2011-03-31 @ 22:43:54 / Vardag

En kväll vi skrev historia

Skellefteå AIK, min stolthet. 

Final för första gången på 33 år. Fan vad jag kommer att sova gott ikväll.

2011-03-31 @ 15:45:20 / Vardag

Banksy

Jag var inne på Banksys hemsida och hittade många bilder jag föll för, tänkte dela med mig av några. 
2011-03-31 @ 15:28:16 / Vardag

Till våren

Varför inte välkomna våren i den här snygga kappan och dessa fantastiskt fina skor? Åååh, om jag hade haft pengar alltså... 
2011-03-30 @ 07:42:01 / Vardag

En sång från Notre Dame

Igår hade vi premiären av Ringaren i Notre Dame! Det gick bra förutom att jag var osynkad i början av min låt och att orden "Gjorde bort" slank ur mig istället för "Borde ha gjort", hehe!

Men nu är det bara att hoppa på cykeln för att spela två föreställningar till! Ha det!

2011-03-29 @ 07:47:51 / Vardag

Premiär!

Nu kör vi tjejer! Premiären av Ringaren i Notre Dame ikväll 18:30 i Anderstropsskolans aula! 

Wooooooo!

2011-03-28 @ 20:00:17 / Vardag

Vem är väl monster och vem är väl man?

Idag har vi jobbat hela eftermiddagen med Ringaren i Notre Dame. Premiären är imorgon klockan 18:30!

Imorgon blir det också arbete hela dagen, från 08:30 till premiär är det bara att öva, öva, öva! På onsdag har vi två föreställningar för barn, en klockan 10:00 och en klockan 12:30. 

Sen har vi inte mycket kvar. På torsdag ska vi se en annan barnteater och så är det projektarbetsmässan, på fredag har vi ingenting att göra, måndag nästa vecka ska vi bara se en barnteater. Sen på tisdagen ska vi vara på E4an hela förmiddagen och arbeta med livsviktiga relationer, och sen slutar vi. Torsdag nästa vecka är det friluftsdag, dvs promenad till Nordanå där vi ser Svansjön och sen blir det pulkåkning och fika i kyrkbacken.

Sen är det en vecka kvar av skolan innan påsklovet, och då åker jag, Antonia, Jessica och kanske Amelia till Östersund! Det blir fem dagar av shopping och annat smått och gott. 

När påsklovet nått sitt slut är det ca. tre veckor kvar med nationella prov och så, och sen är det bara några blanka veckor kvar till sommarlovet! 

Tiden går rysligt fort, det var ju nyss jullov?

2011-03-28 @ 07:49:17 / Vardag

Ser positivt på dagen.

Som rubriken avslöjar så ser jag positivt på dagen. Börjar dagen med att göra ett matteprov på någonting jag faktiskt kan, efter det har vi engelska, och det är både enkelt och kul! Sen är det musikalarbete en timme, jag kan låten jag har och tycker den är bra. Efter det är det arbete med Ringaren i Notre Dame.

Kanske en lång dag att börja veckan med, men jag tycker inte det känns så jobbigt. Däremot är jag lite sen, så måste sluta nu!

2011-03-27 @ 22:58:11 / Vardag

There was a secret chord

Mattematik. Geometri. Prov.

Det var mycket jag tänkt gör i helgen, förutom att plugga till morgondagens matteprov. Recension, filma, öva på manus och öva på låt. Av de sakerna har jag filmat lite.

Nu ska jag försöka plugga lite matte.
Wish me luck eller nånting.

2011-03-26 @ 18:15:16 / Vardag

WEHOOOO!

JAAAAAAAAAAAA!

VINST! FAN VAD SKÖNT! ERIK ERIK ERIK FORSSELL!!!

2011-03-26 @ 16:41:37 / Vardag

Välbehövd ledighet

Den här helgen är jag ensam hemma igen, eftersom familjen befinner sig i fjällen. Själv var man tvugnen att stanna hemma för att öva på barnteatern.

