2012-12-31 @ 18:12:00 / Fotografi

Ring ut det gamla året

Nu är det dags igen! Jag ringer ut det gamla året med musik, videor och bilder, precis som jag gjort tre år tidigare! Vilken tradition, haha! Hoppas ni alla har en bra kväll och att ni får ett fantastiskt 2013! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Så! Det var en del av mitt år! 
Ha nu en fin kväll, cheeeers! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2012-12-31 @ 13:49:00 / Vardag

En lista om 2012

Här har ni en liten lista om året som gått, från mitt perspektiv. Jag svarade på samma lisa förra året, så tänkte det skulle vara kul att svara på samma igen! 


Fem händelser som varit bra det här året?

1. Fina kvällar med fina vänner.

2. Slutproduktionen som vi satte upp på Nordanå. En av de bästa veckorna i mitt liv. 

3. Studenten som jag firade stort med finaste klassen.

4. Flytten till Göteborg och bekantskapen med nya städer. 

5. Har varit på en massa härliga fester och dansat på många roliga dansgolv. 

 

Fem händelser/saker som varit sämst det här året?

1. Dödsfall.

2. Har inte varit utomlands, eller ja, inte till något land långt bort. Första året på länge som det händer. Har varit i England tre år i rad men nu har det brytits. Förbannat också. 

3... Kommer inte på någonting! Hahaha. 

4. Studenten var ju ändå sämst på ett sätt. Har inte kunnat spela teater fyra dagar i veckan längre. 

5. Äsch. Kommer inte på något mer.  

 


Vad har du lärt dig i år?

1. Att följa sitt hjärta är det enda som faktiskt kan få en att må bra över sina val. 

2. Att ta sig tid till viktiga och roliga saker, och inte bara låta tiden gå.
3. Att ta hand om mig och leva självständigt. 
4. Att Sex and the City och Game of thrones är jävligt bra TV-serier.
5. Att umgås mycket med vänner man tycker om och att alltid uppskatta dom för dom som dom är. Och att visa den uppskattningen.



Blev året som du har tänkt dig?
Jag hade inga förväntningar på året, men visst hade jag tänkt mig att det skulle bli på ett visst sätt. Och det blev det inte! Haha!


Vilka kläder har du använt mest?
Jeansleggings, skjortor, tröjorochsånt och kavaj. Haha. Snygga skor och en snygg väska har jag också! Haft väldigt lite accessoarer faktiskt.


Vad har du mest lyssnat på för musik?
Det har blivit mycket Coldplay, Bob Dylan, Den svenska björnstammen, Maskinen, en del jazz, country, singersongwriters, olika soundtracks, musikallåtar, fransk musik, Linnea Hendriksson, Emil Jensen, Lars Eriksson, Adele, Krunegård har det blivit en del, random låtar i dendärspellistan, och en del boyband! Boyband är förhimla kul alltså. 

 

Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)
Film - I år har jag nog mer än någonsinn försökt se mycket bra film, av bra kvalité. Inte bara de stora hollywoodfilmerna, utan lite mer indiefilm och mindre av blockbusters. Draman är fortfarande the main genre som jag håller mig inom och det blir mer och mer viktigt för mig med alla detaljer, så som bra manus, regi, klippning, stämning, miljöer, osv. Kvalitetsfilm helt enkelt. Sett otroligt lite "Romantic comedies" som inte riktigt handlar om något. "Blaha-filmer", som jag gillar att kalla dem. Och sen så har det blivit en väldans massa Harry Potter också såklart.

TV - Brittiska program om flytt till landet, Sex and the city som gick 23:55 - 01:05 varje vardag under hösten, och så följde jag Breaking news med Filip och Fredrik och även Schulmanshow. Och Svenska Hollywoodfruar. 

Serier - Downton Abbey och Game of thrones är nog det som toppar alla mina listor. Speciellt Game of thrones. Så förbannat bra! Kanske det bästa som någonsin sänts på TV? (det och Sherlock såklart, minns inte om det var i våras S2 gick..)

 

Vilka människor har du hängt mest med år? 
De sju fina tjejerna jag känt i åratal, och några andra fina frön från klassen! Sen så har jag träffat mycket annat trevligt folk! 


Vad är det vackraste du fått i år?
Har fått diamantörhängen, vackra armband, och en himla massa komplimanger!


