alltid älskat att resa, och jag vill ut och se många ställen och många världar. Nu är det Göteborg som gäller. Det känns bra. Dessutom är jag en sucker för storstäder. 
 
Hoppas bara att allt går bra nu. Att jag får ett jobb, att jag träffar folk, att jag trivs i lägenheten, och att jag kanske till och med ska ha råd att åka på lite svängar hit och dit. (skellefteå, stockholm och london är måsten) 
Dessutom hoppas jag innerligt på att få besök av vänner någon gång! (man kan få tågbiljetter för 450 kr inkl åkband på Liseberg, just sayin') haha
 
Men hörrni. Nu är det dags för mig att ta tag i packningen! Kram på er!