2013-02-28 @ 11:19:36 / Vardag

Hej från sjukhuset!

Ja, det började med att jag ringde sjukvårdsupplysningen igår för att kolla upp min huvudvärk och nu har jag sovit över på sjukhuset och ska röntgas för att kolla om jag fått en hjärnblödning. Nog har jag haft roligare torsdagar! Tror inte att det är en hjärnblödning men de vill vara på säkra sidan. Vanligtvis brukar man må illa och få synfel när det händer.

Hur som haver så är det minst sagt långtråkigt att ligga här. Har tid på röntgen klockan tre i eftermiddag, så tills dess är det bara att vänta. Har spelat alla spel på mobilen och har kollat insagram och facebook säkert hundra gånger redan, haha. Jag ska nog sätta mig och se lite klipp på youtube. Finns ju faktiskt en himla massa bra där. Tacka vetja smartphones! Haha! Annars hade jag nog dött av uttråkning.

Jag har fin utsikt i alla fall, och fick en kopp te igår och en kopp kaffe idag. Funkar!

Ha det bra hörni, hoppas ni har en fin dag!
Cheers!


2013-02-24 @ 19:16:38 / Vardag

En himla massa kärlek

Här kommer ett fantastiskt bra tips på en länk. "The 50 most romantic things that ever really happened". 
Jag grät åt säkert tio punkter! Haha! Ni måste bara kolla alltså. 
 
http://www.buzzfeed.com/summeranne/the-50-most-romantic-things-that-ever-really-happened
 
Och även om det är ett låttips i början så tycker jag ni ska lyssna på den här under tiden ni scrollar, det gjorde jag och det blev himla känslosamt, haha!
 
 

2013-02-24 @ 16:02:34 / Fotografi

"But oh, darling" you said. "I want to break the darkness with you."


2013-02-24 @ 15:53:00 / Fotografi

My home is where my heart is

Idag när solen tittade fram passade jag på att åka ut till det bästa stället på hela jorden, min stuga! 
 
 
Snön var djup och vinden blåste svalt, men jag mådde så himla bra. Kokade vatten som droppade från taket och gjorde mig en kopp te och satt på bron med fin musik. 
 
 
Det här var min fina utsikt. 
 
 
Helt fantastiskt vackert, eller 'ljuvligt' som Ellan skulle sagt! 
 
 

2013-02-24 @ 12:27:16 / Film

And the Oscar goes to...

Så! Ikväll är det äntligen dags!
 
Oscarsgalan 2013! Hur taggad kan man bli egentligen? Haha! I natt kan jag äntligen se hela utan att oroa mig för skola dagen efter. Det ska bli så spännande att se vem som blir årets stora vinnare, vem som har finast outfit och vilka som har de bästa tack-talen! 
 
Jag har sett alla nominerade filmer (till de största prisen) förutom Zero dark thirty som jag bara sett halva av. Ska se andra halvan ikväll. Jag har såklart mina favoriter, och även om jag inte tror att de vinner så hoppas jag på dem! På Best picture hoppas jag på Django unchained, Les Miserables eller kanske Beasts of the southern wild. Actor in leading role kanske Bradley Cooper överraskar och tar hem priset, men tror kanske på Daniel Day Lewis. Actress in leading role hoppas jag på Naomi Watts, men tror kanske på Jessica Castain. 
 
Det blir spännande att se i alla fall! Hoppas på en spännande gala inatt! 
Sändningarna är 22:00 - 06:00 på kanal nio! 
 

2013-02-23 @ 15:57:09 / Musik

Welcome to the new age

 

2013-02-22 @ 14:07:52 / Vardag

Bananpannkakor!

Tänkte tipsa er om kanske världens godaste frukostmat, bananpannkakor! Nyttiga och enkla att tillaga, en perfekt start på dagen!

Du blandar bara två ägg och två bananer med en mixerstav (eller vanlig mixer, eller mosa med en gaffel) och lägger i lite salt.

Stek i stekpanna med smör, jag brukar göra tre små plättar samtidigt. Låt pannkakorna ligga ganska länge innan du vänder dom, men ha inte för hög värme så att de bränns! Det tog ett tag för mig att få till det, haha!