Vad är det bästa du har läst?
Jonas Gardells Tårka aldrig tårar utan handskar.
Annars har jag väl som bara läst Harry Potter i år... haha. Nej men... de två sista böckerna i Hungerspelen också. Tweets, meddelanden, fina blogginlägg och sånt har jag ju också läst.


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Flyttade hemifrån
- Festade
- Tog studenten
- Gick på audition
- Spelade upp på annan ort
- Hälsade på människor som flyttat
och säkert massa mer.


Vad var din största framgång 2012?
Vågade gå på audition, flyttade hemifrån och gjorde ett bra jobb på föreställningarna. 


Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar nästan att jag hittat på mer, gjort mer spontana saker. Gått ut ätit, åkt till Umeå en sväng, eller så. Har gjort mycket men vill mer! Haha! En sak som jag älskade att jag gjorde var när jag, Jessica, Albin och Antonia sjukanmälde oss från skolan en dag och tog en bil och körde till Finland. Bara för att, liksom. 
Och åkt utomlands då. Englaaand, var är duuu? 


Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Festade med fina vänner, gick till O'learys. 

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Ojoj. Stil. Har typ ingen stil, haha. Men leggings+skjortor+kavajer+detjagtyckerärfintförstunden om det räknas!


Ja, det var den listan det. Hope you enjoyed it! 

 


2012-12-30 @ 14:14:00 / Fotografi

Julafton i bilder

Här kommer lite bilder från min julafton som först firades hemma med julbord och Kalle, och sedan blev det julklappar, prat och spel med släkten! Jag tror vi var sjutton stycken allt som allt, och det var jättekul att träffa alla igen.
 
Det är lite (väldigt) svårt att fota och öppna julklappar samtidigt. Dessutom känner jag alltid att jag inte vill ha uppe kameran allt för ofta, så därför fotar jag bara under ett tillfälle liksom. Men det går ju bra det med! 
 
Dom första bilderna är från presentinslagningen, tycker det är så himla kul att slå in julklappar! 

 


Bilder från en del av min julklapp till Elina. Game of thrones säsong 1 och en stor bild jag ritat på tre av hennes favorit-skådespelare! Om det inte framgår så tydligt så kan jag meddela att högst upp är Peter Dinklage (från Game of thrones), Benedict Cumberbatch (från BBC-serien Sherlock) och sist Tom Hiddleston (från Avengers och massa mer). 
Ganska nöjd med gillar inte att jag är så rädd för att lägga tydliga skuggningar, haha.. Däremot hade jag inte en klar bild över hur resultatet skulle bli, så.. haha! Glad blev hon i alla fall! 



Bilden ovan är tagen på julaftonsmorgonen. Den bästa stunden på året. Alltid densamma. Jag har mina nytvättade, fina lakan, det är mörkt i rummet men ljuset från fönstret är nästintill bländande, och jag vet att det ligger en julklapp bredvid mig. Jag slår på samma låt som varje år, spår sju, och ligger bara stilla i tre minuter. En fantastisk fin stund på året. 

Nedanför ser ni en suddig och dålig bild på en liten fågel som sjöng på en gren utanför, tills den bestämde sig för att flyga vidare. 



Julbord! Min mamma hade jobbat hårt tillagningen och min pappa hade rest långt för inköpet av råvarorna. Även om vi bara var fyra lagade vi alla godsaker, och resterna räckte i sex dagar. Vi har fortfarande kvar prinskorv, köttbullar och lax. 
Godast på julbordet: Pepparlaxen från dendärkillen i Vilhelmina och hans hemagjorda sås. MUMS. Skulle kunna äta det till varje måltid året runt. 
(nästan i alla fall)

 
Julaftonskväll och julklappar! Fint!
Haha bilden längst ner ska föreställa min mammas örsnibb med silverörhängena hon fick av mig. Extremt dålig bild med hade ingen bättre och ville visa dom ändå! 

Såja, det var min julafton! Hoppas ni alla hade en varm julafton med mysiga människor och fina stunder! 
 
 

2012-12-30 @ 06:51:00 / Fotografi

Lilla julafton!

