2012-10-31 @ 14:10:18 / Vardag

Halloweeeen

Happy halloween guys!
 
Idag är det då Halloween, 31a Oktober, och jag har inga planer what so ever! Man kan ju fira Halloween vilken dag man vill egentligen, och många väljer ju att fira till helgen istället. Men jag har inga planer i helgen heller. Inga alls, och ingen utklädning. Ingen alls... Haha det känns jättesorgligt, då Halloween är en av mina absolut favorithögtider. Älskar att fixa och trixa med kostymer, dekorera hus, laga spännande mat som passar till och välja ut den mest passande musiken! Kanske är det teatersjälen i mig som älskar det dramatiska och teatrala, och det är så fantastiskt när folk som inte är teatermänniskor klär ut sig och verkligen går all in! 
 
Jag har suttit och gottat mig åt andra personers utklädningar via internet istället. Har sett många fina och spännande på twitter och 9gag! 
 
Jag och Lisa kanske ska se på skräckfilm och tända lite ljus på Fredag eller något. Vi har inte riktigt bestämt oss än. Men det blir nog bra! 
 
Nu får jag helt enkelt hoppas på att jag hittar någon fantastisk Nyårsfest att gå på eller liknande! haha!
Och eftersom jag inte har några bilder från Halloween i år så får ni några från förra året! Cheers!
 
 
 
Hahahaha åh! Vår avatartårta! Hahahahaha! 
Och Voldemortmuffinsarna! Åååh gud! 
 
 
 

2012-10-30 @ 12:28:59 / Vardag

Tisdagsuppdatering

Hej boys and girls! 
 
Ja men förlåt förlåt, uppdaterar väldigt sällan här jag vet. 
 
I helgen har i alla fall Lisas mamma och bror varit och hälsat på vilket har varit trevligt! Vi har gått på stan, åkt ut till havet och lite sånt. De åkte i Söndags och Lisa jobbade igår, och idag har vi tänkt dra oss in till stan, även om ingen av oss har shopping inräknat i våran budget. Men man kan väl gå på stan ändå säg! 
 
Nu har vi bara mindre än en månad kvar i lägenheten, och om vi inte hittar någon ny så blir det att dra sig norrut till Skellefteh igen! Det är inte mig emot så jättemycket, för då skulle jag bara samla ihop pengar och dra vidare någon annanstans till våren! Haha! 
 
Men nu måste det här bli ett kort blogginlägg eftersom Lisa väntar på mig... Off we go! 
 
Ha det bra, cheeers!
(ni får några stora bilder från min instagram, bara för att jag är så snäll)
 

2012-10-26 @ 13:43:47 / Fotografi

En kvällspromenad i Haga


2012-10-23 @ 17:45:10 / Vardag

Helgen i Stockholm

Jag har haft en otroligt fin helg i Stockholm hos Jessica med Lisa och Albin!
 
Vi har kikat runt i stan, shoppat, sett film och testat på Stockholms uteliv. Jag och Lisa kom till Stockholm redan på Torsdagen och åkte direkt till Täby där Jessica bor. Vi åkte till Täby centrum och åt Frozen yoghurt, som var jättegott! På Fredagen åkte vi in till Stockholm och på kvällen hämtade vi Albin och åt sedan natt-tacos. Lördagen var också en "gå-på-stan"-dag, och på kvällen träffade vi upp Hanna och Anna från gamla klassen på Söder för en fördrink, och sedan begav vi oss till Stureplan där vi gick till Laroy. Fötterna sved av mina 12cm-klackar och jag var bara tvungen att ta av mig dom när vi skulle hem. När vi kom hem var klockan 7 på morgonen och konduktörer hälsade god morgon till oss. 
 
Söndagen spenderades med sömn och film, och vi åkte även in med Albin till Centralen då han skulle åka hem. Jag och Lisa åkte hem dagen efter och hann se några saker vi inte hunnit med i centrala staden. 
 
