2010-02-28 @ 17:21:19 / Vardag

Stugnews 4

Matlista!

Fredag:
Middag - Stuvade makaroner & falukorv

Lördag:
Lunch - Billys Pizza
Middag - Tacos

Söndag:
Lunch - Skink- och ostpaj
Middag - Potatisgratäng & ?

Kommer ni på nåt bra så säg till så fyller jag i det.


Låter det bra? Har ni några invändningar? Lämna en kommentar så jag vet vad ni tycker!

2010-02-28 @ 17:15:41 / Vardag

Stugnews 3

Idag har jag varit och kollat i stugan lite. Dessutom har jag kört skoooter! <3

Jag kommer försöka dela upp en bra matlista och skriva den här på bloggen, även vad alla ska ha med sig så håll utsikt!

Någonting som är bra att ha med sig:

- Underlakan & Påslakan
- Bikini/bastukläder (ni får ha på er vad ni vill, haha)
- Filmer
- Spel (om ni har nåt kul man kan flumma till!)
- Kamera + laddare/batterier (Glöm inte minneskortet Lisette!) ;)
- Tjocksockar + tofflor
- morgonrock (haha)
- REJÄLA ytterkläder!
- REJÄLA skor
- Extra kudde för säkerhets skull

Osv! :)

2010-02-27 @ 13:47:04 / Vardag

Onnea tulevaisuudessa



Kiitos kaikesta Jyri
Tulemme kaipaamaan sinua


2010-02-27 @ 09:50:59 / Vardag

Blupp!

Tack för kvällen igår!
Det var riktigt kul. Vi såg ingen film, även om det var en filmkväll, utan vi bara satt och pratade i 5 timmar :) Vi pratade om allt möjligt. Jag hade gjort mig förberedd för ett tredje världskrig, men det blev nästan inget tjafs alls! Det är jag glad för :) Det vi glömde göra var att dela in vad alla skulle ta med sig till stugan, men det får vi fixa sen.

Nu ska jag ligga och dra mig lite till, sen äta nån fukost, hoppa i duschen och sen är det dags för HOCKEY! <3
Det var jättelänge sen sist, och gud vad kul det ska bli!

Fick reda av Carro igår att Jyri troligtvis inte stannar i AIK. That broke my heart. Lille Marttinen... borta. Jag kommer sakna honom!

2010-02-25 @ 21:55:27 / Vardag

Ursäkt och klargöring.

Förlåt för det förra inlägget.
Men nu är det såhär, fredag till måndag. Det är inte helt bestämt, men om det blir det så får ni ta och jobba runt det. Dom dagarna har varit bestämda en vecka och det har alltid varit den helgen vi pratat om. Vi kan inte åka dit ut senare än lördag eftersom Pappa är i Stockholm. Jag orkar inte försöka fixa så att alla kan precis samma dagar, för då kommer det bara bli typ en natt. Det är upp till er om ni hellre väljer att göra nånting annat.

Dessutom kan man komma och åka när man känner för det, om man tex. ska bort eller liknande.
Jag är ledsen att det skulle bli såhär, men ärligt så orkar jag inte mer. Hur jag än gör så ska någon bort eller är upptagen. Jag försöker mitt bästa för att det ska bli bra, så snälla bli inte arga på mig.

2010-02-25 @ 20:02:35 / Vardag

Jag orkar inte!

Men snälla sluta nu! Vi hade planerat, nyss gick det bra för alla men nu funkar det inte för nån!
Jag bryter snart ihop, helt seriöst. Planera, prioritera och jämför! Snälla!

Och NEJ, vi är inte rika! Bara för att man har ett fint hus och lägger pengar på resor så har man inte miljoner av kronor i fickan! Det kostar att vara där borta, det är en rejäl ansträngning och otroligt mycket jobb. Om ni inte kan offra nånting för det, varför är det då värt att åka dit?!
Helvette så ledsen jag blir för att ingenting ska funka.


2010-02-25 @ 18:30:10 / Vardag

Bringin' sexy back

Jag har ont i ryggen.. Det känns som att jag måste knäcka den men det går inte. Jag går runt och flaxar med armarna som en jagvetintevad när jag försöker knäcka till det.

Det ser jätteroligt ut.

