2014-05-12 @ 22:43:20 / Fotografi

Kroatien / Dubrovnik - del 4

Här kommer sista svängen med bilder från Kroatien! 
Sista dagens frukost bestod av en stor fin kaffe, juice och färskt bröd, muuums! Vi strosade väl mest runt det här dagen med, och såg en svensk liten bok i ett skyltfönstret, hejhej! Vi gick in i bokaffären och möttes av en himla massa fina masker, och fotovänliga var de dessutom!Det var påsktider och det stod ett bord uppradat där dessa finklädda människorna målade ägg! Det gick en linbana upp till det här berget som jag var peppad på att åka, men nu när det var sista dagen för oss i den här fina staden så var det dimmigt uppe på berget så banan var stängd, typiskt liksom. Där det en gång varit en imponerande vallgrav låg nu en smäckfull parkering. Deprimerade kanske, men också ett fint möte av gammalt och nytt. Det blev en sista glass på glassbaren "Gossip", men för vissa var det för kallt och de tog en croissant istället, det går det med! Skellefteå AIK spelade den tredje finalmatchen medans vi var här borta, så hockeytröjan var med och förevigades på huvudgatan! Nu var vi inne på sista dagen och precis när vi skulle gå tillbaka för att hämta väskorna vid lägenheterna så öppnade himlen sig helt sinnessjukt mycket. Här ser ni hur vattnet bara väller ned för trapporna som vi skulle gå upp för.. (Jag hade ju vänt på bilden, varför blir den åt fel håll ändå?????) 

 
Sen var det bara att bege sig till flygplatsen, hoppa på planet och titta på de fina molnen en stund innan vi landade i Stockholm. 
 
Och jag måste säga att jag hade en himla fin weekend. Skönt att komma iväg en stund, otroligt fin stad, fint att kunna träffa familjen i så många dagar trots att vi bor på olika orter allihop (ja inte mina föräldrar men ni fattar), och himla skönt att åka iväg till en stad som inte var packad med turister, att det inte var tusen saker vi ville hinna med utan vi bara promenerade runt och hade det fint. Sen så var det också skönt att komma hem till Stockholm och verkligheten, även om jag absolut inte ville åka därifrån. 
 
 

2014-05-10 @ 15:49:33 / Händelser

Den svenska björnstammen!

Åh, i torsdags hände det alltså äntligen. Jag fick se fina fina björnstammen live, som jag har velat det alltså! I torsdags spelade dom på Gröna lund klockan 20 men jag och Jessica var där redan 16 för att få billigare biljetter. Jessica var inte alls taggad på att se dom men jag är så glad att hon följde med, det hade inte varit så kul att gå runt där själv i flera timmar. 
 
Vi möttes upp på universitetet och åkte sedan in till centralen för en snabb liten starbucks, och så här taggad var jag innan jag skulle åka hemifrån! 
 
 
 
Och så här fint var det på grönan! Vi chillade vid vattnet, drack kaffe och gick spökhuset. Shit alltså, vad rädd jag blev. Blir typ aldrig rädd för någonting men när det hoppar fram saker så dör jag typ. Värsta var när vi just gått på balkongen som halverst rasar ihop, och efter det gick jag först och fattade inte vad som hände med golvet, det blev alldeles mjukt. Jag trodde jag skulle sjunka genom ner till våningen under, hahaha, men det gjorde jag såklart inte. Det blev då himla kul för Jessica som stod bakom mig och inte fattade alls vad som hände hahaha 
 
Sen iaf! Sen var det dags! Pojkarna kom upp på scenen och började spela och dom var himla fina och så himla bra och folk var så himla peppade så det var bara sååå braaaa! Dom spelade typ alla bästa låtarna, inkl. trumma trumma och mörkt kallt ljus! Sen så blev alla crazy när dom spelade Vart jag mig i världen vänder och Svalkar vinden, såklart, haha! Och så spelade dom Ett fel närmare rätt! Alltså jag blev så glad. Här får ni finfina mobilbilder, enjoooy
 


Försökte fota när de hoppade men failade totalt
 
 
 
Hejdå! Hoppas verkligen vi ses igen! 

åh asså vilken bra torsdag. 

2014-05-10 @ 15:01:00 / Händelser

En världsomsegling under haven

Igår fick jag finbesök av systern som var i stan under dagen. Vi spenderade mestadels av tiden med att sitta på ett café och prata om vad som hänt i våra liv sen sist, vilket faktiskt var en hel del. Jag fick även ge henne försenade födelsedagspresenter som bestod av några böcker och biljetter till föreställningen En världsomsegling under haven. 
 
Nu är nämligen uppsatsskrivandet igång för min del, och jag känner mig stressad och ångestfylld, som det nog ska vara. Till min uppsats ska jag se och analysera En världsomsegling under haven på Stadsteatern skärholmen. Jag såg den en gång i Februari också, och jag önskar verkligen att den spelade längre så jag kunde se den igen. Sista föreställningen var idag men det kunde jag inte fara på för att vi hade en visning. Det är en himla fin, rolig och spännande föreställning som är riktad till målgruppen barn från 8 år tror jag. Skrattar så himla mycket under föreställningen, det är inte klokt. 
 
Jag skriver min uppsats om genus och barnteater så den här föreställningen passar himla bra in, önskar att ni kunde se föreställningen allihop. Här får ni lite bilder från den i alla fall. (som jag inte har tagit såklart)
 
 
 
 

2014-05-07 @ 20:33:26 / Vardag

Det blev visst en ny design på bloggen

Hej! 
Jag bestämde mig för att fräsha upp och förenkla bloggdesignen, så här har ni den! Det är fortfarande lite småfix kvar (som jag inte får tiiiill, men ska nog lista ut det nångång)
 
Det var väl huvudsakligen för att jag skulle få bort menyn som var till höger och göra sidan större, så att bilderna jag lägger upp blir större. Det är ju huvudsakligen bilder jag lägger upp nu för tiden så. Här får ni några (oredigerade) exempel på bildstorlekarna, hela 1000px! 
 
 
 

2014-05-02 @ 13:11:00 / Fotografi

Kroatien / Dubrovnik - del 3Vi promenerade till en fin strand och såg ubåten som Elina och pappa åkte med, de gick upp på taket (?) och vinkade! Hej hej! 
 


Sen gick vi runt mer inne i staden, och här var vi på ett gammalt apotek-museum. Man fick inte fota där inne, men utanför fanns den här otroligt fina innergården med citronträd!Här är då själva entrén till the Old town, här spelade de in scenerna där Jeoffrey får typ hästskit kastat på sig i säsong 2 (?). Vi tog bussen till nya delen av staden och hittade den här pizzerian, Mamma mia! Det kändes nästan som att man var hemma i Skellefteå, haha. Vi promenerade bort till den här gömda skatten, restaurang More! Byggd inne i en grotta och med platser utomhus med havsvy. Vi satte oss vid vattnet, såklart. Apelsinträd och bussen vi åkte med 
(hah /tölv)Den här lilla mysproppen satt vid busshållplatsen, och stackars liten hade bara ett öga. Ville ta hem honom och älska honom för alltid. Tillbaka i the Old town köpte vi varsinn pizzaslice, min var med paprika och majs, så gott! Senare blev det också glass såklart!Middag på en restaurang med värmelampor, så hela världen kändes röd. Men gott var det! En kvällspromenad men en massa fina utsikter och miljöer, muuums!