Idag jobbar Lisa sin första dag och jag håller på att tvätta, dricka vatten, äta riskakor och lyssna på fransk musik. Fransk musik är himla fint ska ni veta. 
 
Nå ja. Nu måste jag gå och byta i tvätten, men jag hoppas ni har haft en bra helg ni med!
Cheeeeers! 
 
 
 
 
 

2012-10-18 @ 00:05:37 / Bara roligt tjoller

Tea makes my heart go "mm..."

Så det blev inga glas eller muggar som jag tänkt... Glasen gick inte att köpa bara ett eller två utan man var tvungen att köpa ett 6-pack för 49:-... Jättebilligt men eftersom att jag inte behöver så många glas så blev he int av...

Muggarna jag tittat på var av glas och såg jättesnygga ut på bilden, men när vi kom dit så var dom ju jättesmå. Så he blev int av heller.

Däremot köpte jag mig en skål och en annan kopp. En kopp i bra storlek och skön form, superbra att ha! På Rusta hittade jag mig äntligen en vattenkokare också, så nu har jag allt jag behöver för te-drickande. Har nog druckit fem koppar ikväll.

Nu börjar snart Sex and the city som vi alltid ser på vardagskvällar, sen blir det att gå och lägga sig! Tidig morgon imorgon så!

Ni får en fin bild på koppen, bara för att jag är så snäll!
Ha det bra, cheeeers!




2012-10-17 @ 17:06:02 / Bara roligt tjoller

En dag med tåget

Hej där!

Så, imorgon lämnar vi Göteborg centralstation vid 08:20 och kommer att komma fram till Stockholm 12:20! Vi taggar och vet att vi kommer få många bra dagar!

Idag tog vi också tåget, vi åkte till ett trevligt ställe som heter Kållered. Varför? Kanske ni undrar. Jo, vi är nämligen på IKEA! Jag älskar Ikea så I'm havin' a blast!

Vi har precis gått genom alla fina visninglägenheter och dömt oss bort bland fina kök och vardagsrum. Om man ändå vore rik! Haha!

Jag planerar att köpa glas, dom har PERFEKTA glas här, precis sånna jag letat. Dessutom kanske jag köper en mugg eller två, och så vill jag kika på lite skålar... Kanske hinner vi förbi Rusta också så kan jag köpa mig en 79kronors-vattenkokare!

Så, nu ska vi gå vidare! Ha det bra lovers så hörs vi sen!
(ska bli bättre på att blogga, seriöst)
Cheers!


2012-10-13 @ 14:29:15 / Vardag

Tåg, huvudstan och kära återseenden.

Tjenare tjenare!
 
Igår så klickade jag mig in på SJs hemsida och köpte tågbiljetter till mig och Lisa. Stockholm tur och retur för 300:- styck! Hur billigt är inte det?! Där ska vi bo hos Jessica, och Albin ska komma ner från Härnösand! Det blir tacos, fest på stureplan och massa kul! Längtar! 
 
Idag blir det även en kväll ute här i Göteborg, vi ska ut och fira en tjej vid namn Carro som fyller år imorgon! Blir nog fint! 
 
Annars så händer det kanske inte så jättemycket spännande som är värt att berätta. Jag ska på arbetsintervju på Tisdag och Lisa ska väl snart börja på sitt nya jobb! Nu letar vi någon ny lägenhet också, vi har ju bara den här till sista November.
 
Men, nu ska jag lämna er i era tankar!
Ha det bra, cheeers!

2012-10-12 @ 17:14:10 / Bara roligt tjoller

Hahahh

Var tvungen att slänga in en till!



2012-10-12 @ 00:51:07 / Bara roligt tjoller

9gag favourites

Är ju flitigt inne på 9gag och sparar ibland ner bilder jag gillat lite extra.

Här får ni också ta del av dom, såhär på Torsdagsnatten! Cheeeeers!