2010-02-24 @ 19:48:52 / Vardag

Its cold around meee

Då var denna skoldag slut då!
Rätt bra dag antar jag. Det sjöngs mycket Sweeney Todd låtar ;) På röst och rörelsen gick vi igenom berättande, alla olika indelningar och tekniker. Vi ska skriva och framföra antingen ett tal eller läsa en berättelse. Vi ska åka runt på skolor och framföra texterna! Pinsamt, haha. (En och en såklart)



Bilden illustrerar hur kallt det är här nu.
Det var -28 grader imorse, och när vi skulle hem var det -19.
Kul att cykla 8 km i den kylan...

2010-02-23 @ 22:31:46 / Vardag

To much on mind

Men nej..

sluta.


2010-02-21 @ 16:27:14 / Vardag

And now its time for the stugan news.

Diskuterade om stugan idag, och jag har great news!

1. Bästa dagarna att åka dit är Lördag-Tisdag. Funkar det inte måste ni säga till!
Om ni inte vill/kan stanna så länge så får ni väl åka hem innan.

2. "Toaproblemet" är så gott som löst, men jag vill inte beskriva det här i bloggen, haha.

3. Vi som har körkort får köra skotern (dvs jag och Jessica) Men vi har en pulka att skjutsa folk i :) Vi kan packa varm choklad och åka en speciell liten väg och sen fika där ute i snön. Om det är bra väder såklart.

4. Vi får basta! Snöbad för den som vill ;)

5. Sovplatser är också fixade!

Ring elr smsa mig om ni har några frågor! Fast jag har inga pengar på min mobil, får nog låna pappas och slänga iväg ett svar isf :)
Take care!


2010-02-21 @ 16:07:21 / Vardag

Baby from the start

Gårdagen var lite smått awesome ;)
Vaknade vid 9 av att föräldrarna gick runt i huset. Dom skulle till Ramsele, så jag trodde dom var påväg att åka. Jag låg kvar och tänkte vänta tills dom åkt, men dom åkte inte för än klockan 13:00 så jag låg alltså kvar i sängen i fyra timmar, utan att göra nånting! Sen klev jag upp iallafall, såg Brit Awards 2010 där Lady Gaga tog gråtandes emot tre priser, bla. för "Best international album". Robbie Williams sjöng en medly som var allt annat än bra, förlåt, men det måste ha varit nåt fel med tekniken. Han kom in fel i låtarna, och han sjöng fel tonart en gång och publiken fick sjunga nästan alla refränger. Efter det såg jag Inside the actors studio där Mark Ruffalo (13 going on 30, Rumor has it, Just like heaven) blev intervjuad. Riktigt intressant!

Sen stack jag till ica med systern och köpte blockchoklad för att sen baka brownies när jag kom hem! Första gången på mer än ett halvår jag bakat, haha.
Sen mina vänner, var det dags för filmkväll hos mig! Kul som vanligt att träffa tha girlz. Vi såg The hauted mansion, och sen satt vi och snackade.
Tack för en fin kväll tjejer!


2010-02-16 @ 21:56:43 / Vardag

grötgröt

Ja, jag vet att min blogg ser sjukt grötig ut men jag ska fixa det.

2010-02-15 @ 17:18:12 / Vardag

blahblah

Sjuk idag.
Har suttit och redigerat bilder, annars inte gjort nånting typ.
Orkar inte skriva mer nu.
Hoj.

2010-02-14 @ 23:02:52 / Vardag

14 februari.

Alla hjärtans dag.
Dagen jag känner mig mest kluven.

2010-02-14 @ 22:58:50 / Vardag

Skotern och jag, vi är goda vänner, tjalala.

Då hade man tagit skoterkörkortet! Känns otroligt skönt. Hade uppkörning och teoriprov idag, båda gick bra och sen blev jag och Jessica skjutsade till solbacken för att ta kort till körkorten, men man kunde inte ta där så pappa skjutsade oss till stan, och där var det stängt, haha. Vi gick lite på stan, jag köpte ett par stora guldringar till öronen och två ringar, och så åt vi lunch på frasses för att "fira". Men så hade jag ju glömt att vi skulle äta på Wook and Roll till middag.

Sen när jag kom hem så såg jag lite på tv, började se filmen catch and release men bestämde mig för att gå och lägga mig istället, och nu sitter jag här.

Jag tänkte skriva nåt mer nu men jag orkar inte.
Ni får ha det.

2010-02-14 @ 19:03:34 / Vardag

Valentines day.