Som ni kanske vet så tycker jag det är jätteskönt att vara ensam hemma. Idag har jag druckit te, sett filmen "The other guys" och nu bevakar jag hockeyn. 0 - 0 efter två perioder... Det här kan gå hur som helst!

Nu börjar det om, ha det bra peeps! 

2011-03-25 @ 23:30:29 / Vardag

"I Sverige är vi lagomt kära"

Det finns många reklamer på TV som smakar illa i min mun, men McDonalds nya reklam tar nog priset.

"I Sverige sticker vi ut lagom mycket", så är det en bild på tre klädda fötter vid vad som ser ut som ett möte med män i kostym. En av dem har gula sockar. Jaha? Så det är så vi sticker ut i Sverige. Alla ser likadana ut men så kanske det kommer NÅGON som vågar sticka ut, MED GULA SOCKAR!

"I Sverige blir vi lagom arga". En kille vill gå och lägga sig och sova, men blir störd av oljud på andra sidan väggen. Vad gör han? Han suckar, släcker lampan och går och lägger sig i alla fall. Inte gör han någonting åt det inte.

"I Sverige är vi lagomt kära". En tjej bär flyttlådor, sen går hon fram till sin kille för att kyssa honom, men han pussar henne i pannan och lämnar henne smått överraskad. Är det den passion som finns i Svenskarnas kärlek? Älskar vi inte varann mer här i Sverige än att vi "tycker om varann lite extra"?

Sen visar de då hamburgaren det är reklam för. En helt jävla vanlig hamburgare, med någonting extra på. Och så säger de att den hamburgaren INTE är lagom, i Sveriges mått. Eftersom vi är så lagom i Sverige. Så jävla lagom.

Näe, den där reklamen klarar jag inte av över huvudtaget.

2011-03-23 @ 21:25:23 / Vardag

"Tårarna kom, och de var välkomna."

Jag skriver, och det känns så bra. Äntligen får jag skriva av mig det jag burit på i några veckor och det känns förjävligt bra!

Det har ingenting att göra med att jag mår dåligt eller så, det är bara en massa tankar som flyger runt i mitt huvud och vill ut. Ibland är pappret rätt person att prata med.


2011-03-23 @ 19:31:02 / Vardag

When are you going to love you as much as I do?

Vet inte riktigt vad jag ska blogga om längre. Inget känns intressant. 

Just nu förlorar jag mig i Tori Amos och låter timmarna gå, och det känns bra. Tycker synd om mänskligheten och undrar över hur tiden fungerar. Måste koppla bort verkligheten ett tag snart. Skulle vara skönt.

Jag vill ju skriva, men kommer mig aldrig för. Kanske slår man till nu då. Ja vi kör på det och ser vart jag hamnar.
2011-03-21 @ 18:36:45 / Vardag

Quick monday-update

Min stolthet Skellefteå AIK gick vidare till semifinal igår, vilken lycklig kväll. Nu möter vi Luleå i semifinal och första matchen är imorgon, känns bra!

Idag har vi bjudit in klasser till barnteatern som ska visas upp om en vecka (!) och vi har inte ens satt upp den på golvet än. Känner mig nervös inför att sjunga, men det ska nog gå bra. Däremot så kan jag inte min solo-låt alls... Kul!

Ikväll så ska jag traska iväg till Lisette en stund. Vi får se vad vi hittar på!


2011-03-21 @ 14:17:59 / Vardag

En vän i nöd och lust.

Kära bloggen.

Längesen vi sågs nu. Även om det bara var fyra dagar sen så känns det som en evighet.
Det har börjat bli svårt att vara utan dig, men ändå så vet jag att det kanske är för det bästa.
Ibland vet jag bara inte vad jag ska säga till dig. Det finns så mycket jag vill säga, men jag finner inga ord.

Men du vet att jag aldrig kommer att lämna dig. Jag finns här för dig, och du finns här för mig, och det är precis så det ska vara. Vi behöver varandra.