Sen äter jag de helst med jordgubbar, hallon eller andra bär till! Har även läst att man kan ha nötter eller kvarg eller nåt annat spännande!


2013-02-14 @ 21:49:33 / Vardag

Glad alla hjärtans dag!

Hoppas ni haft en fin dag och att ni spenderat tid med människor ni tycker om så där jättemycket! Familj, vänner, partner eller andra! Kärlek är alltid kärlek!

Kram på er!


2013-02-10 @ 17:07:00 / Vardag

En blogglista

Här kommer en blogglista jag snodde av Lisette! (lissielimelight.blogg.se)

 

hur länge har du bloggat?
Hm... Sen 2006/2007 tror jag. På en annan blogg då, haha. 

hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Haha oj jag vet inte. Läste inga bloggar. Fick reda på att det fanns och att det typ bara var ett utrymme man kunde skriva på så jag skaffade mig en egen!

vilken var den första bloggen du förälskade dig i?
Ehm, ingen, haha. Läser helt seriöst nästan ingen blogg som inte är av folk jag känner. Läser ingen modeblogg, skönhetsblogg, sminkblogg eller något sånt. Det finns säkert en massa bra bloggar där ute som jag bara missat helt enkelt. Två av dom jag följer som jag inte känner är Niotillfem-Sandra och Elsa Billgren. Superfina bloggar, check 'em out! Jag följer också Grodprins, som skrivs av Linn som bor i London och har ett fint hipsterliv med öl i tegelstensgränder. Kolla upp den också!

hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dom?
Haha jag är glad att dom är borta! De försvann med den gamla bloggen. Dom var pinsamma i alla fall. Like seriously. Skrev liksom vad som helst och tänkte inte på att alla kunde läsa. 

hur många bloggar återvänder du regelbundet till som läsare?
Jag följer 35st på bloglovin, och det är vänner, bekanta och några ynka "kända" bloggar. 

av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
100% dagboksbloggar, haha. Eller beror väl på hur man ser på Elsa Billgrens. Fast jo, det är ju också en dagboksblogg. 


nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Oj haha. Ja men de tre som jag följer och inte känner (niotillfem-sandra, elsa billgren och grodprins-linn). Annars är det ju mina vänner och de är ju ganska lika mig, (typ, haha) 

nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Eh. Mina vänners? haha... (dålig på det här med "bloggvärlden" inser jag..)

vad tycker dina närmaste vänner om att du bloggar?
Haha jadu, dom har nog inte så mycket tankar om det. Dom kikar väl in nu och då för att se om jag skrivit nåt intressant, haha! Jag har ju bloggat så pass länge så. 

tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Haha ja det tror jag väl! Fråga dom :)

har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Ja det tycker jag. Förut hade jag ingen gräns, hahaha. Nu skriver jag inte ut för privata saker. Skriver knappt ut nåt privat alls. Känner inget behov av det, eftersom mina vänner (som är mina enda läsare liksom) redan vet det som är värt att veta och annat tycker jag man kan hålla för sig själv. Jag gillar varken att skriva eller läsa inlägg från någon som har en dålig dag och bara klagar och väller ut allt negativt. Att dela med sig av privata delar kanske kan vara bra (till en viss gräns) när man har en stor blogg med många läsare. Då vill man väl få en rättvis bild om bloggaren, så man inte tror att livet är en dans på rosor hela tiden liksom. 

nämn några saker du aldrig bloggar om, och varför.
Skönhetstips, haha. Nämen. Eh. Typ så. Och "dagens outfit", skvaller och bilder på kändisar med snygga kläder liksom. Det får andra hålla på med :)

i vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Kanske inte för bekräftelse, men för uppmärksamhet och respons skulle jag säga. Det gör alla, annars skulle det inte finnas bloggar. Samma sak som om du står på scen och meddelar någonting, då vill du ha applåder efteråt. Du vill veta vad som tycks om det du har att berätta. Annars vet du inte om det är värt att du berättar någonting.