Lite (eller ja, väldigt lite) bilder från lilla julafton med tjejerna! Eftersom att mina snygga vänner tyvärr har lite svårt med att man lägger ut bilder på dom så blir det bara sex stycken bilder. Men nu vet ni i alla fall att dom är supersnygga, så ni kanske inte behöver bildbevis 
:)



2012-12-30 @ 00:43:00 / Fotografi

Christmas in the city

Oredigerade bilder från då jag och Johanna gick till kyrkan för att lyssna på lite luciasång. 



2012-12-30 @ 00:40:00 / Fotografi

Julbakning i bilder

Under dessa juletider har jag hunnit julbaka både med min fina mamma och med mina fina vänner! Här får ni lite bilder från dessa stunder! 

Jag har inte haft tid (eller ork) att redigera dom så ni får dom som dom är! Cheers!



2012-12-26 @ 12:55:00 / Händelser

God jul!

Nu har det gått en vecka sedan jag bloggade sist, ber om ursäkt för det. Men jag har varit upptagen! 
 
Har haft fina julfiranden, först med vännerna och det årliga "Lilla julafton", sen hemma med familjen och på Julafton firade jag hos släkten som vanligt med kusinerna som vi träffar sisådär fyra timmar per år, haha. Jag har fått äta god mat, öppnat fina julklappar, träffat fina människor och bara haft det mysigt! 
 
Några av julklapparna jag fick var en LP-spelare, en supermysig filt från hemtex, iphonevantar, presentkort, biokort (JIPPIE), pengar och mer! Av Elina fick jag ett superfint "Emergency kit" mot bland annat spontanfester, baksmällor, dementorattacker, och mycket mer! Haha! 
 
Jag har tagit massor av bilder som jag kommer att lägga ut, men eftersom att min dator är opålitlig så kan jag knappt använda den i mer än en halvtimme innan den lägger av. Men på något sätt ska jag få det att funka! Haha! 
 
Ha nu en god fortsättning och jag hoppas ni haft en mysig jul! Kram! 
 
 
 
 
(Sista tomten är från Lilla julafton med tjejerna, haha!)
 

2012-12-18 @ 00:14:50 / Vardag

Efter döden vaknade jag igen

Hej där bloggen. Nu är jag vid liv igen.
 
I Lördags var det fest hos Mathilda och efter det har jag mått illa som ett svin. Sov först 11 timmar, var vaken i 3, sov sedan 4 timmar och lyckades hålla mig vaken nog för att fara till Johanna och säga hej då till Sofie, trots att det kändes som att skulle spy vilken sekund som helst. När jag kom hem la jag mig i sängen direkt och sov ytterliggare 14 timmar. Helt sjukt! Aldrig sovit så mycket förr tror jag. Men nu är då illamåendet borta och jag känner mig som en människa igen. 
 
Elina har precis kommit hem för julen vilket känns prima, och annars så går jag runt och velar över om jag ska åka till Stockholm eller inte... 
 
Nu äe det snart Sex and the city, men snart ska jag sova igen. Haha. 
Kram på er i alla fall!

2012-12-15 @ 14:21:57 / Tankar

"Ta inte våra dockor, ni förstör julen!"

Disney (inte svt) har beslutat att klippa bort tre stereotypiska dockor ur Kalle Ankas jul, och det har startat en massiv debatt och varannat inlägg på facebook handlar om det. Men snälla ni.
 
Disney gjorde klippet på 1930-talet och nu är det 2012. Det ser annorlunda ut nu. Då kunde man göra en blond, lydig, fin docka och artigt säger "Mom" och en mörk, sprallig docka som ropar "mommy!!" utan att det skulle kännas för "stereotypiskt". Att dessutom göra en stereotypisk jude för skojs skull bara några år innan förintelsen funkade tydligen också. Men nu vill de kanske inte stå för det längre, de vill inte uppröra folk och bestämmer sig då föratt ändra. Tänk på att de säljer det där klippet till 40 länder, inte bara till Sverige. Vi i Sverige kanske kan ta det lättare än andra. Och våran jul förstörs inte för att några sekvenser försvinner, våra traditioner går inte i graven.
 
Och det här med pepparkaksgubbar, kom igen! Det som hände den där killen som inte fick vara pepparkaksgubbe var ett missförstånd, och ingen har sagt att vi ska ta bort pepparkakor för att det är rasistiskt.
 