Tills vi ses nästa gång. Ha det bra.
Kram.


2011-03-19 @ 18:18:56 / Vardag

Men hallååå...

Ingen blogglust alls.

2011-03-17 @ 17:38:58 / Vardag

Förgör Esmeralda!(C)


Den här dagen har varit lite out of the ordinary. Var ordförandet på mentorstiden, sen blev det manusläsning på teatern, och efter det var det gympa på Skellefteå kraft arena. När vi kom dit hade vi ingen aning om vilken ingång vi skulle gå in genom, men tillslut fick vi oss in till Entren. Gick runt lite och hittade sen fram till omklädningsrummen, men då gick brandlarmet! Bara att kasta sig ut igen. 

När vi var ute kom brandbilar och tydligen hade det varit någon brand i U-hallen. Efter ett tag fick vi gå in igen, och då sprang vi mest runt och gjorde ingenting vettigt. 

Ikväll ska jag träffa Jojjo och Lisette och se på ett Vampire Diaries avsnitt som jag missat, blir nog trevligt! Måste också skriva en bokrecension till imorgon... Hehe. 2011-03-17 @ 08:28:22 / Vardag

Awesome!


2011-03-17 @ 08:27:57 / Vardag

Walk with me and be safe


2011-03-16 @ 00:11:54 / Vardag

Åh herregud.

Herregud, vad ska man säga?


2011-03-15 @ 17:26:22 / Vardag

Take me around the world

Jag är så res-sugen att jag inte vet vad jag ska ta mig till! Johanna var nyss i London, Ida ska till London snart, Elina ska till skottland och bo i ett stort mansion som tillhör hennes kompis pojkväns farbror (?), och massa mer!

Jag vill sätta mig på en buss eller ett tåg och åka neråt landet, jag vill sätta mig på ett flyg och dra iväg till London igen, jag vill bara fara någonstans!

I sommar, då fan blir det åka av! Haha.2011-03-15 @ 00:20:53 / Vardag

Himlen luktar plast.

Ikväll har jag gått en promenad, bevittnat en skön hockey-seger för SAIK på tv, filmat små snuttar jag vill använda i mitt filmprojekt om jag lyckas konvertera filerna, osv. Har däremot inte gjort det jag borde gjort, och måste därför ta tag i det nu, 20 över 12.

Jag har insett lite mer hur bra kvalité det blir när man filmar med min systemkamera. Däremot måste man använda manuelt fokus för att slippa hack i fokusändringen, men det gillar jag ändå! Problemet är bara att filerna blir i .mov format, och det går inte att spelas upp i de mesta programmen. Jag får googla runt lite efter en konverterare!

På tal om att googla så måste jag försöka hitta noterna till en Billy Elliot låt... Hm...

2011-03-14 @ 18:16:21 / Vardag

Någonting mycket inuti någonting litet.

Det finns mycket jag vill skriva nu. Mycket jag tänker, mycket jag funderar över.
Vill också dela med mig av det här klippet. 
2011-03-13 @ 23:23:51 / Vardag

Att göra en penna av en fjäder

Imorgon blir det nya tag när man kliver tillbaka in i vardagen. Men med tanke på de härliga folket, skönsången och teaterträningen så kan man inte mer än trivas.

I veckan blir det stenhård träning på manuset och ett test på vad man kan om kultur- och idéhistoria, vilket inte är särkilt mycket. I alla fall inte om skrivkonsten på medeltiden, t ex hur man tillverkade en penna av en gåsfjäder.
Väldigt viktigt att kunna vet ni.  
Någonting med sand var det i alla fall.


2011-03-13 @ 17:44:48 / Vardag

Lars Eriksson, Coasters 10/3

Ja. I torsdags var det då dags. Lars Erikssons spelning, här, i Skellefteå! Jag fick höra om det en vecka innan och han därför inte riktigt smälta det. Jag skulle alltså få träffa min största inspirationskälla, en av de människor jag beundrar mest och den jag försökt träffa i nästan tre år. Det hann jag aldrig fatta. 