2012-10-09 @ 23:42:35 / Vardag

En kopp varmt te mellan stenhus och röda löv.

Hallå i hatten.
 
Sitter och dricker gott te ur en glasmugg, tittar på The big bang theory och myser under en filt prydd av USAs flagga. Samtidigt tittar jag runt på internet på olika utbildningar världen över. Och jag vill egentligen lägga mig och läsa någon av mina fyra böcker som bara vill bli öppnade. Tårka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell, som det talas mycket om just nu och TV-serien började visas igår. The casual vacancy av finaste JK Rowling som jag köpte på bokmässan. Kan inte vänta tills jag får sätta tänderna (ögonen?) i en ny, lång roman skriven av den bästa. Den handlar om en by i England och jag vill bara kasta mig in dit. Aleph av Paulo Coelho är den tredje boken som ligger och väntar, och den hade jag tänk köpa direkt den kom ut men gjorde det inte för än ca en månad sedan. Och så har jag köpt en ny bok, Film theory, som helt enkelt är en bok om film och filmskapande. Köptes för 45:- på secondhand och jag har sett den för 300:- på vanlig bokhandel. Den används som kursliteratur på univeristetet tror jag. 
 
Men jag har som aldrig tid till att läsa. Eller jag tar mig inte tid. Jag borde göra det egentligen...
 
Annars så spenderar jag och Lisa vår tid mest på olika torg och gator omringade av stora vackra stenhus. Vi tar oss en kaffe här, tittar på skor där, hittar nya gator och har det fint. Jättebra ju! Göteborg är verkligen en jätte, jätte, jättefin stad. 
 
Idag hittade vi ett café som hetter Café Berlin och låg på hörnet av en stenbyggnad. Man gick ner för en liten trappa och kom in i ett rum med tegelväggar och tegelvalv som tak. Det var prytt av omaka fåtöljer, en gammal skrivmaskin och lite annat ditt och datt. Något av det bästa med caféet var skylten som fanns utanför, deras märke var nämligen två isbjörnar! (Älskar ju isbjörnar)
 
Idag var även Lisa och skrev på papper så hon har nu officiellt ett jobb! Jippie för henne! Själv blir jag irriterad över att ingen hör av sig och jag vet knappt vars jag själv ska höra av mig, men det blir nog nån rå med det också ska ni se. Jag lever i alla fall och har det fantastiskt fint eftersom jag befinner mig i en vacker stad, och om det är någonting jag älskar så är det vackra städer. 
 
Hoppas ni har det bra också, vars ni än är och vem ni än är! 
Kram och hej! 
 
 

2012-10-05 @ 10:45:12 / Resor

Ted

Igår blev det ett besök till ett museum, och inte vilket som helst, utan Göteborgs stadsmuseum! Det bästa var att det var helt gratis!

Gratis är gott vet ni, och vi försöker göra allt som man kan och hitta på nya saker hela tiden! Museet var kul i alla fall, det sjukaste var att se rester från redskap människor använt för 11000 år sedan. Det är sjuuuukt länge sedan!

Vi gick runt i någon timme innan vi begav oss ut på stan igen. Sen fick Lisa ett sms av hennes kompis Carro med en fråga om vi ville med på bio. Ja! Sa vi då och klockan 18:10 satt vi i salongen för att se Ted.

Det var en jättebra film, och man märker att det är regissören som gör Family guy som gjort den. Det är samma vågade humor och den kommer på ställen man inte tror den ska komma.

Dessutom så skrattade hela biosalongen HÖGT åt skämten, och det har jag aldrig varit med om förr. Älskar det!

Nu har jag och Lisa redan pratat om att se nya Bond, De fem legenderna och lite andra filmer på bio. Hoppas det blir av!

Nu ska jag kliva upp och äta frukost, ciao bella!



2012-10-04 @ 21:11:53 / Resor

Ägg

Sitter vid frukostbordet med mina nykokta ägg.