Nobody wants to be the last one there
Everyone wants to feel like someone care
Someone to love with my life in their hands
Theres gotta be somebody for me out there
Nobody wants to do it on their own
Everybody wants to feel theyre not alone
Is there somebody else who feels the same somewhere?
Theres gotta be somebody for me out there



2010-02-12 @ 18:09:44 / Vardag

.

Livet är orättvist.
Helvette.

2010-02-10 @ 22:45:24 / Vardag

Spare time makes the soul happy



LALALA, imorgon är jag LEDIG!


<3


2010-02-08 @ 12:57:56 / Vardag

Gårdagen

Igår var jag och Jessica på min pappas jobb och provade skoterbanan. Vi ska ta skoterkörkortet i veckan. Skoterbanan var hur enkel som helst, haha. Jag trodde det skulle vara mycket svårare!
Det var så kul att faktiskt köra skoter igen, fan vad jag älskar det! Kan inte vänta till i påsk då vi ska upp till fjällen och jag får gasa på utihelvette på toppen av ett kalfjäll. Det är nog något av det bästa som finns.

Nån gång tycker jag vi kompisar borde dra ut till fjällen och köra skoter. Hyra en liten stuga och sitta där med öppen eld och varm choklad.. I love it!

Efter vi hade kört skoter så gick jag och Jessica till Johanna och vi gick (med mycket möda) i djupsnön till kullen. Vi ramlade flera gånger och kastade oss i snön och bara kände oss som små barn igen. Sen satte vi oss på kullen och drack varm choklad, hihi. Sen gick vi hem till Johanna och var där ett tag, och sen gick jag hem för att äta middag.

Efter middagen gick jag tillbaka till Johanna med Jessica och Lisette, och där såg vi två filmer. Meet the robinsons och Boy A. Jag älskar filmen Boy A, den är helt underbar!
Iaf, klockan 12 åkte Lisette hem och vi som var kvar slog på musik och flummade ett tag. Sen la sig alla ner på nåt random ställe och vi släkte lampan, sen låg vi och pratade till klockan 4.

Nu ska jag kliva upp och äta nån frukost, ciaaao!

2010-02-07 @ 00:22:31 / Vardag

Ang. förra inlägget.

Jag vet att ni kan tycka jag är löjlig som vill satsa på en filmkarriär, att det är extremt onödigt att plugga på en sån skola och att man bara slösar pengar på ingenting. Men vet ni vad, det är min dröm. Det är det jag älskar, och jag vill inte jobba med någonting som jag inte älskar. Pengarna slösas inte bort, utbildningen är bra, seriös, intensiv och värd pengarna.
Och ni som tänker "Vad kan man bli sen då? Man kan typ inte få jobb någonstans." Visst, man kan inte gå och säga att man vill bli advokat helt plötsligt. Men ändå så håller det sig ju inom filmbranchen. Acting for film är ju verkligen så man ska kunna bli skådespelare framför kameran, inget mer. Precis som jag skrev i det tidigare inlägget så är det därför jag tvekar på Acting for Film. Filmmaking är en mycket bredare utbildning och därför kan man få jobb inom mycket i filmbranchen. Meen som sagt, man vet aldrig vad som händer.

Det här är bara små utkast av mina tankar, jag har ju inte tänkt klart på det här med skolan. Jag vill bara inte att ni ska tycka jag är löjlig och lever i en drömvärld.

2010-02-06 @ 16:19:54 / Vardag

NYFA

Jag har tittat runt på utbildningar och hittat det jag sökte. En riktig drömskola för mig.
NYFA, New York Film Academy. Finns även i Los Angeles, Hollywood.
I Hollywood så håller skolan till i Universal studios lokaler, och det finns flera olika inriktningar att välja.
Två jag fastnat för är Filmmaking och Acting for film.

Filmmaking (CSN)
Kurslängd: 47 veckor. Heltidsstudier.
Den här utbildningen passar dig som vill lära dig hela hantverksprocessen i filmskapandets ädla konst. Här skriver, filmar, regisserar och klipper du totalt åtta egna filmer och arbetar dessutom i filmteamet på dina klasskamraters filmer, det kan bli upp till 30 olika filmproduktioner som du får arbeta med förutom dina egna. Viktigt att du är väl förtrogen med det engelska språket så du kan förstå, läsa och uttrycka dig.  Efter detta intensiva och lärorika år kan du söka till ett andra år, där du kommer att få spela in en långfilm. Kursen är värd 39 college credits. Observera att utbildningen innehåller ett lov mitt i terminen samt två veckors jullov.

