2011-02-28 @ 19:53:35 / Vardag

It's a mad world


2011-02-28 @ 17:22:44 / Vardag

When you have a good day!

Dagen började bra, och den fortsatte vara bra! Amazing. 

Härlig cykeltur på morgonen med sol, musik och Elisa. På skolan var det direkt dags för matte och vi fick veta våra provresultat, och jag var nära VG! Weho! Bra gjort för att bara pluggat helgen innan.

Sen var det engelska där jag fick lyssna på redovisningar, och sen en snabb musik-lektion där jag fick lyssna på två redovisningar. Halv 1 cyklade jag in till stan, och gick direkt in på Gina Tricot och upptäckte att ett par solglasögon jag spanat efter hade kommit in efter att dom varit slut i typ en vecka, så dom fick följa med mig hem!

Gick på stan hela eftermiddagen. Drack kaffe på Waynes med Lisette och Jessica, och sen träffade vi även Ida! När klockan blivit 4 drog jag vidare, kikade in på hemmakväll och köpte filmen The imaginarium of doctor Parnassus. Nu ska jag äta kebab, det har jag inte gjort på år!

Ha det bra!


2011-02-27 @ 23:15:58 / Vardag

The oscars

Sitter och tittar på Oscarsgalan, eller The Acadamy Awards som det heter på engelska. Själva galan börjar halv tre och slutar klockan sex på morgonen, och det är den tiden jag vaknar, så hela kan jag inte se! haha.

Har lite småpanik inför imorgon, både provresultat och redovisning. Suck. Jaja, går nog bra!

2011-02-26 @ 13:40:53 / Vardag

Hats and cameras

Var hos Johanna igår och vi hade ett litet Photoshoot tillsammans. Det var väldigt kul! Det här är några bilder tagna med min kamera, en Canon EOS 500D. Jojjo har fler bilder på sin kamera, och dom får ni se så fort jag får tag på dom!



















2011-02-24 @ 18:12:44 / Vardag

Härlig dag!

Dagen har varit en härlig torsdag! Men den började kanske inte så bra. Vaknade upp och hade ingen ström i halva huset, dvs inget kaffe, ingen micro, ingen plattång, ingen hårtork, ingen mobilladdare, inget spotify, inga högtalare. Ringde pappa som sa "Jaha... ja men då måste jag fixa det på lunchen." Jag kunde inte vänta så jag ringde honom typ 10 ggr men det var bara upptaget hela tiden. Men då tog jag saken i egna händer, gick ner och mixtrade med propparna och huvudströmmen, och vips så hade man el igen! Woho!


Sen fick jag skjuts till skolan där en trevlig och solig skidtur väntade. Det var faktiskt väldigt härligt! 




Yeah baby! Haha vilka kanintänder jag fick på den här bilden. 
När min lärare såg mig sa hon "Oj, vilken stekare!"





Rickie efter att han försökt sig på ett hopp i djupsnön...



Elisa i den "branta" backen, hehe :)



2011-02-23 @ 19:41:03 / Vardag

This time, won't you save me?

Sitter och konverterar klipp jag filmat med min systemkamera så att dom ska gå att använda på skolans redigeringsprogram. Ska göra ett eget projekt på Rörlig bild, och det blir en "musikvideo" (snarare att bildsätta en låt eftersom jag inte har någon artist med). Det kommer nog bli bra, så fort jag fått mina tankar i ordning... 




Mysigt litet smakprov!

2011-02-23 @ 19:24:13 / Vardag

The freaks will come out.




Jag är svartvit.


Lyssnar på en spellista som heter "RNB PARTY 2011" och försöker hitta en låt man kan lyssna på i mer än 10 sekunder... Det är inte det lättaste! 

Ganska vanlig skoldag, inget speciellt, därför har jag inget speciellt att säga om det. Snälla Lisette lånade ut tre kronor till mig så att jag skulle kunna åka buss till stan. Sen lämnade jag två filmer Jessica hyrt på hemmakväll, och så träffade jag på Carro som också var på promenad hem, så vi gick tillsammans! Väldigt trevligt. 