Spelningen var underbar, precis som jag trodde. Jag hade dock haft en bild av att jag skulle skaka eller gråta och vara allmänt känslosam, men det gjorde jag konstigt nog inte. Men det klart att det var känslosamt. Väldigt. 

När jag pratade med honom så kändes det så konstigt, för jag var först och främst inte nervös, och för det andra så var det så vardagligt. Det känns som att jag träffade Gud och pratade om vädret. Ja, Lars och Gud är kanske inte en så bra jämförelse, men ni förstår hur jag menar. 

Han är i alla fall en superfin person, och jag blev så glad då han kände igen mig, kom och pratade med mig och gav mig en kram när jag skulle fara. 

Det här var den enda bilden jag tog under kvällen, en bild på toffsen på mina vantar, haha.

2011-03-13 @ 17:25:19 / Vardag

Stugan

Nu är jag hemma efter det årliga vinterbesöket i min stuga! I år var vi bara 6 tjejer där som mest. Jag, Lisa, Jessica och Carro krigade oss igenom alla fyra dagar medans Ida och Sandra kom på fredagen, Sandra åkte hem samma kväll och Ida åkte hem på lördagkväll! 

Det har varit mycket tofflor, filtar, propp-byten, nattfjärils-massmördar-uppdrag, microugns-köer, gunga igång skotern, osv! Men trevligt var det, trots kylan! 

På lördagen åkte vi ut på en skotertur. Eller ja, vi körde en sträcka fram och tillbaka MÅNGA gånger, haha! Kälken/pulkan var på, och vi fick med oss alla fem! Jessica var rädd för isvakar och därför åkte vi i flytväst, vilket såg ytterst roligt ut! 

Här är lite bilder jag knäppte under helgen.

Jessicas nudlar


Min lunch, schnitzel med kroketter och fina ärtor!
(Det stod fina ärtor på lådan...)
Och så måste jag visa den här bilden. 
Så här var Jessica klädd när hon skulle ut.Det är en sovsäck..

2011-03-10 @ 10:56:22 / Vardag

Sing it outloud!

Hur kan man inte bli glad av den här låten?2011-03-09 @ 14:22:06 / Vardag

En eftermiddag på 45 minuter.

På 45 minuter hann jag cykla in till stan, hitta mig ett par billiga leggings, köpa allt annat jag skulle, handla den sista maten till stugan och cykla hem igen! Jag förvånade till och med mig själv! Haha. Hittade också en fin vårkappa, men 800:- svider lite i plånboken.

Nu ska jag tvätta och äta lunch. Ha det bra! 


Så här såg det inte ut på termometern idag! Haha tur det.


2011-03-09 @ 11:31:55 / Vardag

Onsdag igen.

Idag blir det att gå en sväng på stan och sen inhandla det sista till stugresan. Imorgon drar vi och det ska bli hur kul som helst! Det blir säkert skoterkörning, film, mys, massa prat och skratt och en massa mer! 


2011-03-08 @ 14:52:28 / Vardag

Just wanna break away

Det känns som att jag bara väntar på att tiden ska gå och att det ska bli torsdag snart, då vi drar till stugan! Kommer nog bli jättekul som vanligt. 

Har inte gjort någonting idag. Lyssnat på musik och druckit kaffe är väl allt. Nu vill jag skriva eller rita och koka te, och så får det bli. 
Min kaffekopp i London
Åh vad jag vill till London...

2011-03-08 @ 12:01:51 / Vardag

Why can't I just get with you?

Every day I wake up
And wonder why
I'm alone
when I know
I'm a lovely guy

Birds come down from skies so blue
See all the beautiful things we do
Why can't I just get with you? 