Har insett att kokta ägg är sanslöst gott. Men bara äggvitan, gillar inte gulan, haha. Men ett hårdkokt ägg, utan någonting på, är väldigt gott!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Igår var det tvättdag och idag ryktas det om besök på ett museum. Vi får se vad som händer!

Ha en bra dag!



2012-10-03 @ 20:33:15 / Musik

Babel, babel, look at me now!

För någon vecka sedan släppte Mumford & sons sitt nya album Babel. Det märkte jag när jag klickade upp twitter som vanligt och möttes av att nästan ALLA jag följer (diverse kändisar från olika delar av världen) hade tweetat om den. Eftersom jag gillat Mumford & sons sen innan så det kändes självklart att lyssna på det nya albumet.
 
Så jag klickade upp Spotify på min mobil och sökte fram albumet. Jag klickade på första låten. Och wow. Så bra. Lyssnade på andra låten. Tredje låten. Fjärde låten. När jag lyssnat på hela albumet lyssnade jag på det igen. 
 
Nu är det albumet som spelas mest i mina hörlurar, varvat med Björnstammens album Ett fel närmare rätt, soundtracket från Moulin Rouge och franska låtar från fyrtiotalet. 
 
Nu ska jag göra er en tjänst och lägga upp två låtar som ni inte kan fortsätta livet utan. 
Varsågoda. 
 
 
 
 
 

2012-10-03 @ 20:33:15 / Musik

Babel, babel, look at me now!

För någon vecka sedan släppte Mumford & sons sitt nya album Babel. Det märkte jag när jag klickade upp twitter som vanligt och möttes av att nästan ALLA jag följer (diverse kändisar från olika delar av världen) hade tweetat om den. Eftersom jag gillat Mumford & sons sen innan så det kändes självklart att lyssna på det nya albumet.
 
Så jag klickade upp Spotify på min mobil och sökte fram albumet. Jag klickade på första låten. Och wow. Så bra. Lyssnade på andra låten. Tredje låten. Fjärde låten. När jag lyssnat på hela albumet lyssnade jag på det igen. 
 
Nu är det albumet som spelas mest i mina hörlurar, varvat med Björnstammens album Ett fel närmare rätt, soundtracket från Moulin Rouge och franska låtar från fyrtiotalet. 
 
Nu ska jag göra er en tjänst och lägga upp två låtar som ni inte kan fortsätta livet utan. 
Varsågoda. 
 
 
 
 
 

2012-10-02 @ 19:59:00 / Resor

Ta mig till havet och gör mig till kung

Idag när klockan slagit fyra bestämde vi oss för att åka till havet. Efter en timme på spårvagnen kom vi fram till Saltholmens hamn.

Solen stod lågt på himlen och när vi klättrat ut på klipporna kändes det som att jag hade hela världen vid mina fötter.

Här får ni lite bilder, cheers!


2012-10-01 @ 00:32:03 / Vardag

Hej alla mina små kycklingar!

Hej där! 
 
Förlåtförlåt för att jag är så dålig på att uppdatera bloggen... Har nästan aldrig på datorn och gillar inte att blogga från mobilen. 
 
Idag har jag i alla fall bytt bakgrund på bloggen, en gammal goding som ni kanske inte kommer ihåg, men ändå! 
Måste byta ut bilderna i headern också men det får bli någon annan dag...
 
Hoppas ni har det bra i alla fall!
Tjooooo

2012-10-01 @ 00:32:03 / Vardag

Hej alla mina små kycklingar!

Hej där! 
 
Förlåtförlåt för att jag är så dålig på att uppdatera bloggen... Har nästan aldrig på datorn och gillar inte att blogga från mobilen. 
 
Idag har jag i alla fall bytt bakgrund på bloggen, en gammal goding som ni kanske inte kommer ihåg, men ändå! 
Måste byta ut bilderna i headern också men det får bli någon annan dag...
 
Hoppas ni har det bra i alla fall!
Tjooooo