2012-05-29 @ 22:32:58 / Resor

En helg på Wendelsberg

Ja, nu sitter jag hemma med en kopp vaniljte och är insvept i en skön poncho. 

Jag har haft den mest fantastiska helgen i Mölnlycke, helt galet fantastiskt bra. Wendelsberg är helt seriöst ett paradis. Jag, Elisa och Mathilda tog tåget ner till Göteborg redan onsdagkväll förra veckan och var framme på torsdagen. Vi gick runt och åt glass, övade på monologer i fina parker och hade det bra. På kvällen drog vi in till Mölnlycke och gick den fina gången upp genom de gigantiska portarna till Wendelsbergs folkhögskola. 

Allt där var så fint, människorna var så ljuvliga och området var fantastiskt. Gigantiska bokträd och hängpilar, vackra ängar, underbara skogar, stora gamla byggnader och dammar här och där. Och tänk bara alla fina föreställningar, ja herregud! 

Och så var det ju våra egna framföranden ja. 
Jag tyckte jag gjorde en bra monolog och är nöjd över det jag fick fram under så kort tid. Jag hade trots allt bara lite mer än en vecka. Mathilda och Elisa hade också gjort jättebra monologer, och vi hjälpte varandra så bra och slipade på monologerna sent in på natten kvällen innan. Men, tyvärr gick ingen av oss vidare till andra dagen. 

Det var lite speciellt, för vi upptäckte att vi gick igenom de sju stegen av sorg, hah.
Chock - Jag var inställd på att inte gå vidare, eftersom jag visste hur sjuuukt svår konkurens det är, men ändå befann jag mig i en slags chock, jag trodde inte att det var sant. 
Förnekelse - "De måste ha skrivit fel siffror, någon av oss måste ha gått vidare!", "Tänk om de skrivit ut våra nummer på hemsidan men inte på tavlan, man vet aldrig!"
Bedjan - "Ska vi inte typ muta juryn eller någonting?!"
Rädsla - Vi började tänka, vad fan ska nan göra nu?! Hur ska någonting kunna bli så bra som det är på det här stället? Kommer vi bli fast i Skellefteå för evigt?
Ilska - Haha, vi blev arga på allt och alla. Fula ord sades. Vi förbannade oss på att ännu en gång hade textanalysen hamnat på en lägre prioritetsordning än annat.
Förtvivlan - Ja, vilka ord behövs här. Förtvivlan säger det mesta.
Acceptans - Man måste inse att det är såhär det är. 150 personer sökte samma dag som oss och 24 gick vidare till nästa dag. Det är inte bra odds, haha. Dessutom fanns det mer jag kunde gjort, jag kunde skickat in min ansökan tidigare, börjat arbeta med monologen tidigare, fått regi av teaterlärarna, och så vidare. Det är helt enkelt så här det är nu. 

Men jag måste säga att jag är så förbannat jävla stolt över mig själv. Tänk ändå, att jag gjort det här! Att jag faktiskt gjorde en bra audition, JAG VAR INTE NERVÖS, jag blev bara så fylld av adrenalin att jag ville sprina runt gården om och om igen! Och tänk alltså, att jag nu kan räkna mig själv som en sån människa som vågar åka runt och göra auditions! 
Jag har ju som alltid tyckt att auditions är bland det läskigaste som finns.
Nu vill jag bara iväg och göra om allt en gång till! 

Jag vet att innan jag for, och även när jag var där, så tänkte jag "Nämen det blir kul att söka och se stället, men jag tror inte jag kommer in". Det tänkte jag seriöst heeela tiden, ända tills det slog mig att jag inte gått vidare. Då förstod jag att det inte var lugnt, och jag förstod bara hur förbannat jävla gärna jag vill gå på den där skolan. Det är helt sinnessjukt, man blir så förälskad i stället att det är löjligt.

MEN. Nästa år, då jävlar! Haha! Känner mig mer taggad än någonsin på att bara åka runt och söka in på skola efter skola! Det är bara att så upp och fortsätta! 

Helt enkelt har jag haft en fantastisk helg och den har gett mig så mycket, tänk att jag vågade göra auditions så naturligt, jag känner mig tillockmed mer uttåtriktad! haha! 

Så nu måste jag tacka finfinfina Elisabert och Mathildur för det härliga sällskapet! Det hade absolut inte varit samma sak utan er! Och tack till Jens för sovplats och rundturer och sånt, och tack till alla andra elever som var så fina så! 

Näe, det här har varit en helg jag kommer bära med mig väldigt länge. 