Acting for Film (CSN)
Kurslängd: 32 veckor. Heltidsstudier.
Denna unika dramautbildning sätter fokus på att verkligen lära sig det skådespelarhantverk som krävs för att agera framför kameran. Under dagen studeras och praktiseras drama med lärare som har mångårig erfarenhet av skådespeleri från både Hollywood och Broadway. Under kvällar och helger kommer du att delta och agera i de filmer som eleverna vid utbildningen i Filmmaking arbetar med. Detta sammantaget innebär att du både får en teoretisk och praktisk erfarenhet av skådespeleri, till detta erhåller du en portfolio som innehåller de filmer du medverkat i under året. Det är viktigt att du är väl förtrogen med det engelska språket så du kan förstå, läsa och uttrycka dig väl i tal och skrift. Kursen är värd 28 college credits. Observera att utbildningen innehåller ett lov mitt i terminen samt två veckors jullov.




Det som känns som det självklara valet för mig är Acting for Film. Jag älskar att agera och det är min dröm att få agera i filmer, men jag vet hur svårt det är att lyckas som skådespelerska. Just därför så känns det riskabelt att studera Acting for Film.
Jag har som alltid haft en liten dröm om att vara regissör också, men jag har alltid tagit det som "om jag inte lyckas som skådespelerska". Filmmaking låter ju verkligen som en helt underbar utbildning som jag skulle stortrivas med! Men jag hade nog tittat avundsjukt på skådespelarna, haha. Nu har jag ju några år på mig att tänka, och vem vet vilka möjligheter som dyker upp ;)

Jag vill bara att ni ska veta att jag är seriös med mina tankar om framtiden inom filmbranchen. Det är det jag drömt om sen barnsben och jag vill inte satsa på någonting annat. Dessutom så vill jag inte stanna i Sverige hela mitt liv. Ärligt så vill jag härifrån så snart som möjligt. Jag älskar Sverige, tro inget annat, men jag vill inte bo här hela mitt liv. Nog om det nu.

Jag pratade med mamma om NYFA och hon blev riktigt glad. Hon ser inga problem med att jag skulle åka dit.
Men det är som sagt några år kvar, så vi får se vart framtiden tar mig :)

2010-02-06 @ 15:48:56 / Vardag

Inaktiv? Ja lite.

Förlåt om jag har varit ganska inaktiv den senaste tiden. Men jag känner ingen lust att blogga när jag nästan inte får några kommentarer alls. Lisette har kommenterat, och det ska hon ha en eloge för. Annars var det väl nån vecka sen jag fick kommentarer (om inläggen, inte bara svar) av någon annan.

Jaja, jag är väl inte så bra på att kommentera själv så jag ska inte klaga :)

För övrigt så är det hockey ikväll! Skellefteå AIK - HV71. Blir nog en spännande match, AIK kämpar för en plats bland top 4 och HV71 kämpar för en serievinst.
Matchen börjar 18:30 och inte 16:00 som den brukar på lördagar, därför är jag nog inte hemma för än 22:00 eller nåt. (Med fanscorner och hämtning och sånt). Hade gärna varit med någon efteråt men.

Men ni får ha det bra iaf, ciao!


2010-02-03 @ 12:22:34 / Vardag

PANIK

Sitter här på dans&teater och väntar på att våran röst och rörelselektion ska börja. Vi ska typ testa olika saker gällande kroppspråk på människor i korridoren. Jag ska tex sitta och stirra på någon och se hur den reagerar, haha! Andra ska typ sätta sig bredvid nån på en halvtom buss osv, hehe. Så jag kom ganska lätt undan!

Vi slutar 13:20 idag! WOHO! Happy face nu alltså ;) Vi som alltid går till typ fyra varje dag.
Imorgon ska vi skriva uppsats i tre timmar och sen slutar vi, haha. Vi får välja mellan en massa teman, tex:
- En dag jag minns
- Orättvis värld
- En dag i böckernas/filmernas värld
- Kärlek
- Detta gör livet värt att leva
- Vem bryr sig?
- En resa till framtiden.


NU BÖRJAR VI!
HEJDÅ

2010-02-01 @ 21:46:34 / Vardag

Fortsätt bara andas.



Fortsätt bara andas
Vi är större än det här
Vem har sagt att det är enkelt, att alltid brinna och va kär?
Men våra själar dom har blandats, ja dom dansar här och nu
Så fortsätt bara andas
Och fortsätt bara andas
Ja fortsätt bara andas
Här och nu
Här och nu