Ikväll har jag ingen aning om vad jag ska göra, blir väl te och tv eller någonting. Hoppas ni alla haft en bra dag!

2011-02-21 @ 21:31:04 / Vardag

Vardag.

Jag känner liten blogglust och vet inte vad jag ska skriva. Jag vill lägga ut bilder, och jag vill fota. Det är så mycket jag vill! Jag vill kunna spela piano, gitarr, ståbas, pedal steel guitar, harpa, ja en massa kul! Jag vill göra musikvideor, kortfilmer, allt! Hahaha. 


Lekte med karamellfärg och kameran igår och nu ikväll har jag redigerat lite... Trevligt trevligt :)







Blodigt värre, haha.





2011-02-20 @ 22:42:18 / Vardag

If a rose can bleed then what about my heart?







2011-02-20 @ 00:02:03 / Vardag

Trevlig kväll!

Jag har haft en jättebra kväll! Såg hockeyn med Ida och Jessica på O'learys, tyvärr så förlorade vi, men iaf. Hade det väldigt bra! Det måste göras om snart! Efter det åkte jag hem, åt lite oxfilé och sen kom Lisette hit. Vi såg melodifestivalen och efter det såg vi Micke och Molle, som jag inte sett sen jag var liten. Den var faktiskt jättelångtråkig! Det minns jag inte alls. Det var sån dyster stämning hela tiden och det hände ju knappt någonting... 



Jag och sötaste Siri! Hahaha hon ser inte ut att ha det så skönt...

2011-02-19 @ 10:51:52 / Vardag

I walk the line

Igår var jag på en mysig filmkväll hos Ida Maria! Vi såg "Dinner for schmucks" och pratade, skrattade, delade våra bästa dancemoves och hade det allmänt bra! 

Idag ska jag städa... Suck. Men a girl gotta do what a girl gotta do antar jag! Bloggar senare, so long! 




London... Take me back!


2011-02-17 @ 11:13:33 / Vardag

50's and coffee

Lollipop, lollipop, ooooh lollilollilolli lollipop! 

Sitter och lyssnar på gammal femtiotals musik medans jag dricker mitt kaffe. Mysigt värre! Snart kommer Lisette förbi, och då går vi in till stan för att sen ta bussen till skolan. Med bara två lektioner tror jag att jag klarar mig bra idag!

Ikväll blir det hockey, imorgon blir det filmkväll hos Ida och på lördag kanske blir det att se hockeyn på Olles! 


2011-02-16 @ 22:27:51 / Vardag

Here we are now, entertain us.

Dagen har varit ganska bra och kall. Bussen släppte inte av mig även fast jag tryckt på stopp, så jag fick gå 20 minuter i kylan iaf... Och jag som inte hade min mp3! Smärta, haha.

Ikväll har jag sett lite av Pokémon 2 filmen. Så många minnen alltså! Började också tänka på filmer som Bernad och Bianca, Micke och Molle och Hugo Djungeldjuret som jag inte sett på år och dar. Måste nog sätta mig ner och se dom snart!

Imorgon börjar min skoldag 12:05 så jag får en härlig sovmorgon! Det kommer bli skööönt.



2011-02-15 @ 23:55:51 / Vardag

Fuck I can't find a word.

Den här dagen började väldigt bra... Eller?

Gick hem till Jessica så vi skulle kunna gå till bussen tillsammans, hon kom aldrig ner till hallen. Jag gick upp och hittar henne nyvaken och utan smink. Hon hade försovit sig, och eftersom jag stått och väntat så missade vi båda bussen som går kvart över 8.

20 i 9 går vi till busshållplatsen, kollar busstiderna, väntar i 25 minuter. -28 grader + dåliga skor + lång väntan = Frysa! Vi trampar runt, klagar, och tillslut bestämmer vi oss för att gå tillbaka hem till Jessica. Vi ser på en bit av Mysteriet på greveholm, en bit av Pokemon 3 filmen, en bit av Totaly spice och en bit av filmen Shakespeare in love. Klockan 10 får vi skjuts till stan och kan ta en buss kvart över till skolan! Vi missade hela Svenskalektionen, men vi hade ingen Engelska så den fick vi ingen frånvaro ifrån!