You'd be my only friend in the world
Or you could just be
My girl2011-03-06 @ 13:20:13 / Vardag

Comes and goes in waves

Sitter i mitt kök med klackar på fötterna och oborstat hår, naglarna färgas åter igen röda. 
Musiken gör mig glad och eftermiddagen är ännu inte definierad. Jag trivs.
2011-03-05 @ 13:12:59 / Vardag

Älskar att vakna upp ensam

Jag vaknade upp till ett tomt hus, och det kändes skönt. Jag uppskattar verkligen att vara ensam då och då. 

Idag ska jag bara glida runt och ha det trevligt. Till middag värmer jag någon sorts Ristorante-pizza som ligger i frysen, har aldrig smakat sånna så det blir ju intressant, haha.

Idag ska jag antingen rita, måla, fota, göra mitt bildmanus eller något liknande. Sen halv sju blir det krig i Skellefteå kraft arena då vi slåss om första platsen i grundserien. Förlorar vi kan vi lika gärna hamna på tredjeplats, därför ska vi kriga ikväll. Blod, svett och tårar. Bring it on Linköping.2011-03-05 @ 00:24:49 / Vardag

Lars Eriksson på Coasters

Idag har varit en bra dag. Varmt, skönt, snälla människor, lycklig, och det har löst sig. På torsdag (när jag är i stugan med tjejerna) så får jag hämtning på kvällen för att kunna se Lars spela på Coasters, och efter det får jag skjuts tillbaka. Är nästan som i trans eftersom jag inte har insett riktigt att jag kommer få träffa honom, och det känns som att jag inte är redo för det. Men vafan, det är bara dumheter. 

Har precis fixat till en affisch jag tagit på mig uppdraget att sätta upp. Vet inte riktigt om jag är nöjd än, vi får se om något ändras imorgon.

Annars så ser jag fram till en helg med världens mest spännande hockeymatch och att vara i ensamhet två dagar. Det behövs lite då och då.

2011-03-01 @ 23:26:59 / Vardag

Roliga utbrott

När jag blir stressad kan jag säga de mest underliga saker. Speciellt på hockeyn, då utbrister jag nästan vad som helst. Här är några exempel.

När det går bra:

- DU GÖR MITT LIV VÄRT ATT LEVA!

- DU ÄR MIN LIVSGLÄDJE!

- ÄLSKADE UNDERBARA MÄNNISKA!

- ÅH LILLA SOLSTRÅLE!

- NU KAN JAG DÖ LYCKLIG!När det inte går så bra:

- GÖR DET DU ÄR BÄST PÅ, ÅK HEM!

- VEM TROR DU ATT DU ÄR?

- TA DIG I KRAGEN YNGLING!

- MEN SER DU UPP OCH NER ELLER? 


Det var dom roliga jag kom på nu, men tro mig, mer galet har jag och mina trogna SAIK-supportrar till vänner slängt ur oss. 
Typ såhär galet kan det bli.2011-03-01 @ 23:07:14 / Vardag

Jag hade fel.

Oj så fel jag hade om att det skulle bli en bra match. Började intressant och bra med snabbt spel, men så går det bara utför för AIK och matchen slutar 2 - 6! Hur i helveeeette. Jag var inte en glad tjej efteråt ska ni veta! Nu har det i alla fall lugnat ner sig lite, så nu ska jag snart sova bort ilskan och ta nya tag imorgon. 
2011-03-01 @ 17:16:40 / Vardag

LONDON?!LONDON I SOMMAR FÖR ALMA?

VARA DÄR PÅ HARRY POTTER PREMIÄREN?!

MEN JA TYP!
2011-03-01 @ 16:54:03 / Vardag

Hockey och picnik.

Slutade klockan 12 idag, och hela eftermiddagen har jag suttit och redigerat bilder. Very nice! Ikväll är det hockey, och det här kommer nog bli en bra match! 

Nu blir det att laga mat och göra sig klar, ciao!2011-03-01 @ 15:07:54 / Vardag

VOGUE


2011-03-01 @ 07:52:28 / Vardag

Jag kommer
Den här låten piggar upp mig nu på morgonen!