Så snälla, kan inte alla bara njuta över julen och det faktum att vi lever i ett fantstiskt land och i en värld som vill gå vidare från stereotyper och närmare jämställdhet. 

2012-12-12 @ 22:50:13 / Vardag

It's beginning to look a lot like christmas

Hej! Här igen! 
 
Julen närmare sig med stormsteg, bara två veckor kvar. Herregud! Det går för fort, haha! 
Var på stan idag med fina Carro och letade julklappar. Hittade en del och köpte även två pocketböcker till mig själv för 10:- st! Känns väldigt bra! 
 
Åh, jo, förresten, kom in på Filmvetenskap på Stockholms universitet! Känns bra! Men vet nästan inget om utbildningen (läste knappt innan jag anmälde mig, haha) så jag måste kolla upp det ordentligt innan jag tar ett beslut! 
 
Just nu ser jag fram emot många dagar och kvällar som kommer bli fiiiina! Julmys är kanske det bästa som finns. 
Ha det bra mina vänner! Cheers!
 
De två Coelho-böckerna jag köpte så billigt! Love it!

2012-12-07 @ 17:08:32 / Vardag

Vit färg och tradition.

Renoveringen i källaren har officiellt startat och jag har nu målat om ett rum. Visst är det krångligt och kladdigt men med hög musik går allting bra. Nu har jag bara två rum kvar, hehe.. 
 
Ikväll ska jag iväg till Lisette och julbaka med tjejerna! Kommer bli jättemysigt som vanligt, sjätte året i rad nu! Keeping the traditions alive! Haha! 
 
Märkte just att jag filat en nagel jättesnett. Det går ju inte för sig. Måste fixas. 
Också vet jag inte vad jag ska ha på mig. Något som får bli mjöligt. Hm...
 
Jaja, nu ska jag springa och plocka ihop det sista, ha det gott!
Cheers 
 
 

2012-12-04 @ 19:52:56 / Vardag

4e December

Idag vaknade jag så tidigt som 07:00. Lite onödigt kanske, då jag skulle upp 08:00, men jag gick upp och drack mitt kaffe och åt mina ägg och vips så var klockan halv tio och det var dags att dra till arbetsförmedlingen. Tänkte först promenera i den friska luften, men när jag upptäckte hur kallt det var och jag inte hittade några varma kläder så sprang jag ut och panik-skottade framför garaget så jag kunde ta bilen. 
 
Väl borta vid arbetsförmedligen irrade jag runt ett bra tag innan jag hittade en parkeringsplats, men sen skyndade jag mig in och lyssnade på någon information. Haha skulle fylla i ett papper om vilka jobb jag sökt hittills, vilket är noll eftersom jag kom till Skellefteå för en vecka sedan, så alla de raderna fick stå tomma. Såg ju fint ut! 
 
Men efter det verifierade jag lite meriter och skyndade sen iväg till stan för att sticka in på temagasinet. Köpte glöggte och lapsang soschong till min mamma, men det roliga var att när jag var på väg dit från parkeringen så halkade jag på isen, helt utan förvarning liksom, och det såg nog himla kul ut! Gled liksom graciöst ner på ett knä på något vänster.. 
 
Väl hemma var det dags för lunch följt av en timmes snöskottning, och efter det gick jag ner och började på förberedelserna för renoveringen i källaren. 
 
Så efter en rätt fullspäckad dag är jag ganska trött och vill helst sitta och se någon bra film. Kommer säkert koka ännu mer te, har så himla många goda att välja på nu! 
 
Kram på er, cheeeers!
 
 

2012-12-02 @ 11:51:02 / Vardag

Första advent

God morgon på er! 
 
Då var dagen här, första advent. Nedräkningen har startat och juleljusen har tänts. Idag är det skyltsöndag, vilket betyder att lilla Skellefteå har julmarknad i stan. Det är en tradition som jag faktiskt aldrig missat, och det tänker jag inte göra i år heller. 
 
Först ska jag dock skotta gården och göra mig klar, tänkte också hinna dricka en kopp te. 
Hoppas ni har en bra advent allihopa! 
Cheers! 
 
 
 

2012-12-01 @ 16:18:00 / Film

"I'm going to fall in love with you. Because I always, always do."

 
My week with Marilyn

En "must watch" om när Marilyn Monroe besökte England för att spela in en film. 
Fantastisk!