Alltså så fick vi bara höra en föreläsning från killen som går på Performing art school och sen sluta! Fast jag hade sånglektion så klockan hann bli 2 innan jag kunde börja gå hem. Självklart tar batteriet till min mp3 slut mitt i stan, men då går jag in på Ica supermarket och köper nya! ;) Lätt som en plätt.

Ikväll var jag på hockey, vinst med 5-3! Efter matchen blev det dock ett missförstånd mellan mig och skjutsen så vi fick stå ute och frysa ihjäl i en halvtimme tills en snäll man släppte in oss till ingången för spelarna för att vi inte skulle frysa. Det var väldigt snällt gjort! Nu efter en och en halv timme så har värmen kommit tillbaka till mina tår. Äntligen...

2011-02-15 @ 07:51:26 / Vardag

Handens fem fingrar vaggar dig till ro.

Engelska, svenska, scenisk produktion, sånglektion.

På scenisk produktion kommer det en kille dit som går på Performing arts school och ska berätta om det, blir nog kul! 

Efter min sånglektion drar jag mig hem igen och ser nån av filmerna "Eat, pray, love" eller "I rymden finns inga känslor". Vi får se vilken det blir!

Nu måste jag gå och göra mig klar, ha en bra dag! 



2011-02-14 @ 22:05:15 / Vardag

With the lights out it's less dangerous.



Winter city sights, crystal bits of snowflakes all around my head and in the wind.


2011-02-14 @ 21:46:05 / Vardag

Under konstruktion

Bloggen är under konstruktion eftersom jag blev less på designen, haha. Headern var deprimerande. Säg gärna vad ni tycker, det gör det enklare för mig att bestämma!

2011-02-14 @ 19:14:05 / Vardag

A wall to fall back on.

Fredag den 11 februari var dagen jag längtat till i flera år. Med en bra känsla i magen öppnade jag brevlådan när jag kommit hem från skolan, och hittade det efterlängtade paketet. 




Med skakande fingrar avlägsnade jag kartongen, och så såg jag den fina, fina skivan. 



Lars Eriksson
Rust & golden dust. 

Vilken fantastisk skiva. Alla låtar har blivit bearbetade och finslipade och allt så vackert.
Jag drog ner gardinen, la mig ner på golvet i mörkret och lyssnade igenom hela skivan. 
Fruktansvärt bra.







Jag vet att typ mer än hälften av alla som läser det här tycker jag är löjlig eller tönting
But I don't give a damn. 
Jag är lycklig.


2011-02-14 @ 18:51:12 / Vardag

Sleepover!

Här är lite bilder från översovningen hos Carro förra fredagen!


Det blev lite chickflicks



Beloved Cola light!




På väg dit tror jag




Morgonkaffe! <3


2011-02-14 @ 18:43:33 / Vardag

Who the hell is Jhon Lennon?



"Imagine all the people 
Living in peace
Jhon Lennon"

Fick dom inte skriva John Lennon pga rättigheter? Därför ändrade dom stavningen på namnet och la till en rad i citatet? Herregud alltså. 


2011-02-14 @ 18:39:42 / Vardag

Norrland

Ibland är det ganska kallt när man går hem från skolan.



2011-02-14 @ 16:32:45 / Vardag

Kärlekens dag.

Alla som inte har någon flickvän/pojkvän på alla hjärtans dag ska alltid vara så deprimerade, men kärlek är mer än så! Don't worry, be happy! Haha.

Jag har haft en bra, lugn dag. Buss, ett matteprov som gick bra och sen en lektion till! 


Någon hade satt upp sånna här små komplimanger på alla 950 skåp på skolan, och alla hade olika komplimanger! 



Jag bjöd Lisette på en hjärtkaka :)



Och så drack jag lite kaffe själv :)

2011-02-13 @ 18:01:00 / Vardag

Mattedag

Lite bloggande.
Mycket matte.