2012-05-29 @ 11:32:32 / Resor

Vilken helg alltså

Har haft en helt fantastisk helg i Mölnlycke/Göteborg! Ett bortgömt paradis, för bra för att vara sant.

Men nu sitter vi på tåget hem, det känns.. Skit, haha. Nejmen det blir nog bra det.

Tänkte som mest meddela att jag lever, hoppas ni alla har det bra! Kommer att blogga mer när jag kommer hem.


 


2012-05-22 @ 09:42:16 / På scenen

She take mah moneeey

Sitter på min allra sista engelskalektion. I hela livet alltså. Åhhh. Massa 'sista' nu för tiden, jobbigt ju.

Igår var jag hos Mathilda med Elisa och planerade helgens Göteborgsresa. Efter timmar av krångel och panik och skratt och gråt fick vi biljetterna beställda! Vi åker redan Onsdag och kommer hem Tisdagmorgon! Lång helg!

Aja. Nu ska jag fortsätta med skolan, he ä ju lit viktigt det med..


2012-05-20 @ 20:03:07 / Vardag

KLAR.

ÄNTLIGEN KLAR MED PROJEKTARBETSRAPPORTEN. 

Åh så bäst. Nu kom en liten Siri och ställde sig ivägen för skärmen, eh. Haha! 

Nämen åh. Nu vill jag bara se Harry Potter, Big brother och åka på Way out west.
FLORENCE AND THE MACHINE JU. 
Men pengar, dom finns inte.
Åh. 

Suck och suck. 

Nä jobbigt och onödigt blogginlägg, vi hörs senare då. 

Tjoflöjt! 2012-05-18 @ 11:21:30 / Fotografi

Senaste tiden genom instagram2012-05-18 @ 02:42:17 / Tankar

Wanting to be someone else is a waste of the person you are

Kom hem för inte så länge sedan till en fin katt som har saknat mig. Hon strök sig mot mina ben hela tiden, jamade och följde mig till soffan och hoppade direkt upp i mitt knä, finafina Siri. Jag har spenderat min kväll hos Sofie med Johanna, Lisette och Lisa samt filmen "I love you Philip Morris", med den vackra Ewan McGregor i! Efter det blev det prat, mobilspel, lekande med katterna, och så. 

Sitter nu och dricker annanasjuice ur ett vinglas, ser på auction kings och tittar på Louis Vuittons hemsida. LV tar över tusenlappen för en nyckelring, vadfan liksom. Bara löjligt. 

Är förövrigt förvirrad. Vill ha sommar och stadsfest och längtar till studentveckan men vill inte att skoltiden ska ta slut och vill inte skiljas från klassen (jaja, det vet ni ju redan). Dessutom är det så vacker dimma ute nu, vill inte tiden ska rinna iväg. 

Och så är klockan två nu. Är inte trött och vill inte somna, vaknade klockan tre idag så det känns inte som att jag haft en dag över huvudtaget, så jätteonödigt. När jag var liten tyckte jag alltid att sömn var onödigt, jag ville aldrig sova, för jag tyckte så många timmar av livet försvann. Dumt, men ändå rätt smart ju. 

Åhh.. Är på såntdär "Villskrivaettseriöstochlångtblogginlägg"-humör, men det blir som vanligt ingenting av det. Dimman är jättefin iallafall. Fantastisk. 

Ja, nu har jag suttit här i 45 minuter till och undrat över vad jag ska skriva. Suck. Tur att det finns 9gag och mythbusters. Jag får väl ta och gå och sova ändå. 

Kan väl avsluta med att säga att livet är fantastiskt, för det är det verkligen. Det är det bästa jag har.
God natt på er. 
2012-05-16 @ 13:00:09 / Musik

Wiggle wiggle wiggle wiggle wiggle

Sånt här gör mig så glad! Vilken röst också! 

En verkligen annorlunda version! 
Enjoy! 
2012-05-14 @ 22:42:23 / Vardag

Tills allt sjunger din melodi

Sitter och lyssnar på Emil Jensen och skriver projektsarbetsrapport. Japp. Så kan man ju också spendera sin kväll! 

Jag har massor av saker att göra just nu, rapporten, rapporten till musikprojektet, min analys av samhällsrapporten, plugga in en monolog, hitta en till monolog och plugga in även den, skriva ett tal, hålla ett tal på engelskan, engelskaprov, och mer där till.

SUCK.
Dessutom måste jag på stan och hitta skor till studenten... Oj oj, mycket nu!

Tur att det finns fin musik att lyssna på i alla fall.

2012-05-13 @ 18:47:34 / Införskaffat

'sup bitches?Hej solglasögon, äntligen fann jag er! 
79:- Gina tricot!2012-05-10 @ 16:58:47 / Vardag

För snart tar vi studenten...