tror du att en kan lära känna en person genom att läsa hens blogg?
Njaeoe. Kanske. Lite. Man får självklart se en annan bild av personen än om man skulle träffas i kön på ica, men det kan också vara till det positiva. Man tänker ofta att "hur hen är på internet är inte hur hen är på riktigt" men det kan vara tvärt om också. På riktigt kan hen vara tyst och blyg men på internet sprutar idéer och tankar. Så det finns flera sidor på saken!

har du träffat folk irl efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Jag såg Kenza i Stockholm. Hahaha. Men nä, det har jag inte. 

tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
... skadligt rent... njä... Den kan vara dåligt om man använder bloggen för att ösa ut fel tankar och känslor, och om man skulle få hatkommentarer och sånt dumt. Annars om man har en jätteblogg och är stressad hela tiden inför hur bra bloggen måste bli, men annars vet jag inte. 

har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar?
Inte på flera år, förut när man använde bloggen som dagbok kunde jag bli sårad om nån skrivit nåt sårande i sin egen blogg. Men det var ändå bara småsaker. Har kanske fått nån dum kommentar på min gamla blogg, annars har jag klarat mig väldigt bra!

har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
I min egen blogg, ja. Som sagt, alla pinsamma inlägg från förr, haha. Skrev för mycket och för personligt. Jag har aldrig ångrat en kommentar jag skrivit till någon annan, för jag har inte skrivit något elakt eller så. Har kanske nån gång skrivit min åsikt om något stort ämne men det är väl allt liksom. 

hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Att man inte vet vad man ska skriva är väl störst för mig. Annars är det väl att folk blir tävlingslystna och kändiskåta och vill bara ha mer och mer läsare och man vill ha mer och mer kommentarer och bloggandet handlar inte alls om vad det ska göra, utan allt är bara avundsjuka. Därför läser jag inga skönhetsbloggar och sånt, där alla bara kommenterar "Åhhh du är sååå fiiin, fan vad avundsjuk jag är! Önskar jag vore du!" och så vidare. Läser man bloggar för att man är avundsjuk på deras liv, och man bara vill att få andra att bli avundsjuk på ens eget liv så är det en stor nackdel enligt mig. 

tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Jamen det tror jag väl! Kanske till och med bloggar mer då! haha! Man kan ju hoppas i alla fall... 

 


2013-02-10 @ 16:23:53 / Vardag

Mah life be likee

Hej! 
 
Jag tänkte berätta lite om det som hänt under senaste tiden, eftersom jag varit så dålig på att blogga, hehe. 
Det jag har hållt på med är att jag under de två senaste veckorna har praktiserat på mitt gamla jobb, men nu är det slut. Sista dagen var i Fredags. Annars så har jag varit med vännerna och bara tagit det lugnt. Inte så mycket mer liksom. Livet rullar på som det alltid gör och den enda framtidstankarna jag tänker är på vilka skolor jag ska söka till hösten. Hoppas och tror att jag ska söka till många. Sen får vi se vars jag hamnar till hösten! 
 
Annars då? Ja igår var jag hos Antonia med Lisette och såg Melodifestivalen och Tangled. Melodifestivalen var inte så bra som vanligt men rätt kul att se, och Tangled var lika bra som jag minns den. Jättekul att träffa tjejerna och prata lite om hur livet har varit och kommer att bli. 
 
Idag har jag gjort bananpannkakor och nu ska jag göra coleslaw. Haha. Annars har jag inte gjort mycket, läser om utbildningar och så. 
 
Men hörrni. Hoppas ni har det bra också, vars ni än befinner er! Ha en trevlig kväll!
Cheersss
 
 
 
 

2013-02-06 @ 14:17:00 / Fotografi

Bilder från fotograferingen, p3

 
 
(Haha "Belieber"-bilderna gick till så att vi fick skriva vad vi ville på en lapp till den andra som den var tvungen att posera med)

2013-02-05 @ 14:04:00 / Fotografi

Bilder från fotograferingen, p2

 
(de två sista är en bonus, bara för er liksom<3)

2013-02-04 @ 19:36:00 / Fotografi

Bilder från fotograferingen, p1