2011-02-12 @ 11:38:51 / Vardag

I'm the cloud of my own rain

Igår hade jag en väldigt bra kväll hos Jessica! Vi pratade, skrattade och lyssnade på musik. Det var som vanligt kul att träffa alla igen! Kvällen avrundades vid halv tolv då Jessica, Ida, Oscar och Antonia drog till Olles och själv gick man hem. Trött som man var somnade man efter en timme, haha. 

Jag har inga planer alls för dagen eller kvällen, men vi får se om det dyker upp något! 




Söta Siri solar sig på spisen :)



2011-02-11 @ 07:54:42 / Vardag

Din hand är i min hand

Idag är det -25 grader, så cykeln får vila. Klockan åtta tar jag bussen! Idag har jag bara Rörlig bil och engelska, och efter det ska vi åka iväg och se en Hasse och Tage-pjäs på nodanå. "Spik i foten" heter den, och jag har sett klipp från den på youtube, ska nog bli kul!

Ikväll är det då äntligen dags för Jessicas 18års fest! Kommer bli kiiiiing! 



2011-02-10 @ 20:16:34 / Vardag

Du är mitt kött och blod.

Klockan fem åkte matteboken fram, och nu är jag precis klar med kvällens pluggande. Tre timmar! Holy shit alltså. Dagen har varit bra i övrigt, hade en solig sovmorgon följt av en promenad med Lisette. Sen cyklade jag till skolan, spelade lite pingis, hade en redovisning, och en till lektion och sen var det bara att cykla hem. 

Upptäckte en ny låt imorse, "Handens fem fingrar" av Peter LeMarc. Väldigt fin! Varje dag man upptäcker en ny låt blir man som så glad :) 

Nu ska jag titta lite på TV eller nåt! Ha det bra kära små vänner! 





Ett smådött AIK-fan på golvet efter förlusten mot HV71... Tung kväll. 
Haha

2011-02-09 @ 00:26:17 / Vardag

Femton minuters perfektion

Sitter just nu i min säng utan lust att sova, men jag känner att jag egentligen borde. Imorgon ska jag kliva upp tidigare så jag kan se Lars Eriksson på nyhetsmorgon klockan 06.25, och för att jag inte ska dö av trötthet imorgon så måste jag få sömn...

Men det är det som är grejen med mig, jag brukar inte sova mer än 5 timmar per natt, vilket är sjukt för lite. Somnar halv två och vaknar halv sju. På kvällen (natten) får jag känslan av att det är onödigt att sova redan klockan 11 när man istället kan göra saker. Som just nu, då det känns vettigare att blogga. Jag får känslan av att en bit av livet försvinner när jag sover, så då är det bättre att använda så mycket av tiden som möjligt.

Wierd tanke egentligen, eftersom man behöver sömn. Kanske borde jag ställa undan datorn och försöka sova nu... God natt alla där ute!




2011-02-08 @ 19:58:50 / Vardag

Ring, ring, bara du slog en signal.



14 Ringar, H&M, 100:-
Vänstra halvan guld, högra halvan silver.



2011-02-08 @ 19:35:52 / Vardag

Staden äter upp mig

Den här dagen har varit långt ifrån jobbig! Svenska på morgonen där vi bara pratade Shakespeare, sen föreläsning och filmvisning i temat "Don't drink and drive." Efter det blev det pizzalunch på Sem sem, delade en vesuvio med Jessica och det var väldigt gott, haha. Efter det blev det att vänta på att jag skulle ha sånglektion, men hade glömt papprerna hemma. Jag hade låten som ni ser på bilden här nedanför, om det intresserar någon, hehe. 

På eftermiddagen blev det en sväng på stan, köpte 14 ringar och cyklade sen hem. Matte-ångesten har börjat krypa fram, och jag vettefan hur jag ska klara det här provet alltså... Blir råplugg i helgen! 

Ikväll blir det kanske att se filmen The kings speech med älskade Helena Bonham Carter och älskade Collin Firth! 



