2014-04-25 @ 15:39:00 / Fotografi

Kroatien / Dubrovnik - del 2

Jamen då fortsätter vi med bilderna då! Hejhej Dubrovnik! (och mitt fina nagellack från Tanya Burrs kollektion, "little duck")Är man turister så är man!Cheers! En öl på en uteservering såklart.Mer promenader och mer inspelningsplatserSjälvklart måste man kika in i en massa öppna kyrkor när man kan. Stray cats! Finns himla många i Dubrovnik, ville krama och ta hand om alla men det kunde jag inte såklart.Ja, visst kan man älska Vienna även om man är i Croatia liksom. Den här kvällens middag blev på Taj Mahal, som serverade bosnisk mat (lite knäppt, jag vet). Vi köpte någon tallrik med olika maträtter att smaka på och gott var det! Sen delade vi även på den där efterrätten, ett inlagt äpple eller nåt sånt. Drack även bosniskt kaffe, jättegott men koppen var inte större än typ en matsked haha. Och ja, det blev världens suddigaste bild, men jag ville ändå visa hur det såg ut. 
Dubrovnik by night <3Eyyy, look! Trappan från då Daenereys var i Qarth! Besökte en till kyrka, och gick fram för att fota det här confession booth-et, och märkte sedan att en man satt på knä bredvid den och höll på att ha sin confession. Oops, förlåt. Godnatt Mr. Martyr! Himla mycket folk den där dagen, och ändå är det lågsäsong nu. Vi fick höra att mellan typ juni-september är det så mycket folk att det inte ens är kul. Kan tänka mig det. 

 
På huvudgatan stod det musiker och spelade Kanon und gigue, himla fint. 
 
Fler bilder kommer snart! Cheers!
 

2014-04-24 @ 22:43:00 / Fotografi

Kroatien / Dubrovnik - del 1

Hejhopp! 
Jag spenderade påsken i Dubrovnik med min familj, och jag tog en himla massa foton. Vilken fantastiskt fin stad alltså!!! Vi bodde i den gamla delen, som är originaldelen, men sen så har de byggt ut staden utanför murarna också. Jag och Elina var extra peppade på att åka dit eftersom de spelar in scenerna från Kings Landing i Game of thrones just där i gamla staden som vi bodde i. När vi traskade runt på gatorna såg vi flera ställen som vi kände igen, och det var kul! 
 
Här kommer del 1 av bilderna därifrån! Enjoooy 
 

Utsikten vi möttes av på väg från flygplatsen, berg och orangea tak. Fantastiskt fiiiint!Gången till våra små lägenheterPå huvudgatan var det soligt och fullt med glassförsäljning, självklart var vi tvunga att köpa oss varsinn! Köpte choklad- och tiramisu-glass. MUMS.OmnomnomnomVi traskade ut utanför murarna och beundrade havet 
alltså
hav och berg är nog mina två favoriter <3"Don't worry Tywin! We'll protect Kings Landing"Mer promenix! Hittade en hemlig liten gång i muren som ledde ut till en klippavsats. Lovers in the sunset och ett par observerande tonåringar, såklart.Vi slog oss ned vid en bar på ett annat ställe utanför muren, drack ett glas vin och njöt av havet. Senare slog vi oss ned på en uteservering och jag beställde mig en pasta bolognese som var helt utan smak, fick pepprapepprapeppra. Sen kom en skål med ost, som inte heller smakade någonting, haha. Här var då min och systerns lilla lägenhet, nyrenoverad och jättefin. Utsikten alltså, fina Dubrovnik och tvättlinor <3 Ny dag och frukost ute i en gränd. Kaffe, juice ur glas med julgranar på och rostat bröd! Sen begav vi oss upp på muren! Finfin utsikt, såklart! "Don't worry Tywin, I got this part aswell"Elina beskådar, hahGick förbi en skola med en redig basketplan. Knäppt att tänka att folk går i skola i en sånhär fin miljö. 

 
Hus, hus, hus! Hahaha och mer blir det senare! 
Platsen där längst ner är med i Game of thrones, i säsong 2 då Tyrion snackar med folket om vem som ska leda attacken mot Stannis nivet. 
 
Mer bilder kommer senare! Ciaao for noow!