Igår hade jag en jättemysig kväll med Mathilda, Elisa och Jessica! Vi var hos mig och såg Disneyfilm, youtubeklipp och fikade till klockan två på natten! Tur då att jag hade en sån monstersovmorgon idag! 

Började kvart i två med mentortid och sen blev det en lektion Religion. 

Jag börjar ha lite stress över skolarbeten känner jag... och jag kan inte förstå hur nära studenten är! 
Man tänker ju lätt "ååh det är bara fyra veckor kvar! Vad jobbigt!" utan att egentligen förstå vad det innebär.

Jag har ju gått i skolan i tretton år! I tretton fucking år! Olika klasser, lektioner, korridorer, men man har ju som alltid haft det där. Man har alltid vetat vad det är man gör om dagarna, vars man som "hör hemma" (till gott och ont). Alla pennor man slarvat bort, alla minutrar man kommit försent, alla gånger man pratat lite för högt än vad man borde göra, alla timmar man suttit på en bänk i en korridor och bara väntat på en ny lektion... 

Och tänk på alla fina teaterlektioner vi har haft. Då vi jobbade med improvisation, då vi fått snabba uppgifter att göra, små scener att sätta upp, och tänk bara på alla de gånger vi gått runt i rummet. 

Åh. Kommer sakna allting. Det klart jag kommer det.
Men samtidigt kommer det kännas skönt, nytt och spännande med ett nytt liv. För det är ju precis det som kommer att hända, man får ett nytt liv. 

Åhåjaja. 
Jag minns när jag gick i fyran och tänkte "Åh, om några år går jag på högstadiet! Vad kul!"
Och när jag gick i åttan och tänkte "Åh, om några år går jag på gymnasiet! Vad kul!"
Och när jag gick första året på gymnasiet och tänkte "Åh, om några år tar jag studenten!" 

Nu tar jag studenten om fyra veckor och vet inte riktigt vad jag ska längta efter. 

2012-05-07 @ 20:19:36 / Vardag

I'll be your Emmylou

Fin dag idag, trots besvikelsen i mig. Skönt att dela sin ilska med andra. 

Soligt och fint, och vi såg våra dansares fina slutproduktion! Dom är så duktiga så! Jag är stolt! 

Efter det for jag, Mathilda, Rickie, Elisa, Jessica, Amelia och Stina till Ainas och köpte kulglass! Amelia och Stina stack rätt snabbt, men vi andra stannade kvar så pass länge att vi köpte middag där också! Vi pratade om allt mellan himmel och jord och det var bara väldigt fint! 

Jag var hemma vid sju, och då upptäckte jag att min studentklänning kommit med posten! Wiho! Den var fin, men den måste sys in och lite så, men det går nog bra, haha! 

Nu ska jag... hm... äh, nu ska jag göra något! 
Kram på er där ute! 
2012-05-07 @ 01:36:12 / Vardag

En lördagsnatt


2012-05-07 @ 01:30:02 / Vardag

Så jävla tom

Tom och besviken. 
Åh alltså.


Vad gör man nu då. 2012-05-06 @ 23:19:24 / På scenen

Jag skulle vilja ha mina scenkläder, tack.

Jag hade som sagt en väldigt fin helg i Luleå med teatrarna! Tidigt på Fredagsmorgonen tog vi bussen upp, och i solsken vandrade vi till Norrbottensteatern. Klockan ett var det presskonferans och vi spelade upp scen 1 med mig, Elisa och Lisette (vi kom bla. med i nån tidning som jag inte vet namnet på). 
Efter den rätt korta presskonferansen och lite häng i greenroom blev det vandring till hotellet och incheckning, väsklämning och pengahämtning för sen blev det två intensitiva timmars shopping! Köpte dock bara ett par lösögonfransar (glömde de jag skulle ha i Skellefteå..). 
Vi fick middag i bistron på Norrbottensteatern innan vi skulle se Umeås version av En vampyrberättelse, och JISES vad konstigt det var att se den! Samma pjäs som oss, fast helt annorlunda! De hade vårat manus och gjorde saker så annorlunda! Efter de visat upp pjäsen var vi tvugna att gå ut och andas frisk luft så att vi inte skulle få panikattacker allihopa. Det är inte lätt att se en annan grupp göra samma pjäs som en själv, innan man själv ska visa upp, och alla älskade deras och de blev hyllade och gud vet vad! Men efter ett tag kändes det bättre i alla fall. 