2011-02-07 @ 19:59:20 / Vardag

Between earth and heaven above

Jag vill producera, jag vill agera, jag vill skapa, jag vill måla, jag vill berätta, jag vill visa, jag vill se, jag vill fortsätta, jag vill fara, jag vill bevisa, jag vill utveckla, jag vill regissera, jag vill njuta, jag vill faschineras, jag vill bli stum, jag vill spela, jag vill sjunga, jag vill skakas, jag vill rysa, jag vill gråta, jag vill skratta, jag vill förändra, jag vill behålla.



2011-02-07 @ 19:44:38 / Vardag

Tomorrow I'll might be gone, SO LET'S DRINK TEA!

Ikväll: Top model med en kanna te. Ikväll kör vi på jordgubbste tror jag! 
Mums!


2011-02-07 @ 19:38:29 / Vardag

Keep on walking, and never stop.

Saken är den att det ibland bara blir för jobbigt när man själv har hittat svaret medans andra letar förjäves. Det värsta är att det inte går att visa, utan man måste bara hitta det själv. Du måste förstå att det är svårt för mig att bara stå och titta på. 



2011-02-06 @ 14:23:32 / Vardag

Sometimes, I feel like this.


2011-02-06 @ 12:53:22 / Vardag

There aint no cure for love

Det har varit väldigt lite bloggande från min sida under de senaste dagarna. Ni kan få en snabbresumé, i fredags var det pyjamaspartyt hos Carro. Det var väldigt kul, vi såg film och åt gott. Sen sov jag då över till Lördagen, såg lite mer film, och sen åkte jag med min mamma till Solbacken. Köpte ingenting, åkte hem.

På kvällen drog jag hem till Lisette och såg på Melodifestivalen med hennes familj + kusin med mamma. Efter det blev det att titta på Trassel, och den var väldigt bra! När den var slut gick jag hem.

Idag har jag druckit kaffe, städat och jag ska städa lite mer snart. Jag har även gjort klart ett kort som ska skickas men behöver frimärke och så har jag ramat in en affisch! Mycket snyggare än att ha en affisch uppnålad på väggen.

Nu ska jag äta brunch med Ane Brun i öronen, ha det bra!




Paris 2006
Duktig fotograf man var, haha.

 


2011-02-04 @ 07:59:37 / Vardag

Då kör vi!

Nu rullas cykeln ut från gården, skolan nästa! Ikväll blir det slumberparty + övernattning hos bästaste Carro! 





Inte idag men whatever, haha.

2011-02-03 @ 23:53:04 / Vardag

Who ever may read my heart?


2011-02-03 @ 22:18:07 / Vardag

Kom som du är



Everywhere is paradise when you're with the one you love.


2011-02-03 @ 16:19:35 / Vardag

STOR CHANS?!

Ang. förra inlägget så kan jag meddela att allt är bra med mig!

Sitter nu och lyssnar på fina pianolåtar med E.M.D. Duktiga grabbar faktiskt.
Idag hade jag inga lektioner, för den enda lektionen vi hade var gympa och då skulle jag ändå inte kunna vara med. Dagen har spenderats med att dricka te, fota och sjunga! Nu tänkte jag gå iväg och sminka mig inför kvällens hockeymatch.

Holy shit, måste berätta en sak bara. Lyssnar som sagt på E.M.D, och då började jag med att lyssna på låten "Burning". Jag har på shuffle, och så tänkte jag: "Men åh, då måste jag klicka varje gång jag vill höra en speciell låt, för jag vill höra There's a place for us efter den här, sen Välkommen hem och sen Save tonight..."

Och tror ni inte att låtarna kommer i den ordningen?! SICKNESS. Om Ironic kommer efter den här så dör jag nog. DEN KOM EFTER!!! JAG DÖR! SKJUT MIG ELLER NÅT!


2011-02-03 @ 00:11:47 / Vardag

Tack.

Ibland kan livet vara underbart och förskräckligt samtidigt, då gäller det att hålla huvudet uppe och fokusera på det underbara.






(c)

2011-02-02 @ 22:39:53 / Vardag

Standard.

Vanlig vardagskväll i Almas liv:

- Musik
- Promenad
- Te. Mycket te.
- TV eller film
- Skriva eller rita
- Säng klockan 12, sova halv 2.

Dåliga sovrutiner, I know.