Såg även en jätterolig pjäs av gruppen från Kalix, och på kvällen blev det häng i vårat hotellrum (det största, moahaha). Morgonen därpå vaknade jag klockan sex och började sminka mig och åt fantastisk hotellfrukost! Klockan åtta träffades vi på Norrbottensteatern för att bygga i ordning scenen, rikta ljus, hämta rekvisita, blanda fakeblod, dela ut kostym, kolla in- och utgångar, förminska spelet till den här scenen som var mindre än den vi arbetat på på Nordanå. Dessutom hann vi med en repetition i två timmar! Sen var det bara lunch, smink och sen körde vi!
Men föreställningen gick bra, vi fick en hel balja komplimangen kastade över oss och det kändes bara bra. Sen gick det en dryg timme innan vi såg Stockholms föreställning som också var fantastiskt fin! 

Efter den gemensamma middagen med tacktal och applåder till allt och alla så insåg vi att det bara var en halvtimme tills bussen gick, och vi fick panika oss iväg! Självklart hade jag då tagit på mig en tunn jeansjacka, tygskor med klack och inga andra ytterkläder what so ever, och det var världens snöstorm. Blåst och snösnösnö samt en decimeter slask på marken. Och så gick vi fel. PANIKEN. Åtta minuter innan bussen gick. Genomblöt. Iskall. Sminket rann. Lösfransarna skaver i ögonen. Arg. Så halvspringer vi åt rätt håll och hinner då som tur är med bussen just så pass. (Trots att vi var dyngblöta och iskalla).
När vi lastat oss på bussen så hann jag torka, vilket var skönt. Det var en skön bussresa hem, vi pratade om föreställningarna vi sett och jag och Mathilda började prata om idioter man inte behöver lägga energi på och döden. 

Bussen stannade i Skellefteå vid 10 på kvällen, och trots att jag var så trött så var jag ändå taggad på festen som skulle skapas hos Elisa! Jag gillar ju de där människorna så mycket.

Förfest hos Elisa då, med bra musik och allt. Sen blev det Olles (jag hade fortfarande mitt scensmink, vilket betyder att jag var blek och översminkad... dessutom hade jag smutsiga skor och en blöt jacka...). Vi hade det ändå väldigt trevligt, jag härmade Mathilda och bad bartendern att blanda en "Vampyrdrink"! Jättegod faktiskt! Och Jessica beställde såklart en Mint-drink! (Hennes karaktär i föreställningen hette då Mint, om nån missat det!) 
Trots att jag var väldigt dans-taggad så hade jag det bra på Olles, vi hade kul och sen drog vi till Elisa igen! Någon gång senare gick jag hem till min egen säng som endast stått tom en natt, fast än det kändes som en vecka. 

Sen idag har jag bara glidit runt hemma, lyssnat på Emil Jensen, deppat över att allt som är roligt har ett slut, somnat till det fina gitarrspelet, druckit mjölk och inte gjort någon nytta alls. Och sen imorgon kommer jag slängas rakt in i vardagen igen, med Engelskalektion halv nio. Åhhh så konstigt. 

Vill leva så här för alltid ju.

2012-05-06 @ 17:29:45 / Vardag

Det här med rubriker..

Haha, kan börja med att förklara att den förra rubriken var ett citat av Jessica som hon sa på bussen, mitt från ingenstans. 

Nu är jag i alla fall hemma igen, känns skönt med lite sorgligt! Har haft en jättebra helg i Luleå med de fina teatrarna! 

Bilder och beskrivning och tjafs får ni senare, nu vill jag väl som mest uppdatera och hälsa att jag lever och har det bra. 

Nä, nu ska jag hjälpa till med middagen. Tacopaj!! (don't we all just love tacopie?)


2012-05-04 @ 08:41:00 / På scenen

En fågel som flyger ensam mot strömmen

På väg till Luleå nu!

Presskonferens klockan ett, sen shopping följt av föreställningar!

Imorgon spelar vi upp!

Men äh, nu är jag bara allmänt taggad!
2012-05-03 @ 21:42:47 / På scenen

Hej i stugan!

Oj, längesen jag skrev nu igen... Förlåt!

Har som mest varit ledig, hade en lugn men rolig Valborgs hos Johanna, och lite så.

Imorgon åker vi teatrare till Luleå tidigt på morgonen för nya äventyr! Vi börjar med presskonferens med media och vi ska visa upp en kort scen från föreställningen. Sen blir det att se andra föreställningar, sova på hotell, bygga upp våran scen och köra järnet klockan ett! Och gissa vad, vi har slutsålt! Jippie! Känns jättebra!

Nu ska jag gå och koka mig en kopp te innan jag går och lägger mig för att tagga morgondagen!

Ha det bra!